Филтрирай по
Цена
лв. лв.
Марка
Виж ощеСкрий
Ароматна група
Виж ощеСкрий
Размер
Виж ощеСкрий
Пол
Филтър

Нишови Парфюми

Покажи:
40
20 40 60
Показани са 1-20 от общо 365 артикул(а)

Ако има козметични продукти, които изцяло да отговарят на епитети като „провокативни“, „възхитителни“, „необичайни“ и „неповторими“, то това безспорно са нишовите парфюми.
За тях се носят легенди – същността им е обвита в царствена мистерия. Наричат ги „ароматите на кралете“ – няма как да не съсредоточим вниманието си по-подробно върху тези ароматни бижута. В магазина ни, както и онлайн, ще откриете цяла плеяда от нишови парфюми – те, подобни на заровени съкровища, само чакат да бъдат открити от бъдещия си притежател. Но преди да се впуснете в шеметно пазаруване, нека ви запознаем по-отблизо с това изтънчено парфюмерийно изкуство.

Какво представляват нишовите парфюми?

Когато говорим за нишова парфюмерия, обикновено в съзнанието ни изниква асоциация за „бутикови парфюми“. Никак не сме далеч от истината – нишовите аромати са сложни композиции, изградени на базата на селектирани съставки, голямо внимание към детайла, ръчна изработка и неповторимо съдържание. Често в състава откриваме наистина необичайни комбинации и именно това е едно от нещата, отличаващи ги от останалите видове аромати. Би могло да се каже, че нишовата парфюмерия е своеобразен връх в производството на благоухания.

Каква е разликата между нишовата и стандартната парфюмерия?

Не е случаен фактът, че концептуално отделяме двата вида парфюмерия. Стандартната такава откриваме в парфюмерийните и козметични магазини – това са всички онези оригинални, трайни и маркови парфюми, които използваме в ежедневието си и за всякакви по вид поводи. Нишовата парфюмерия, по своята същност, е лимитирана – нишовите аромати не са предназначени за толкова масова дистрибуция. Съставът им е изграден от изключително редки, екзотични и необичайни съставки – във всеки нишов парфюм откриваме нотка, будеща любопитство и изненада. Ръчната изработка, както и наличието на такива интригуващи акорди, обясняват и по-високата им цена, в сравнение с парфюмите, предназначени за масова и всекидневна употреба.

Кои са някои от често срещаните съставки в нишовите парфюми?

За да онагледим какво точно визираме с „необичайни компоненти“, ще споменем една малка част от съставките, намиращи място в нишовата парфюмерия. Никак няма да е необичайно в ароматите да срещнем абсент, хайвер, смокини, сол, кактус, барут, аромат на хартия – разбира се, всички те са обгърнати от добре познатите и любими на всички флорални, плодови, дървесни или пикантни акорди. Наличието на тези необичайни съставки обаче обгражда парфюма с аурата на мистицизъм и енигматичност. Всеки нишов парфюм е единствен по рода си по отношение на темперамента и настроението, които носи.

За кого са подходящи тези бутикови парфюми?

Нишовите парфюми са сякаш създадени за онези от вас, които държат на лукса и уникалността повече от всичко. Единствените по рода си аромати се харесват на онези, които никак не се страхуват от това да бъдат различни – дори за тях това е търсен ефект. Ако в съзнанието си свързвате носения от вас парфюм с ваша визитна картичка и онова, което ви отличава и ви прави запомнящи се, то тогава определено сте попаднали на точното място.

Кои са някои от най-извесните и любими марки за нишови парфюми?

Съществуват брандове, които подчиняват цялостната си парфюмна философия на това да създават нишови аромати. Други, специализирали се в производството на по-масови продукти, отделят време, старание и грижа в създаването на емблематичен нишов парфюм. Някои от марките, чиито бутикови благоухания обожаваме, са Montale, Amarf, Van Cleef & Arpels, Boucheron, Tiziana Terenzi, Sospiro, Amouage и др.
В онлайн магазина на Parfium.bg, както и в шоу рума ни в гр. София, откривате разнообразие от нишови парфюми на изгодни цени. Потопете се в света на необичайното, вълнуващото и енигматичното парфюмно изживяване!

Прочети още