Tрикове за мъже: Как да бъдете неустоими през лятото

На всички господа, които веднага ще подходят скептично и които се притесняват, че няма да изглеждат мъжествени, ако полагат грижи за външния си вид, можем да кажем само, че това изобщо не е вярно. Бъдете сигурни, че всяка жена държи на това мъжът до нея да се отнася сериозно към грижата за себе си и своето тяло. А това далеч нe значи само посещения на фитнес залата всеки ден. Липсата на торбички под очите, меката кожа на ръцете, гладко избръснатото лице или добре поддържаната брада са способни да ви направят неустоими за нежната половинка от човечеството.

За да се случи това, ви предлагаме няколко лесни и бързи съвета за поддържане на красив и здравословен външен вид в домашна обстановка. Процедурите няма да ви отнемат много време, но за това пък ефектът е зашеметяващ.

Бръснете се редовно и с подходящ крем

Обикновено откриването на точния крем за бръснене отнема доста време, понякога дори повече от очакваното. Докато се случи това обаче, ще ви издадем една тайна - можете да си приготвяте такъв и вкъщи. Нужните ви съставки са 4 с. л. кокосово масло, 4 с. л. сурово масло от шеа, 3 с. л. зехтин или масло от сладък бадем, 6-7 капки друго масло изцяло по ваш избор (лавандулата например действа успокояващо върху кожата, ментата има освежаващ ефект, а цитрусовите плодове дават усещане за енергия). 

Начин на приготвяне: смесете маслото от кокос и шея и ги разтопете в огнеупорен съд на котлон на ниска температура, след което добавете и останалите съставки. Сместа, която ще се получи, оставете в хладилника достатъчно дълго време, за да се втвърди. След това отделете малка част и я разбъркайте с миксер. И воала - имате си чисто нов и полезен крем за бръснене, който можете да използвате няколко пъти. Ако обаче нямате време да се занимавате с това, ви препоръчваме да си купите органичен крем за бръснене, като преди това разберете как отделните му съставки влияят върху кожата на лицето.  

Ексфолирайте кожата си и нанасяйте хидратиращи продукти

Здравата кожа не само ще ви придаде по-свеж вид, но и ще направи така, че да младеете. За да постигнете този ефект, ви препоръчваме един изключително прост начин на екфолиране - с обикновена сода за хляб, каквато има във всяко едно домакинство. Смесете содата с малко вода и нанесете получената смес с въртеливи движения по цялото си лице (без зоната около очите). Останете така няколко минути и отмийте внимателно и без да натискате с хладка вода. Предупреждаваме, че докато маската действа, можете да усетите остро щипане, което с всеки следващ път ще бъде все по поносимо. Правете това един или два пъти на ден. След това задължително хидратирайте с крем или лосион.

Грижете се за ноктите на ръцете и краката си

Едно от нещата, които всяка жена забелязва у мъжете, са техните нокти. Особено през лятото, когато ходим с отворени обувки. За това ги изрязвайте с нокторезачка или ножичка поне веднъж на седмица, но не до дъно. А ако се цепят или чупят лесно, то това означава, че имате липса на витамини. Можете да си ги набавите, като консумирате повече зеленчуци и плодове.

Премахнете торбичките под очите

Големите черни кръгове под очите загрозняват. За да се справите с тях, пийте сок от целина. А за по-бърз ефект можете да използвате следния лесен трик – напълнете формичките си за лед с него и ги оставете в камерата, докато се вледенят. След това ги сложете върху очите си и торбичките мигновено ще изчезнат.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Грижа за кожата през март - да пробудим кожата си

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Идеи за подаръци – за него , за нея, за майка, за приятелка

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Защо да изберем подаръчен комплект за празниците

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив