Парфюми за лятна сватба

Парфюмът е онзи последен щрих, който завършва визията на всяка прекрасна булка.  

Всички си спомняме деня, в който преди няколко години Кейт Мидълтън бавно премина към Уестминстърското абатство по дългата червена пътека, за да се превърне в херцогинята на Кеймбридж. Тогава целият свят обсъждаше само едно - нейната красива булчинска рокля, изработена от една от най-известните световни дизайнери, както и облеклото на сестра й Пипа. Хилядите гости на церемонията обаче усещаха и друго - прекрасния парфюм на булката, който представляваше ухание, съчетаващо амбър, кехлибар, кокос, жасмин и цветето иланг-иланг. Една от гостенките описа миризмата като деликатен букет от бели цветя, които постоянно трептят от бриза, идващ от отворения прозорец, а ароматът им остава дълго, след като Кейт си е отишла.

Именно това е основната цел на всяка булка - да остави красива следа след себе си във всички сетива на своите гости. За това изборът на правилния парфюм е едно от най-важните решения, които трябва да се вземат преди дългоочаквания ден особено ако температурата тогава ще бъде висока. За това за улеснение на всички бъдещи булки, които са избрали своята сватбена дата през летните месеци, специалистите на Parfium.bg ви дават няколко съвета:

Изберете Еau de Toilette

Тоалетната вода (или EDT) e с много по-ниско ниво на концентрация за разлика от парфюмерийната вода (EDP). Или с други думи - количеството на алкохола е много по-ниско, така че се избягва възможността от поява на кожна алергия, ако сте избрали сватбата да бъде на открито под директните слънчеви лъчи. Друг голям плюс в този случай е, че тоалетната вода е много по-лека и не оставя следи по тялото.

Изберете цитрусови нотки

Цитрусовите нотки са тези, които се задържат най-много при горещи температури. Тяхното действие е превъзходно - силно освежаващо и смесващо се идеално с остатъчната миризма на всички други продукти, които са необходими за перфектната визия на една булка - лакове за коса, шампоани, душ гелове и т.н. Сред най-подходящите цитрусови нотки са лайм, лимон, портокал и мандарина.

Изберете парфюм с една сърцевинна нотка

Характерното за лятото е, че горещината провокира изключително бързото смесване на отделните ароматни нотки, заради което уханието се деформира и става нехармонично. За това идеалното решение на този проблем е да изберете парфюм само с една нотка в сърцевината, така че тя просто да няма с какво да се смеси. Сред най-устойчиви на топлото време са ароматите на ванилия, лавандула, жасмин и иланг-иланг.

Изберeте парфюм с парфюмен шлейф

Парфюмният шлейф е уханието, което остава след булката, след като тя вече си е отишла. Най-дълъг шлейф имат парфюмите с нотки на мускус и цветя.

Парфюми, подходящи за лятна сватба:

Chanel Coco Mademoiselle EDT цена 136.99 за 50 ml

Dolce & Gabbana Light Blue Eau De Toilette EDT цена 80.99 за 100 ml

Givenchy Amarige D`Amour EDT цена 63.99 за 50 ml

Jean Paul Gaultier Classique EDT цена 73.99 за 50 ml

Lancome La Vie Est Belle EDP цена 127.99 за 75 ml

Paco Rabanne Lady Million Eau My Gold! EDT цена 79.99 за 50 ml

Lancome Tresor EDP цена 105.99 за 50 ml

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Versace - парфюмната империя, която не спира да ни вдъхновява

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kак да изберем най-подходящия дамски парфюм според повода

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kак да използваме правилно парфюмите при важна среща

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив