Влияе ли зодията на избора на парфюми

Зодиакалният знак, под който сме родени, влияе на характера и личността ни и предопределя много от изборите, които правим и решенията, които вземаме. Астрологията може да ни е от полза в много ситуации, а доверявайки се на предначертаното от звездите ще преодолеем много колебания и ще станем по-самоуверени и категорични. Познаването на особеностите на зодиакалния знак, към който принадлежим, ще ни помогне да си обясним предпочитанията си, което ще ни направи по-решителни и ще ни улесни значително, когато избираме следващия парфюм, с който да допълним колекцията, която притежаваме. С най-подходящото ухание за вашата зодия ще подсилите личната си харизма и очарование.

Как да откриете перфектния парфюм според зодията

Поинтересувайте се предварително кои аромати съответстват на зодиакалния знак, под който сте родени. Това ще насочи фокуса на вашето внимание, когато тествате нови парфюми, които не познавате. Благодарение на астрологията, с по-голяма лекота и увереност, ще откриете уханията, които ви карат да се чувствате красиви и забележителни. Новият ви парфюм трябва да е толкова уникален, колкото сте и вие.

Родените под знака на Овена обичат да са в светлината на прожекторите

Силни, страстни и енигматични, “Овните” обожават да бъдат забелязвани и да привличат вниманието, където и да се намират. Те са смели, общителни и самоуверени, обичат да подчертават предимствата, които притежават. “Овните” винаги поемат инициативата и бързо вземат решения, те не понасят забавяне и колебания. Влюбени са в предизвикателствата, а приключенията са тяхната втора природа.

За никого няма да е изненада, че парфюмът Scandal на Jean Paul Gaultier изглежда сякаш специално създаден за дамите, родени под знака на зодия Овен. За мъжете едно от най-подходящите ухания е Paco Rabanne Pure XS - това е аромат, който задължително привлича вниманието, благодарение на опияняващата комбинация от ванилия, джинджифил и канела. Експерти препоръчват също за дамите “Овен” ексцентричния и енигматичен Yves Saint Laurent - Black Opium, а за мъжете - атрактивния Gucci Guilty.

Хората от зодия Телец държат на лукса и комфорта

Родените под знака на Телеца са упорити и лоялни. Те обичат лукса и комфорта. “Телците” ще се влюбят в парфюми с естествени ухания, които са близо до природата. Разкошният и пищен Guerlain Mon Guerlain Eau de Parfum Florale е парфюм, който ще се хареса на дамата “Телец” с омайното съчетание от божури, жасмин и лавандула. Жените от зодията ще се влюбят и в Gucci Bamboo. Armani Code е чудесен за мъжа “Телец” - това е аромат, който никога няма да ви разочарова, благодарение на класическите си дървесни нотки. Подходящ е и свежият Bvlgari Aqva, който завладява с прохладните си и солени морски нотки.

Чувството за енергия и свобода е водещо за всички от зодия Близнаци

Любвеобилни, забавни и нежни, те обичат да срещат нови хора и да завързват приятелства. Мразят рутината и изобщо не харесват избора между задължения и удоволствие. Те предпочитат дълготрайни парфюми, които ще поддържат чувството им за свежест и красота от сутрин до вечер. Issey Miyake L'Eau d'Issey Pure Nectar е един от предпочитаните парфюми от дамите, родени под знака на Близнаци, подходящ е също Paco Rabanne - Pure XS. Жизнерадостният и енергичен Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense Pour Homme ще се хареса на мъжете от зодия Близнаци, благодарение на уханния цитрусов коктейл от мандарина и грейпфрут. Добро предложение е също Armani - Stronger with you Intensely.

Забележително е въображението на мъжете и жените от зодия Рак

Те са лоялни и грижовни, обичат да прекарват повече време със семейството и най-близките си хора. Вкусните гурме ухания и опияняващите ориенталски аромати изглеждат сякаш специално създадени за мъжете и жените от зодия Рак. Дамите няма как да не харесат магнетичното съчетание от жасмин, лотос и шоколад, което отличава Tom Ford Black Orchid. Би им допаднал също ароматът на Calvin Klein - CK One. Вкусната комбинация от лешник, ванилия и слива на Paco Rabanne 1 Million Lucky ще спечели мъжете от зодията. Класическият характер на Dior Sauvage също изглежда близък до представителите на зодия Рак.

Лъвовете са страстни, енигматични и забавни

Творчески натури, те са царете на всеки купон. Лъвовете обичат лукса, ярките цветове и забавленията, но ценят по достойнство и почивката си, която не обичат никой да нарушава. Те ненавиждат трудностите. Никога няма да ви простят, ако поради някаква причина пренебрегнете личността им. Забележителният Lady Million Empire на Paco Rabanne, както и страстният Armani Si са достойни парфюми за дамата от зодия Лъв. Мъжът “Лъв” ще подчертае класата си с Boss Man или Viktor & Rolf - Spicebomb.

С уравновесеност и постоянство Девите постигат целите си

Трудолюбиви и практични, те предпочитат действията им да говорят сами за себе си. Отдадени работохолици, “Девите” не обичат да молят за помощ и да зависят от останалите, въпреки че благодарение на любезното си поведение, поддържат приятни взаимоотношения с всички. Si Passione на Armani е добър избор за тихите, но и самоуверени дами от зодия Дева. Те биха харесали също скъпоценното ухание на Armani Diamonds. Мъжът от зодия Дева би носил с удоволствие Luna Rossa Black на Prada, както и Diesel Only the Brave.

Хората от зодия Везни са общителни и справедливи

Те обичат, както спокойствието, така и ценните споделени мигове със семейството и най-близките приятели. Ненавиждат насилието, грубостите и конформизма. Хармонични и уравновесени са и ароматите, които биха подхождали най-пълноценно на мъжете и жените от зодия Везни. Дамите биха харесали Bamboo на Gucci, както и Marc Jacobs Daisy, а за мъжете подходящи са Fusion d'Issey на Issey Miyake, Versace Pour Homme и др. Важно е уханията да са естествени, непринудени и игриви.

Скорпионите са винаги верни на хората, които обичат

Смели, страстни и решителни, те са истински приятели. Скорпионите никога няма да важните за тях хора. За тях основна ценност е да бъдат коректни и правдиви. Не обичат несправедливи, пасивни и нечестни хора. Скорпионите винаги са на гребена на вълната, те сякаш изглеждат родени, за да чертаят модните тенденции. Carolina Herrera Good Girl е идеалният парфюм за дамата “Скорпион”, а Paco Rabanne 1 Million е просто задължителен за мъжа от зодиакалния знак. Подходящи са също Marc Jacobs Daisy Dream - за нея и Montblanc Legend Night - за него.

Стрелците обичат пътуванията и смислените разговори

Те са щедри и забавни, винаги са перфекционисти, с каквото и да се заемат. Едновременно смели и авантюристично настроени, но и разумни и непредубедени, те са идеалният спътник при всяко пътешествие. Може винаги да разчитате на своя приятел “Стрелец” да ви придружи, независимо дали се подготвяне за слънчева ваканция на плажа или за авантюристично изследване на гори и планини. Michael Kors Wonderlust изглежда като идеалното ухание за дамата “Стрелец”. Жените от този зодиакален знак ще харесат също Valentino Donna Born In Roma Yellow Dream, както и Dolce & Gabbana Light Blue. За мъжете подходящ е Joop! Homme.

Козирозите държат да контролират ситуацията

Те са възпитани и дисциплинирани, ценят традициите и винаги намират време за семейството. Класическите и непреходни парфюми са най-подходящи за мъжете и жените от зодия Козирог. Дамите ще се влюбят в уханните икони Shalimar на Guerlain и  Chanel No. 5, както и в ободряващия Acqua Di Gio на Armani, който също е издържал проверката на времето. За мъжете Козирог логичното ароматно решение изглежда Tom Ford - Ombre Leather.

Водолеите са емоционални и темпераментни

Те са независими, енергични и оригинални. Обичат, както да се забавляват със своите приятели, така и да ги изслушват, когато имат трудности. Водолеите ненавиждат самотата и се стремят да избягват скучните ситуации. Good Girl на Carolina Herrera със сигурност ще допадне на дамите от зодията, а за мъжете Водолей най-подходящият избор е Jean Paul Gaultier Le Male. Michael Kors Wanderlust също е добро ароматно решение за дамите “Водолей”, а мъжете ще харесат Paco Rabanne - Invictus.

Хората от зодия Риби привличат със своята мъдрост и нежност

Романтични и състрадателни, те бягат далече от прекалено критичните и коравосърдечни личности. Топлият характер на “Рибите” привлича към тях много приятели, които ги ценят искрено. Игривият аромат на Viva La Juicy Le Bubbly на Juicy Couture ще привлече дамите от зодия Риби. Ще им допадне също уханието на Viktor & Rolf - Flowerbomb. Мъжете Риби ще харесат Stronger With You на Armani, както и Hugo Boss - Boss Bottled Oud Saffron. Както мъжете, така и дамите от зодията, предпочитат леки и хармонични ухания, които обаче се отличават със забележително присъствие.

Ето и нашата ароматна селекция за четирите стихии, около които се групират зодиите

Зодиакалните знаци се групират на огнени, земни, водни и въздушни, спрямо стихията, която ги ръководи.

Огнените зодии са Овен, Лъв и Стрелец. Хората, родени под тези знаци, са енергични, спонтанни, емоционални и завладяващи. Горят със страст във всичко, което правят и изпепеляват препятствията по пътя си.

Представителите на земните зодии - Телец, Дева и Козирог, са здраво стъпили на земята. Държат на практичния подход, не се поддават на излишни емоции и се борят с всички сили, за да постигнат резултатите, които целят.

Въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей са над нещата, те не задълбават в трудности, проблеми и неразбории, обичат да поддържат позитивни отношения с околните. Не се поддават на инсинуации, но и трудно ще се трогнат от лични драми.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби са забележително сетивни и прозорливи. Дори да ви изглежда, че сте ги опознали напълно, те винаги са една крачка пред вас.

Mancera Red Tobacco

Дървесният пикантен Red Tobacco от Mancera изглежда идеален за мъже и жени от огнени зодии. Унисекс уханието, проектирано от Пиер Монтале, излиза на пазара през 2017 година. Впечатлява с интензивните си, топли, сладки и пикантни нотки. Уханието е много опияняващо и вкусно, освежено с лек тютюнев акцент. Ароматната композиция се открива от канела, уд, тамян, шафран, индийско орехче, зелена ябълка и бяла круша. В сърцевината са преплетени  пачули и жасмин, а базовият акорд е съставен от тютюн, мадагаскарска ванилия, кехлибар, гваяково дърво, сандалово дърво, бял мускус и хаитянски ветивер. Mancera Red Tobacco е чудесен за есенно-зимния период, предимно вечерен, отколкото ежедневен парфюм.

Calvin Klein Beauty

Женственото и изтънчено ухание Calvin Klein Beauty излиза на пазара през 2017 година. Флоралната ароматна композиция, проектирана от Sophie Labbe, е семпла, но въздействаща, поставя фокуса върху вътрешната красота и очарование, които са водещи за дамите от земните зодии. Парфюмната концепция е изградена върху съчетанието от мускус, жасмин и кедър. Елегантната визия на флакона загатва за нежните женски извивки и подчертава чувствения характер и финеса на аромата.

Cacharel Noa

Финият и деликатен парфюм за жени Cacharel Noa е представен през 1998 година. Подходящ е за дамите от въздушните зодии - Близнаци, Везни и Водолей. Нежната флорално-мускусна ароматна композиция е проектирана от Olivier Cresp. Начално впечатление за уханието създават свежите зелени нотки, съчетани с бял мускус, божур и фрезия и плодов акцент от сочна праскова и слива. В сърцевината са преплетени лилия, момина сълза, зелена трева, жасмин, иланг-иланг и роза. Базовият акорд е съставен от кафе, ванилия, сандалово дърво, кориандър, тамян, зърна тонка и кедър. Ароматът на Cacharel Noa е женствен и хармоничен, излъчва ведрост и свобода. Той е като нежен шепот, но със забележимо присъствие.

Paco Rabanne Olympea

Кехлибареният дамски парфюм Paco Rabanne Olympeya е представен през 2015 година. Ароматът е посветен на енигматичната и мистична богиня. Уханната концепция на Paco Rabanne Olympeya е разработена от Lok Dong, Anne Flipo и Dominique Ropion. Ароматът се открива с водни нотки, съчетани със зелена мандарина, жасмин и момина сълза, последвани от пикантен джинджифил, омекотен с ванилия в сърцевината. Базовият акорд е формиран от сандалово дърво, кашмир и амбра. Разкошните съставки превръщат Olympea на Paco Rabanne в аромат, който завладява сетивата, идеален е за представителките на водните зодии - Рак, Скорпион и Риби. Впечатляващ е и пафюмният флакон, проектиран от дизайнера Marc Ange. Той напомня древногръцка амфора и лавров венец, и кореспондира с характера на аромата. Внушението е, че всяка дама Olympea е съвременна богиня, която покорява с чар, харизма и магнетично излъчване. Жените Olympea са ярки, самоуверени и мистериозни. Парфюмът формира неустоима двойка с мъжкия Invictus, лансиран от Paco Rabanne две години по-рано.

Астрологията ще ви помогне да изберете най-добрия аромат за вас

Чудесно е да откриете парфюмите, които пълноценно подчертават силните ви страни и са в хармония с личността ви. Поинтересувайте се за уханията, които са най-подходящи за вашата зодия, за да откриете сред тях новия си любим аромат. Доверете се на парфюми, които ви карат да се чувствате красиви, самоуверени и магнетични. Те ще ви провокират да засияете и да привличате хора, които ви харесват и са позитивни към вас.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

През юли това са нашите парфюми любимци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Свежестта в парфюмите – трепетното очакване на пролетта

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Серията He Wood на Dsquared

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив