Трендовете в прическите и подходящите стилизанти за коса

Трендовете в прическите и подходящите стилизанти за коса

Случвало ли ви се е понякога да пренебрегнете нуждите на косата си и желанието си за определена прическа в стремежа си да следвате модните тенденции или конкретна козметична рутина? Ако трябва да си дадете едно новогодишно обещание, което да спазвате, то днес ви предлагаме следното – нека да обърнем повече внимание на кичурите си и да блестим през новата 2022г. с прекрасна прическа!

Косата играе не по-малко важна роля в изграждането на възхитителна визия – поставяме модната прическа наравно с макиажа и изискания тоалет. Знаем, обаче, колко трудно би могло да бъде да си създадем собствен наръчник за грижа за косата, който да следваме неотлъчно. Ето защо за днешната статия се постарахме да съберем на едно място всички тенденции за 2022г., които ще ви гарантират тренди и модна прическа през следващите дванадесет месеца.

Една тенденция никога няма да излезе от мода – поддържането на здрава и жизнена коса

Една тенденция никога няма да излезе от мода – поддържането на здрава и жизнена коса

Преди да се впуснем конкретно в прическите и цветовете, които ще бъдат хит през годината, ни се иска да ви напомним за най-важната стъпка по пътя към постигането на превъзходна коса – грижата. Дори и да сте се спрели на най-интересните фризури и нюанси, те не биха могли да изглеждат максимално добре, ако косата ви е изтощена и видимо има нужда от допълнително заздравяване.

Затова и на първо място споменаваме за конкретните нужди на вашата коса – вие най-добре познавате нейните специфики и най-добре можете да прецените кой тип грижа би паснал най-добре на кичурите ви. Честите боядисване, изрусяване и топиране например биха изисквали повече хидратация на косата. Прекаленото бухване или наелектризиране пък биха могли да бъдат сигнал за твърде много протеини в косъма. Най-доброто, което можете да направите, е да наблюдавате състоянието на косата си и да я дарите с необходимите грижи. Така винаги ще се радвате на здрави и жизнени кичури. Ето някои съвети от експертите:

  • Избягвайте да миете косата си твърде често, тъй като така има риск да я лишите от ценни естествени масла;
  • Използвайте балсами и маски за лесно разресване, за да не се накъсва косата ви допълнително при ресане;
  • Ако имате дълга коса, е препоръчително да я сплитате на хлабава плитка през нощта;
  • Използвайте козметика, специално пригодена за типа коса, който имате;
  • Подстригвайте кичурите си често, за да минимизирате шанса от поява на нацъфтели краища;
  • Изберете режим на хранене, достатъчно богат на витамини, минерали и колаген;

Кои прически и цветове в косите ще властват през 2022г.?

След като сте се погрижили оптимално за косата си и сте срещнали нейните нужди, е необходимо и да подберете най-подходящите прическа и цвят, които да подчертаят страхотната ви и модерна визия.

Що се отнася до дължините, бихме казали, че през 2022г. ще са на почит както късите и средни коси, така и дългите и внушителни кичури. За почитателките на късите прически препоръчваме подстрижките тип „боб“ и “shag” – определено няма изгледи скоро те да бъдат детронирани от коафьорските каталози. Ако пък винаги сте мечтали за стилна дълга коса, то подстригването „на черта“ със сигурност се очертава като едно от най-добрите стилови решения, които можете да вземете.

При избора на боя за коса също се радваме на разнообразие. Тенденциите от последните години за различни тонове в косите и балеажи се пренасят и в 2022г. – заложете на изкусителни шоколадови, медни, карамелени и руси оттенъци.

Изборът на подходящ стилизиращ продукт е отправната точка за прекрасната прическа

Изборът на подходящ стилизиращ продукт е отправната точка за прекрасната прическа

Малко са дамите и господата, надарени с коси, които не се нуждаят от кой знае какви стилизиращи продукти, за да задържат желаната форма. Добрата новина е, обаче, че разполагаме с богато разнообразие от козметика, с чиято помощ бързо и лесно можем да постигнем търсения ефект.

Лакове за коса

С помощта на добре познатия на всички лак за коса можем да се радваме на прическата си в продължение на часове. Ако къдриците ви се изправят бързо или пък ако косата ви се наелекттризира прекалено много, то само няколко впръсквания от продукта ще решат проблема.

Пяна за коса

Пяната за коса е чудесен вариант за оформяне на желаната прическа, още докато косата ви е мокра. Вероятно ви е добре позната пяната за къдрици – нанесете от продукта на ръцете си и намачкайте влажните кичури. По същия начин използвайте и продуктите за прави коси. Така при изсушаване ще получите желания ефект.

Серуми и спрейове

Серумите и спрейовете за коса са чудесни продукти, които без проблем могат да се използват както на мокра, така и на суха коса. На пазара се среща голямо разнообразие от разновидности – за топлинна защита, за лесно разресване, за стимулиране на растежа, за сгъстяване, за придаване на повече обем, за подхранване.

Встъпете смело в новата година със стилна и изящна прическа, която ще ви накара да се чувствате превъзходно в кожата си. Не забравяйте, че грижата за косата ще ви се отблагодари щедро и винаги ще се радвате на прекрасни, жизнени и красиви кичури.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Кои парфюми са подходящи за подарък за тийнейджъри

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

2017 г. - годината на марката Serge Lutens

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Влияе ли зодията на избора на парфюми

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив