Трикове за нанасяне на грим през летните месеци – как да създадем устойчив макиаж

Трикове за нанасяне на грим през летните месеци

За красотата няма сезон – сигурни сме, че дамите биха искали да изглеждат зашеметяващо дори и през лятото. И тук възниква един добре познат на любителките на макиажа казус – как да създадем перфектна грим визия през топлите дни, в които продуктите са изложени на слънце и жега?

Добре известно е на всички, че през лятото гримът определено се задържа по-трудно върху лицето ни, както и съществуват известни рискове скоро след нанасянето му да не изглежда толкова съвършено, колкото би ни се искало. Ето защо решихме фокус на днешната статия да са няколко трикове и стъпки, които успешно да приложим при създаването на лятната си грим визия. Ще се опитаме максимално да сме ви от помощ, за да минимизираме максимално проблемите, които биха могли да възникнат при грима през лятото.


За какво да внимаваме при нанасянето на грим през лятото?


Основният враг на грима през лятото е, както може да се предположи, топлината – знаем, че тя е основната спънка за това макиажът да бъде дълготраен и добре изглеждащ върху лицето за максимално дълго време. Повишеното изпотяване и прекомерното излагане на слънце предизвикват така неприятното лъщене; в следствие от високите температури е по-вероятно гримът ви да се разтече или стане на петна. Тежките кремообразни консистенции на продуктите по принцип предизвикват запушването на порите, което през лятото е особено вредно за кожата поради завишените количества на отделянето на себум. Ето защо летният макиаж доста често се явява като особено предизвикателство за дамите. За щастие, обаче, съществуват достатъчно на брой трикове и подходящи продукти, с помощта на които с лекота ще изглеждате блестящо, независимо от условията навън.

нанасяне на грим

Посъветвахме се със специалистите и топ професионалистите по красота – ето какви съвети споделиха те с нас:

  • Заложете на повече хидратация през лятото;
  • Използвайте основа за грим с матиращ ефект;
  • Подберете фон дьо тени с по-лека текстура и със слънцезащитен фактор;
  • Фиксирайте грима с безцветна пудра;
  • Носете със себе си матиращи листчета за грим, с които лесно да попиете излишния себум през деня;

Формулата за перфектен грим през лятото – мисия възможна


Заложете на повече хидратация през лятото


Както вече споменахме, именно лятото е сезонът, през който губим голямо количество течности. Това, разбира се, се отразява негативно е върху кожата. Една от основните причини за прекомерното производство на себум, виновен за неприятното лъщене на лицето, е именно недостатъчната хидратация. Затова, ако искате да се радвате на красив и устойчив грим, не забравяйте да приемате достатъчно количество вода, както и да наблегнете на продуктите за лице за повишена кожна хидратация.


Използвайте основа за грим с матиращ ефект


Основите за грим са чудесен продукт, позволяващ изглаждането на кожата, правейки я да изглежда наистина красиво с макиаж. През лятото е особено важно да не пропускаме тези продукти от ежедневната си грим рутина – добрият избор е на основа с матиращ ефект, която ще изравни тена, ще свие порите ви и ще предотврати излишното омазняване на лицето. Това пък, от своя страна, ще помогне на фон дьо тена и сенките да се задържат върху кожата ви за по-дълго време.


Подберете фон дьо тени с по-лека текстура и слънцезащитен фактор


Макар и основите за грим действително да вършат чудеса, не е никак лоша идея да им „помогнем“, избирайки фон дьо тени с по-леки и фини текстури, които да се разнасят лесно и да не запушват прекомерно порите. Така кожата ви ще може да „диша“. Говорейки за летен грим, е изключително важно да напомним и за слънцезащитата – добра идея е да използвате продукти с висок слънцезащитен фактор не само по отношение на бялата си козметика, но и що се отнася до декоративната такава.

нанасяне на грим


Фиксирайте грима с безцветна пудра


Най-добрият приятел на дамата през лятото безспорно е безцветната фиксираща и матираща пудра, която ще придаде един завършен и съвършен вид на цялостния ви грим. След като сте готови с макиажа, не забравяйте да нанесете тънък слой от продукта върху лицето си, за да „запечатате“ визията – гарантирано с помощта на пудрата гримът ви ще се задържи максимално дълго време.


Носете със себе си матиращи листчета за грим, с които да попиете излишния себум през деня


Дори и да сте изпълнили всички гореспоменати заръки, то винаги е добра идея да имате под ръка матиращи листчета за грим – с тяхна помощ лесно ще попиете себума, ще регулирате лъщенето на лицето и ще го подготвите за нанасяне на слой пудра по всяко време на деня. Ето защо специалистите съветват винаги да носите в дамската си чанта комплект листчета за грим.


Надяваме се да сме били полезни, предоставяйки няколко ценни съвета, свързани с грима през лятото. Сигурни сме, че ще бъдете неотразими, дори и в най-горещите летни дни!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Filorga - синонимът на младостта

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Задължителни аксесоари, които да вземете по време на зимната ваканция

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Obsession for Men на Calvin Klein e най-предпочитаният аромат в...

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив