Основни правила при тестване на парфюм

Какво трябва да знам, когато искам да избера  подходящ парфюм

Изборът на парфюм е нелека задача, дори и за най-големите ароматни почитателки. За да изберете парфюм за себе си, то трябва да се докоснете до неговия истински аромат. Ала, когато попаднете в някой козметичен магазин и основният въпрос е как да изберем парфюм и решите да тествате различни аромати върху себе си, това, с което си тръгвате най-малко е главоболие. Защо се получава така?


Оказва се, че , както при различните видове вина се изисква правилен метод на дегустация, така и при парфюмите също се изисква правилен подход за изпробрането им. Така че, ако искате да станете истински специалисти в тестването на парфюми или желаете да намерите подходящ за вас аромат, то тази статия е за вас.  А ето някои основни правила, които трябва да знаете, когато избирате парфюм.
  • Бъдете в емоционално добро състояние, когато тествате даден аромат⇔

Изключително важно е емоционалното ви състояние да е подготвено за този момент. Ако се прибирате от работа и сте имали тежък работен ден, по-добре отложете посещението.
  • Не миришете капачката на флакона или тест лентите.⇔

Това е само частична миризма, която обикновено е силна, лесна за разнасяне и краткотрайна. Тя обикновено се променя, когато я положите върху кожата.

 

Как правилно да тестваме аромата на даден парфюм?

Разумното решение е да сложите няколко капки от непознатия за вас парфюм върху китката си като предварително се уверите, че това място не мирише на нещо друго (сапун, парфюм, крем).

 След това изчакайте поне около 10-тина мунути, за да може кожата правилно да усвои парфюма. Така по-лесно ще можете да усетите неговия аромат.
⇒  След това затворете очи, прогонете всички други мисли и се концентрирайте върху миризмата. Опитайте се да я прокарате през сетивата си и не се колебайте да отговорите на някои от следните въпроси:

  Какво ми се струва, че усещам? (познати, необичайни, деликатни, остри, напомнящи цветя или прашец);
Ако уханието трябва да бъде цвят, то какъв ще бъде? (светъл, тъмен, сочен, пастелен.);
♦  Ако уханието може да бъде докоснато, тогава какво ще бъде на пипане? (мека, твърда, топла, студена, гладка, груба);
♦  Можете ли да съпоставите този аромат с нещо от ежедневието? (Напомня ви на залеза над морето, тропическа градина, нощен клуб);
♦.  Може ли да допълни по някакъв начин облеклото ви? (съвместима е с джинси, лятна рокля, разкошна вечерна рокля и т.н);
♦  Можете ли да го свържете с миризмата на някоя жена? (млада, романтична, със силен характер, богата, луксозна особа).
Изображението, което изниква в съзнанието ви е съзнадено от вашето въображение. Когато отговорите на тези няколко въпроса, това със сигурност би могло да ви помогне да разберете за какво би бил подходящ избрания от вас аромат. Избраният парфюм би могъл да бъде ваш незаменим другар- по време на важна, работна среща, когато се наслаждавате на залеза с любимия или когато кипите от енергия, облечена в лека, лятна рокля.
Ако смятате, че този аромат не ви допада, то използвайте китката на другата ръка.

Отделете няколко зърна от кафе 

Чрез вдишване от кафето, вие ще можете да изчистите обонянието си от предния аромат и да поднесете на вашия мозък- следващия. Така ще можете напълно да се насладите на ароматните сентенции, които сте избрали. 

Правилото на трите

Не опитвайте повече от три аромата в даден момент, тъй като вашият нос няма да бъде способен да оцени следващите. По-добре излезте навън, разходете се и след известно време отново елате, за да потърсите отново, от колкото да закупите продукт, който не ви харесва.

Златното правилно на френските експерти гласи, че за да оценим как даден аромат би могъл да стои върху дрехите ни, е необходимо да носим в чантата си част от някоя наша дреха или малка фланела. Едно впръскване и вдишване настрана, биха могли да ви дадат пълна информация за това дали ароматите стоят добре в тази комбинация.

 

 

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите в литературата

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми за любов, подходящи за Деня на влюбените

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да съчетаем нотките на парфюма с качествата си

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив