Филтрирай по
Цена
лв. лв.
Марка
Виж ощеСкрий
Ароматна група
Виж ощеСкрий
Размер
Виж ощеСкрий
Пол
Филтър

Арабски парфюми

Покажи:
40
20 40 60
Показани са 1-20 от общо 191 артикул(а)

Арабски парфюми запленяват с усещането за лукс

Най-ранната употреба на парфюми е регистрирана върху клинописна плочка от 2-ро хилядолетие пр.н.е. в Месопотамия. В началото да разполагаш със собствен парфюм било израз на лукс и богатство. През годините уханията запазват своята важна роля в арабския свят и намират своето място в ежедневието на хората. В Ислямския свят основно препитание била търговията. Търговци изминавали големи разстояния през пустинята, за да се срещнат и обменят стоки с представители на различни общности от близо и далеч. Те набавяли набор от подправки и други суровини, които били използвани и за изработването на арабски парфюми. За техен основоположник се смята абасидски учен от IX век на име Абу Юсуф Якуб бин Исхак ал Кинди, който експериментирал с различни билки и растения за производството на козметика, парфюми и фармацевтични продукти. Смята се, че той е открил набор от тайни разновидности на аромати. Написал е „Книгата за химията на парфюма и дестилациите“, съдържаща повече от 100 рецепти за ароматни масла. Значителен принос към еволюцията на арабските парфюми има и Джабир Ибн Хаян, който разработил нови техники за правене на парфюми, които включват дестилация, филтриране и изпаряване.

Парфюмерията има вековни традиции в арабската култура

Ароматните съставки и комбинирането им във впечатляващи парфюми владее арабския свят от векове. Благоухания се излъчват не само от телата и дрехите на хората, но се носят и от техните домове, магазини, долавят се дори по улиците и алеите. Изследователи на ароматния бизнес отчитат, че оригинални арабски парфюми печелят все повече почитатели по света. Особено търсени са парфюми от Дубай, предлагани от компании като Lattafa, Afnan, Rasasi и Swiss Arabian. Характерно за всички дубайски парфюми е, че са верни на богатите традиции на Изтока и са вдъхновени от усещането за пищност и лукс. Те се позиционират добре в нишата на високия клас парфюми и печелят все повече почитатели и на Запад. Производителите на арабски парфюми привличат и с отношението към своите клиенти, като държат на взаимното доверие и лоялност.

Често задавани въпроси

Кои са най-често използваните съставки в арабските парфюми?

Отличителна черта на всички оригинални арабски парфюми е, че при разработването им се използват само висококачествени и естествени съставки. Някои от компаниите дори разполагат със специални мениджъри, които пътуват и до най-отдалечените точки на света, за да набавят най-ценните суровини, като се убедят лично в качеството им. Една от най-характерните нотки, използвана при разработването на всеки добър ориенталски парфюм е дамаската роза, отглеждана в долината на Таиф в Саудитска Арабия. Уд, кехлибар, мускус, жасмин, тамян и агарово дърво също са често използвани в композициите на различни ориенталски парфюми.

За какъв тип хора са най-подходящи арабските парфюми?

Ориенталските ухания са идеални за всички, които обичат живота. Те вдъхновяват мъже и жени, които обичат да експериментират и са любопитни да опознаят екзотиката на различните култури. Почитателите на арабски парфюми обичат лукса, блясъка и богатството и държат да демонстрират това.

Може ли да се закупят оригинални арабски парфюми на достъпни цени?

Онлайн платформата parfium.bg предлага отлична селекция от най-търсените арабски парфюми, които се предлагат на конкурентни цени. Подберете уханието, което най-силно ви впечатлява и го поръчайте само с един клик от вашия компютър или мобилен телефон. То ще е при вас само след 48 часа, за да развълнува сетивата ви и да ви обгърне с магията на Изтока.

Прочети още