Задължителна козметика за лятото

В разгара на лятото вече планувате своята почивка и всичко, за което най-вероятно мислите, са бански, джапанки, кърпи и прочее плажни принадлежности. В такива моменти рядко се замисляме какво взимаме със себе си в козметичния си несесер. А истината е, че кожата и тялото ни се нуждаят от специална грижа, която не бива да пренебрегваме. За това в тази статия ще обърнем внимание на продуктите, с които задължително трябва да се въоръжите по време на горещия сезон.  

Козметика за лице  

Изключително грешно е схващането, че щом кожата се поти, то няма нужда от подхранване. Дори напротив - доброто овлажняване ще предпази епидермиса от повяхване и ще предотврати появата на петна и бръчки. Помислете само колко много слънчевите лъчи дехидратират кожата на лицето ви и колко вредно е това за нея.

За да не изпаднете в момент, в който ще се погледнете в огледалото и ще видите сухо и лющещо се лице, покрито с петна, ви препоръчваме да си вземете масло или лек лосион, които да нанасяте след всеки душ, докато лицето все още е влажно.   

Хидратирайте редовно кожата си и със специални хидратиращи продукти - може да е термална вода, крем или дори натурално какаово или кокосово масло - изборът е изцяло във вашите ръце, но е задължително да ги използвате редовно.  

Козметика за тяло  

Сигурно си мислите, че няма такова вълшебно средство, което през летните месеци да спаси тялото ви от изпотяване. Да, ама грешите. Обикновената бебешка пудра може да направи тази магия - ако не в 100% от случаите, то почти върху всяка кожа има ефект.   

Не забравяйте и за слънцезащитните продукти. Посъветвайте се с дерматолог и изберете такива, които са подходящи за вида на вашата кожа, и ги използвайте ежедневно - защото независимо дали сте в планината, на морето или в града, слънцето навсякъде грее еднакво.  

Всеки път, като излизате, помнете, че всяка открита част от тялото ви трябва да бъде защитена с продукти над 30-ти фактор. Най-голяма нужда от защита имат лицето и ръцете, особено ако искате да ги предпазите от бръчки, пигментни петна и други такива белези на старостта.  

Козметика за крака  

Хидратирайте краката си редовно. В горещите месеци помагат различни пудри, които предотвратяват изпотяването и ви помагат да ходите по-стабилни и уверени в летните си сандали. Погрижете се и за петичките си - намазвайте ги с подхранващ крем задължително всяка вечер преди лягане, защото характерно за тях е, че през лятото лесно изсъхват и изглеждат грозно.

 

Козметика за коса  

При косата задължително е да използвате балсам за качествено подхранване, тъй като UVA и UVB лъчите на слънцето изсушават косъма, изтъняват го и го правят лесен за накъсване. Препоръчваме ви да използвате натурално бадемово или арганово масло, които не само заздравяват косата, но и й придават невероятен аромат.  

Грим  

През лятото използвайте по-пестелива и лека декоративна козметика. По магазините можете да откриете различни вариации за лятна формула на любимия си фон дьо тен, които няма да тежат на лицето ви. Препоръчваме ви да използвате и ВВ крем.   

Помислете и за устните си - когато се излагате директно на слънце, задължително си слагайте балсам, тъй като в този участък кожата е изключително нежна и може много бързо и неусетно да се съсипе.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Професия "Нос" - Жан-Клод Елена

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какви са спецификите на мъжката кожа и как да се грижим за нея 

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-търсените парфюми от българите през това лято

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив