Тенденции в грима през сезон 2017/18

Хубавата жена си е хубава и без грим, но всички представителки на нежния пол знаят, че малко и добре направен макияж никога не е излишен. За това в тази статия ще ви представим тенденциите в гримирането през есенно-зимен сезон 2017/18.  

Предстоящият сезон ще ни вдъхновява с дъха на канела, аромата на тиква, чаените ухания и най-вече с преливащата от цветове природа, които ще се пренесат както в гардероба, така и в несесера с козметика.

Изравнете качествено тена на лицето си

Всички знаем, че след летните месеци, когато тенът ни започва да пада, е истинско предизвикателство да изравним цвета на лицето си. За това е важно да заложим на основа за грим. За да бъде по-естествено изглеждащ тенът, ви препоръчваме да напръскате гъбичката за грим първо с фиксиращ спрей, а след това да поставите и лек слой фон дьо тен със средно ниво на покривност. Ако имате тъмни кръгове под очите, които искате да прикриете, подходящо е да направите това със светъл коректор с розов подтон. А пъпчиците и несъвършенствата можете да скриете с коректор с естествения ви цвят, който да нанесете върху кожата с леки потупващи движения.

Накрая можете да фиксирате с прозрачна пудра и малко розов руж с бронзов блясък, които ще придадат завършеност на цялостната визия.

Заложете на плътни и добре оформени вежди 

За есенната визия най-красиви са плътните и перфектно оформени вежди. За да получите този ефект, ви препоръчваме да ги разрешите с подходяща четчица и да прикриете малките несъвършенства с матови сенки. След това фиксирайте с гел за вежди, който едновременно ще придаде допълнителна текстура и ще държи непокорните косъмчета на място през целия ден.

За очите подходящи са тъмните сенки и черната спирала

Задължително е преди всичко друго да нанесете върху клепачите си основа за сенки, която ще прикрие фините венички и ще изравни цвета. След това нанесете сенки в телесен цвят или пудра - по този начин преливането на другите цветове ще се получи много по-лесно и много по-красиво.  

За есенните месеци поставете в сгъвката на окото малко по-тъмни сенки (черни или кафяви), за да придадете на погледа дълбочина. След това нанесете лек бронзов цвят по целия клепач, като остатъка по четката нанесете и по долния клепач. След това очетайте вътрешността на окото с черен молив, който можете да поставите малко и в основата на миглите. Цветните сенки, които са подходящи за есенно-зимните месеци, са от по-тъмната гама - кафеви, тъмно сини, тъмно лилави и т.н.

Ако през лятото беше подходящо да експериментирате с цвета на спиралата, то през студените месеци е почти задължително тя да бъде черна. 

За устните изберете по-смели нюанси

Тази есен и зима що се отнася до червилата можете да бъдете ексцентрични и да дадете шанс на по-смелите нюанси. през първите месеци ви препоръчваме да опитате рубиненире пигменти, защото те открояват най-добре останалия все още от лятото тен. Няма да сбъркате, ако заложите на тъмно червени и лилави червила. А ако сте решили акцент в грима да бъдат очите, то цветът, близък до тена на лицето, винаги е подходящ.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Свежестта в парфюмите – трепетното очакване на пролетта

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

От обич към тялото - козметиката, която се отплаща

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Време е за слънцезащита – продуктите, които да включим в грижата за...

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив