Teст: Правилно ли се грижите за външния си вид

В грижата за външния вид има няколко прости правила, които всеки човек трябва да спазва. Но често се получава така, че пропускаме нещо или не обръщаме достатъчно внимание на друго поради лиспа на време или поради някаква друга причина. За да коригираме грешките си обаче, първо трябва да можем да установим какви наистина са те. За това сме ви подготвили кратък тест, с който да разберете къде точно грешите в грижата за външния си вид и как можете да промените това.

За да получите максимално верни резултати, отговаряйте на въпросите честно с "Да" или "Не".

Тест

1. Пушите ли? 2. Успявате ли да си отделите поне 8 часа за сън на ден? 3. Раздвижвате ли тялото си поне по 15 минути на ден (в това число влизат всякакви физически активности и дейности)? 4. Случва ли ви се често да прекалявате с употребата на алкохол? 5. Страдате ли от наднормено тегло? 6. Пиете ли поне по шест чаши вода през деня? 7. Налагате ли контрол на големината на проциите храна, които приемате на всяко хранене? 8. Всекидневното ви меню съдържа ли достатъчно пресни плодове и зеленчуци, зърнени продукти, млечни продукти и месо, което е без тлъстини? 9. Практикувате ли поне 2-3 пъти в седмицата упражнения за укрепване на гръбначните и коремните мускули? 10. Можете ли категорично да кажете, че за вас употребата на подходящ крем за лице се е превърнала в навик, който е като миенето на зъбите сутрин и вечер?

Отговори

1. "Да" - 1 т., "Не" - 2 т. 2. "Да" - 2 т., "Не" - 1 т. 3. "Да" - 2 т., "Не" - 1 т. 4. "Да" - 1 т., "Не" - 2 т. 5. "Да" - 1 т., "Не" - 2 т. 6. "Да" - 2 т., "Не" - 1 т. 7. "Да" - 2 т., "Не" - 1 т. 8. "Да" - 2 т., "Не" - 1 т. 9. "Да" - 2 т., "Не" - 1 т. 10. "Да" - 2 т., "Не" - 1 т.

Резултати

Ако точките, които сте получили, са между 17 и 20, то вие сте много близо до начина на живот, с който ще успеете да запазите красивия си външен вид, младежкото си излъчване и добрия си тонус. И напредването на годините няма да повлияе на това.  

Ако точките, които сте получили, са между 10 и 16 и ако наистина искате да имате по-приятен и свеж външен вид, ви препоръчваме да се съобразите с някои препоръки:  

- Започнете да пиете минимум по шест чаши вода на ден, защото по този начин ще прочистите организма си и ще му помогнете по-лесно да извършва естествените си процеси; - откажете цигарите, тъй като те имат силата да унищожават еластина и колагена в кожата и по този начин тя по-бързо остарява;  

- намалете възможно най-много количеството приеман алкохол, той причинява подуване на тъканите; - използвайте всеки ден овлажняващи кремове, които предпазват кожата от сухота; - избяхвайте да употребвате полуфабрикати или прекалено солени храни и наблягайте на домашно приготвени ястия и пресни зеленчуци и плодове, тъй като те са богати на витамини А, С и Е; - за да не разширите стомаха си, ви препоръчваме на едно хранене да не приемате порция, която е по-голяма от една ваша шепа;  

- старайте се да си набавяте поне по осем часа сън в денонощието; - раздвижвайте се ежедневно поне по 15 минути - можете да изберете каквато активна дейност си харесате - тичане, каране на колело, разходки, преходи в планината, коремни преси и др.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да се храним правилно през лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Трайността на парфюмите през лятото – какво е добре да знаем?

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Хидратация за различните типове кожа

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив