Kaк правилно да почистваме лицето си

Убедени сме, че всяка жена знае как да почиства кожата на лицето си и го прави всеки ден. Възможно е обаче да допускате някои значителни или дребни грешки. За това в тази статия ще ви представим няколко ефективни съвета за правилно почистване на кожата на лицето.

Почиствайте лицето си винаги преди лягане  

Едва ли чувате това за първи път, но няма да се изморим да го повтаряме - почистването на лицето преди сън е абсолютно задължително. Мръсотията и засъхналият непочистен грим не само предизвикват появата на пъпки и черни точки, но и сериозно дехидратират кожата. Така че колкото и да е досадно, последното нещо, което трябва да направите преди да си легнете, е хубаво да почистите кожата си.  

Избирайте правилно продуктите, с които почиствате кожата си

За нормален тип кожа подходящи са крем-мусовете и млеката. За почивстване на комбинирана и масна кожа използвайте гелове за измиване, кремове или други пенещи се средства. А за чувствителна и суха кожа избирайте продукти на основата на маслата. Ако не знаете какъв тип е вашата кожа и не можете сами да го определите със сигурност, задължително се посъветвайте с дерматолог.

След използване на дегримираща кърпичка измивайте лицето си  

Може би някои от вас си мислят, че дегримиращата кърпичка е достатъчна за хубаво почивстване на лицето. Това обаче изобщо не е вярно. Знаем, че вечер се чувствате уморени и мечтаете единствено да се докоснете до възглавницата си, но не пренебрегвайте правилната грижа за лицето си. След като сте премахнали грима, изплакнете кожата си поне със студена вода, за да премахнете останалата мръсотия и прах.

 

Използвайте няколко кърпички за премахване на грима  

Честа грешка, която жените допускат, е да премахват целия си грим само с една кърпичка. Това не е правилно по две причини - първо, така рискувате да запушите порите си като пренесете грима от очите например върху останалата част от лицето и, второ, възможността остатъци от грима да останат върху кожата е голяма. За това използвайте поне две кърпички - едната за изтриване на грима от лицето и очите и една за премахване на всичко, което след това е останало.  

След измиване на лицето си не го търкайте с кърпа  

Това е една от най-често срещаните грешки при почивстване на лицето. Не трябва да търкате кожата си с кърпата, а леко да потупвате с нея. Без грубост. Кожата ви ще го оцени.  

Изберете скраб, който няма да дразни лицето ви  

Не бихте почивствали любимите си обувки с метална тел, нали? След това те няма да стават за нищо. Отнасяйте се така и с кожата на лицето си - подбирайте нежни скрабове, като ви препоръчваме да не бъдат с пудра от едри частици, а така от растителни яки.  

Съобразявайте демакианта с грима си  

Ако излизате от вкъщи само с коректор и лек ВВ крем, то мицеларната вода би била достатъчна за премахването им. Но ако използвате по-тежък грим - фон дцо тен, руж, пудра, червило, спирала, то тогава ще ви бъде нужна доста по-тежка измиваща формула. Препоръчваме ви продуктът, който изберете, да бъде със съдържание на масла, които надеждно ще се разтворят и ще премахнат всичко ненужно от лицето ви.  

Изплаквайте лицето си със студена вода  

Абсолютно задължително е след като свършите с всички процедури, които сте избрали за премахването на грима си, да измиете лицето си с хладка или студена вода. По този начин показвате на кожата си колко я обичате!  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Безопасни ли са съставките в парфюмите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Грижа за околоочния контур – защо я пренебрегваме и какво я прави...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Karl Lagerfeld - аромати за него и нея

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив