Зимна грижа за кожата на лицето – какво да включим в козметичната колекция?

Зимна грижа за кожата на лицето

Идването на зимния сезон се разглежда с повишено внимание от всички дерматолози и козметици – това не е никак случайно, тъй като именно застудяващото време навън е основният противник на кожата на лицето. През зимата е особено важно да полагаме извънредни грижи за нея, за да запазим здравословния й външен вид.

Споделяме с вас няколко важни стъпки от тази грижа, както и доказали се козметични продукти, с помощта на които ще съумеем да съхраним лицето си в студеното време, както и да възвърнем младежкия му и здрав вид.


Защо е важно да се отнасяме внимателно към лицето си през зимата?


Зимният сезон и студеното време биха могли да имат пагубно въздействие върху кожата ни – мразовитият вятър е основният виновник за прекомерното изсушаване на лицето. Ето защо е важно да хидратираме и подхранваме кожата си в пъти повече – снабдяването й с ценни съставки е една от най-важните стъпки по пътя към оптималната грижа. Използването на висококачествени продукти през зимата ще ни помогне да:

  • Поддържаме отлични нива на кожна хидратация;
  • Възстановим и регенерираме кожните клетки;
  • Снабдим кожата на лицето си с ценни витамини, минерали и антиоксиданти;

Ето към кои продукти да насочим избора и вниманието си през настоящия зимен сезон. Гарантирано резултатите ще са максимално ефикасни и дълготрайни.


Никак не трябва да пропускаме доброто почистване на лицето


Използването дори и на най-висококачествената козметика се обезсмисля, ако преди това не сме направили необходимото, за да почистим кожата си по най-добрия начин. Така съумяваме да премахнем излишните замърсявания и да подготвим порите си за нанасяне на следващите продукти в грижата за лицето.

Почистващата пяна Gentle Foam Cleanser на Clarins е щадящ измивен продукт, идеален за употреба през зимата, когато кожата ни е и без друго прекомерно изсушена и раздразнена от студа. Обогатен със семена от памук, този продукт нежно измива и почиства лицето ни, оставяйки кожата ни оптимално хидратирана, гладка и сияйна. За най-добри резултати дерматолозите препоръчват употребата му сутрин и вечер – не след дълго сами ще се впечатлите от начина, по който изглежда лицето ви.

Луксозната почистваща пяна от Shiseido Future Solution е обогатена с екстракт от роза, което я прави изключително подходяща за моментите, в които усещаме кожата си по-раздразнена от обикновено. Розата има изключително силно успокояващо и антиоксидантно действие. Пяната почиства в дълбочина, оставяйки кожата мека, гладка и невъобразимо нежна.

козметични продукти за лице


От Filorga са ни подготвили перфектната грижа за старееща или раздразнена кожа


Filorga e един от козметичните лидери, що се отнася до продукти, свързани с грижата за лицето. През зимата е особено важно да нанасяме кремове, които се характеризират с подчертано защитно и подхранващо действие. Основната причина за ранното стареене на кожата е именно спадът на хранителни вещества в нея и повишената дехидратация, която губи от естествената кожна еластичност.

Global Repair е подхранващ крем против стареене на кожата, който впечатлява със своята иновативна формула – 50 мезо-съставки откриваме в съдържанието, които неимоверно много спомагат за снабдяването на кожата с ценни хранителни вещества и минерали. Кремът е обогатен с омега 3-6-9 киселини и се характеризира с високите си антиоксидантни свойства. Категорично го причисляваме към задължителните козметични продукти тази зима.

Hydra Hyal пък е иновативен изглаждащ серум от Filorga, снабден с изключително висока хидратация. Нанасянето му сутрин и вечер преди дневния и нощния крем гарантира повишеното кожно овлажняване, което е особено важно след ден на открито в студеното време.

Обзавеждайки козметичната си колекция с тези продукти, вие ще сте уверени, че сте положили най-добрите и ефикасни грижи, свързани с кожата на лицето си. Не позволявайте зимният студ да й навреди – защитете я с качествена козметика, за да се радвате дълго на красивия й вид.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да се храним правилно през лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Грижа за околоочния контур – защо я пренебрегваме и какво я прави...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kак да се грижим за кожата на лицето си през есента

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив