Какви аромати да използвам според сезона

Изкушете сетивата  си с нов аромат

Скоро наближава празник на ваш близък или отдавна мечтаете да се сдобиете с нов аромат за вашето тяло? Не знаете какъв подарък да изберете за вашата половинка? Или Коледните празници са наближили, а вие се чудите какъв би бил най-запомнящият се и ароматен подарък за някои случай? От друга страна вие бихте искали да се сдобиете с нов парфюм, ала не сте сигурни какъв тип аромат би могъл да бъде подходящ за вас? Е,  значи тази статия е свързана с вашето търсене, особено, ако не искате да оставяте „задушливи“ спомени след себе си.

Какви аромати да използвам според сезона

Нескрита тайна е, че аромати които изпозваме според сезона реагират различно при промени в температурата и нивата на влажност. На местата, в които влажността на въздуха е по-голяма или климатът по-топъл, вероятността една миризма на парфюм да стане внезапно тежка и да се разпространи по-бързо, е в пъти по-голяма, от колкото през студените месеци. Затова, макар и да не сте се замисляли до момента, от особено значение е това какъв парфюм ще предпочетете, спрямо сезона.

Използване на подходящи аромати според случая

Подходящи ароматни наслади за зимните дни

През студените дни, когато зимата вече почуква усилено на вратата ни и денят постепенно започва да намалява, често ароматът на парфюма ви, може да отслабне или да стане едва доловим. Причината за това се крие в човешкото обоняние, което през по-студените месеци- отслабва. Друг, допълнителен фактор за това, се смята, че би могъл да бъде и сухият въздух.
Затова ние ви препоръчваме да използвате по-наситени и по-тежки миризми през студените месеци.Шикозните и оригинални  зимни парфюми,съдържат в състава си  предимно дървесни нотки и мускус, които допринасят за вашето самочувствие.   Чудесен вариант за това са също и  луксозните парфюми с флорални мотиви или аромат на цветя. Този тип аромати биха могли да бъдат страхотно допълнение към топлите ви дрехи и зимен шал. Друг оптимален вариант е по-тежкият, ориенталски аромат, който ще ви накара да се почувствате като една истинска Шехерезада, очакваща в покоите на великия султан. В случай, че желаете да направите ароматът на вашия парфюм по-траен, то можете да го комбинирате с вашия овлажняващ крем за тяло.

Подходящи аромати за пролетта и лятото

През пролетта и лятото, когато природата ни залива с комбинация от аромати на цветя, море и прясно окосена трева, то със сигурност вашият парфюм трябва да заеме по-второстепенно място. Доказано е, че през летните дни, човешкото обоняние се засилва, така че острите и тежки миризми, са напълно излишни. Затова ви предлагаме да изберете някои летни парфюми с  лек аромат на цветя, цитрус или ароматни билки. Или да комбинирате леките аромати, пренасяйки ги върху кожата ви под формата на подходяща, тоалетна вода.
През летните дни, изключително популярни и предпочитани за носене са ароматите на роза, момина сълза, божур, теменужка и др.

Подходящи аромати за вечерни събития

Късните, вечерни събития, може да отбележите с други, също не по-малко популярни аромати. Подходящи за тях са т.нар. шипрови аромати, които са прекрасно съчетание между дъбов мъх, пачули, лабданум, бергамот и др. Те могат да бъдат изкусно съчетани с аромати на цветочни и плодови нотки. Този аромат ще стои изкусно върху вашата кожа до толкова, че определено ще оставите незабравими спомени във всеки, които се е докоснал до вас.

Ароматът като изкушение

Още от древността  предците ни са обръщали голямo внимание на ароматите, използвали са ги за овладяването на  различни болести, за създаването на благоприятна и отпускаща атмосфера, и разбира се, като непобедимо оръжие за съблазняване...
Ароматът носи енергия и елегантност, изтънчеността и изискаността на дамското и мъжкото съсловие. Той е като аксесоар, създава чувствена аура на неговия собственик.
Ароматът напомня един слънчев есенен ден, в който топлите вълни на есенния бриз и миризмата на есенни листа вплетени заедно.

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

В крак с модата – новите ни парфюмни попълнения, в които ще се влюбите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмни легенди: Dior, Chanel, YSL

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Любимите ни звезди създадоха любимите ни парфюми

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив