5 подходящи маски за лице през лятото

Лятото е сезон, по време на който кожата на лицето ни е изложена на различни влияния, които оказват отрицателно въздействие върху нея - такива например са дирекните невидими UVA и UVB слънчеви лъчи, вятърът, сухият въздух, замърсената морска вода, мръсотията, прахът и др. За това, за да запазите нейната свежест, мекота и гладкост, трябва да полагате специални и постоянни грижи.  

За да ви помогнем, сме събрали на едно място няколко хидратиращи маски за лице, които са подходящи за прилагане през лятото.   

Няколко основни неща, които трябва да имате предвид преди да започнете:  

- маските се нанасят върху добре почистена кожа;

- отмиват се с мека кърпа или гърба и гладка вода;

- след като маската се отмие, измийте лицето си със студена вода, за да затворите порите;

- нанесете крем с UV защита.  

Маска с алое вера  

Алое верата е сред любимите съставки на жените, които обичат да си правят сами домашна козметика. Сред най-големите предимства на този продукт е, че изключително рядко предизвиква алергични реакции.  За направата на хидратираща маска ви трябват две супени лъжици алое вера и една краставица, която да бъде изчистна от семките и обелена. Смелете съставките заедно в блендера до образуването на еднородна и гладка смес, която нанесете върху лицето си за половин час.

 

Маска с мед и лимон  

Маската с мед и лимон може би е една от най-популярните маски, които жените си правят в домашни условия. И това на първо място идва от факта, че има изключително приятен, бърз и видим ефект. За меда е характерно, че е подходящ за кожи, предразположени към акне, тъй като има силно антибактериално действие. А лимонът пък почиства, освежава и ексфолира кожата заради голямото количество на витамин С в състава си.  

Маската се прави изключително лесно - нужни са ви една лъжица мед и две лъжици лимонов сок. Разбърквате съставките и ги нанасяте върху предварително почистена кожа с нежни кръгови движения. Сместа трябва да стои върху лицето около 20 минути, след което да се отмие със студена вода. Някои жени през лятото прибавят към маската с мед и лимон и малко сок от моркови. Той съдържа кератин, благодарение на който лицето придобива приятен тен.  

Маска с авокадо, белтък и зехтин  

Тази маска също е сред една от най-полезните, тъй като зарежда кожата с много и важни вещества, които я поддържат свежа и мека. Как се прави? Разбивате един белтък, но не дотолкова, че да прилича на сняг, след което добавяте месестата част от едно авокадо и разбърквате добре. Към получената смес прибавяте една супена лъжица зехтин и една супена лъжица оцет. Маската се нанася върху лицето за около 20 минути, след което се отмива.

Маска с кисело мляко, сок от портокал и бадемово масло  

Това е друга популярна за приготвяне в домашна обстановка маска. Трябва да смесите 2 супени лъжици кисело мляко с 2 супени лъжици бадемово маслко и 2 супени лъжици прасно изцеден сок от портокал. Сместта се разбърква и се нанася върху влажна кожа за 15-20 минути, след което се отмива с хладка вода.  

Маска с лед  

Този метод едва ли е правилно да се нарече "маска", но няма как да не го включим в списък с разкрасителни процедури по време на лятната жега. Можете да замразите във формичките си за лед кафе, сок от лимон, сок от краставица, сок от моркови, чай от лайка или за какъвто друг хидратиращ продукт се сетите. След това втрийте леко кубчетата лед в кожата си и ще й придадете уникално свеж външен вид със здраво затворени пори.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Karl Lagerfeld - аромати за него и нея

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Козметика през зимата – задължителната грижа

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Задължителни аксесоари, които да вземете по време на зимната ваканция

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив