Kaк да запазим по-дълго тена си през лятото

 

Всяка жена мечтае през летните месеци кожата й да придобие приятен и секси летен загар, който да остане възможно най-дълго. Все пак, ако трябва да бъдем честни, тялото с тен е много по-атрактивно, по-свежо и дори ни прави да изглеждаме по-слаби. И въпреки че идва момент, в който кожата неминуемо избелява, ще ви предложим няколко полезни съвета, с който можете да запазите слънчевия си загар максимално дълго време.

Няколко трика как да запазим тена си през лятото

Хидратирайте кожата си ежедневно  

Това е може би най-важното правило не само за запазване на тена, но и за възстановяване на хидробаланса и на мекотата на кожата след по-дълго излагане на слънце. Специалисти дерматолози съветват да използвате всеки ден хидратиращи продукти за тяло, които се отличават с по-плътна формула и са богати на овлажняващи и естествени подхранващи съставки като алое вера, бадемово масло, нар, какао, кафе и др.

 

Пийте много вода  

Логично е, че през лятото организмът ни изхвърля много повече вода, отколкото през което и да било друго време на годината. А при дехидратация се получава едно много неприятно дехидратиране на кожата - тя започва да се лющи и по този начин пада и самият тен. За това е препоръчително да приемате поне по 2 л. чиста вода на ден.  

Взимайте хладни душове  

Може би не всички от вас си дават сметка, но топлата вода също има силно дехидратиращо свойство върху кожата, което ускорява падането на повърхностния й слой. За това през лятото взимайте само хладни душове. А за да запзите по-дълго загара на епителния слой, който реално се пигментира от слънцето, използвате сапун с какао.  

Внимавайте какво хапвате  

Редица дерматологични изследвания твърдят, че консумацията на определени храни влияе върху най-горния слой на кожата и може да подпомогне за запазването на тена през лятото. Препоръчително е да увеличите приема на яйчени белтъци, сьомга, извара, соя, пуешко месо, авокадо и бадеми. Чрез тях в организма се увеличава аминокиселината тирозин, която е нужна на меланоцитите, за да произвеждат повече меланин. А меланинът е онази група пигменти, които придават кафяв, черен или тъмен цвят както при хората, така и при растенията и животните.  

Приемайте повече витамин А  

Витамин А е от важно значение за състоянието на кожните клетки и за тяхното предпазване от свободните радикали. Той има силата да подхранва в дълбочина блясъка, здравето и свежестта на кожата. Можете да си набавяте тези вещества чрез консумацията на червено-оранжеви плодове, мляко, яйца, зеленчуци, спанак, черен дроб, рибено масло, както и през употребата на различни козметични продукти за тяло и лице, богати на витамин А, които се нанасят преди лягане и след баня. Като друг ефективен метод специалистите препоръчват изпиването на една чаша сок от моркови всяка сутрин.

Ексфолирайте тялото си всяка седмица  

Дерматолози препоръчват да използвате ексфолиант за тяло по веднъж всяка седмица. Така ще спомогнете за по-бързото падане на мъртвия слой на кожата, който периодично се образува над получения от слънцето меланин и скрива тена.  

Прилагайте домашни трикове за запазване на тена  

Сред най-популярните трикове, с които можете в домашни условия да запазите летния си загар, е запарката от билков чай. Поливайте с такава тялото си два-три пъти седмично и по този начин ще запазите кожата си свежа и ще стегнете порите. Друг вариант са и кофеиновите ледени кубчета - след като сте сварили кафето, напълнете с него формички за лед и ги оставете във фризера, докато замръзнат, след това започнете бавно да ги втривате в тялото си. По този начин ще наситите кожата си с кислород и ще премахнете мъртвите клетки – две важни условия за поддържането на красивия тен.

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматен хороскоп за 2018 г. – Oвен, Tелец и Близнаци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какъв парфюм да изберем за новогодишната нощ

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Karl Lagerfeld - аромати за него и нея

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив