Няколко чести грешки при избора на парфюм

,

Предпочитание и несъответствие при определяне на подходящия аромат

Много почитателки на парфюмната козметика, при избора на парфюм, често са ръководени от рекламната индустрия. Голяма част от тях смятат, че следвайки модата за аромати, това определено би могло да ги отведе в класацията за „топ прекрасни подаръци за любимия“ или съвсем заслужено да получат наградата „блажено миришеща дама“. За съжаление тези схващания са до голяма степен наивни и изцяло погрешни. Тази статия ще ви запознае с някои от  грешките, които голяма част от почитателките на козметичната индустрия биха могли да допуснат. А ето някои от тях: 

Допускани грешки при избора на парфюм

  •  Не се доверявайте безрезервно на рекламната индустрия

Или иначе казано - тествайте парфюма, преди да купите. Нека уточним едно - вкусът и възприемането на даден аромат при всеки е индивидуален. От друга страна, би било изключително трудно за вас да опишете даден аромат с думи. Подобно описание би могло да бъде възможно само и единствено, ако е представено от специалисти в областта на рекламата, чиято основна цел е да събуди интересът на потребителите.  От друга страна, едва ли на света съществува човек, който да ви дръпне за ръка и да ви каже как да подберете определена миризма с помощта на обонянието ви. Това действие зависи изцяло от вас и вашия вкус. Ако вашият мозък реагира на аромата на даден парфюм, отчитайки го за различен от телесния ви, би могъл да го отхвърли. Често подобна реакция се наблюдава със съвкупност от симтоми. Част от тях биха могли да протекат с често и внезапно главоболие, лошо настроение, необясними чувства на дискомфорт или чрез други видове дискомфортни състояния, които да ви направят изнервени. Затова особено неразумно решение за вас ще бъде да закупите парфюм, само, защото той е на мода този сезон. Защото той може да е неподходящ за вас.

  • Не купувайте парфюми по препоръки

Схващането, че трябва да закупите непременно този парфюм, защото вашата половинка го харесва, не означава, че той би бил подходящ за вас.  Поставен на различни хора, един аромат, би могъл да измени своето ухание и да се превърне в натрапчива миризма. И това, че сте се доверили на вашите приятели, пренебрегвайки собствените ви предпочитания, със сигурност няма да ви направят по-сексапилна.

  • Един и същ аромат през цялата година

Дори вече успешно да сте избрали вашия аромат, не правете грешката да разчитате изцяло и само на него през останалата част от годината. Парфюмът е точно толкова важен, колкото и смяната на вашето облекло. Или иначе казано- различните случаи, изискват различно облекло и различни аромати. Да останете с един парфюм цяла година е сякаш да се храните с варени картофи цял месец, смятайки, че това ще се отрази върху впечатлението на околните върху вас. Погрешно е схващането, че един и същ парфюм и ежедневната му употреба, биха могли да повлияят върху човека насреща. Ако все пак сте избрали вашия парфюм и не желаете да го сменяте, поради някаква причина, то оптимален вариант е да се спрете на една марка парфюми, но да използвате различните им вариации. Така, когато ви се наложи да посетите важно събитие, ще имате походящ парфюм според случая. 

Изберете подходящия аромат за Вас! Доверете се на Parfium.bg!

Оставете оценка:

Подобни обяви

Към магазина

Последни публикации

Най-скъпите марки парфюми – аристократичната история на марката Creed
За мъже - най-изисканите парфюми
Най-изисканите дамски парфюми
Серията Si нa Armani

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена
Toп 10 на мъжките парфюми, които ще са хит през 2016 година

Архив