Какви аромати да използвам според сезона

,

Изкушете сетивата  си с нов аромат

Скоро наближава празник на ваш близък или отдавна мечтаете да се сдобиете с нов аромат за вашето тяло? Не знаете какъв подарък да изберете за вашата половинка? Или Коледните празници са наближили, а вие се чудите какъв би бил най-запомнящият се и ароматен подарък за някои случай? От друга страна вие бихте искали да се сдобиете с нов парфюм, ала не сте сигурни какъв тип аромат би могъл да бъде подходящ за вас? Е,  значи тази статия е свързана с вашето търсене, особено, ако не искате да оставяте „задушливи“ спомени след себе си.

Нескрита тайна е, че аромати които изпозваме според сезона реагират различно при промени в температурата и нивата на влажност. На местата, в които влажността на въздуха е по-голяма или климатът по-топъл, вероятността една миризма на парфюм да стане внезапно тежка и да се разпространи по-бързо, е в пъти по-голяма, от колкото през студените месеци. Затова, макар и да не сте се замисляли до момента, от особено значение е това какъв парфюм ще предпочетете, спрямо сезона.

Използване на подходящи аромати според случая

Подходящи ароматни наслади за зимните дни

През студените дни, когато зимата вече почуква усилено на вратата ни и денят постепенно започва да намалява, често ароматът на парфюма ви, може да отслабне или да стане едва доловим. Причината за това се крие в човешкото обоняние, което през по-студените месеци- отслабва. Друг, допълнителен фактор за това, се смята, че би могъл да бъде и сухият въздух.
Затова ние ви препоръчваме да използвате по-наситени и по-тежки миризми през студените месеци.Шикозните и оригинални  зимни парфюми,съдържат в състава си  предимно дървесни нотки и мускус, които допринасят за вашето самочувствие.   Чудесен вариант за това са също и  луксозните парфюми с флорални мотиви или аромат на цветя. Този тип аромати биха могли да бъдат страхотно допълнение към топлите ви дрехи и зимен шал. Друг оптимален вариант е по-тежкият, ориенталски аромат, който ще ви накара да се почувствате като една истинска Шехерезада, очакваща в покоите на великия султан. В случай, че желаете да направите ароматът на вашия парфюм по-траен, то можете да го комбинирате с вашия овлажняващ крем за тяло.

Подходящи аромати за пролетта и лятото

През пролетта и лятото, когато природата ни залива с комбинация от аромати на цветя, море и прясно окосена трева, то със сигурност вашият парфюм трябва да заеме по-второстепенно място. Доказано е, че през летните дни, човешкото обоняние се засилва, така че острите и тежки миризми, са напълно излишни. Затова ви предлагаме да изберете някои летни парфюми с  лек аромат на цветя, цитрус или ароматни билки. Или да комбинирате леките аромати, пренасяйки ги върху кожата ви под формата на подходяща, тоалетна вода.
През летните дни, изключително популярни и предпочитани за носене са ароматите на роза, момина сълза, божур, теменужка и др.

Подходящи аромати за вечерни събития

Късните, вечерни събития, може да отбележите с други, също не по-малко популярни аромати. Подходящи за тях са т.нар. шипрови аромати, които са прекрасно съчетание между дъбов мъх, пачули, лабданум, бергамот и др. Те могат да бъдат изкусно съчетани с аромати на цветочни и плодови нотки. Този аромат ще стои изкусно върху вашата кожа до толкова, че определено ще оставите незабравими спомени във всеки, които се е докоснал до вас.

Ароматът като изкушение

Още от древността  предците ни са обръщали голямo внимание на ароматите, използвали са ги за овладяването на  различни болести, за създаването на благоприятна и отпускаща атмосфера, и разбира се, като непобедимо оръжие за съблазняване...
Ароматът носи енергия и елегантност, изтънчеността и изискаността на дамското и мъжкото съсловие. Той е като аксесоар, създава чувствена аура на неговия собственик.
Ароматът напомня един слънчев есенен ден, в който топлите вълни на есенния бриз и миризмата на есенни листа вплетени заедно.
Оставете оценка:

Подобни обяви

Към магазина

Последни публикации

Joop! - вечната мъжка класика
Серията на Lanvin Eclat
Karl Lagerfeld - аромати за него и нея
Серията на Boucheron Quatre

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена
Toп 10 на мъжките парфюми, които ще са хит през 2016 година

Архив