Слънцезащитата и продуктите, от които да не се лишаваме

Слънцезащита

С летния сезон в разгара си сметнахме, че е повече от задължително да си поговорим по-подробно за слънцезащитата. Всеки от нас желае да прекара лятната си отпуска край брега на морето и няма търпение час по-скоро това да се случи, но, като че ли, все по-малко хора обръщат щателно внимание на важността от правилното предпазване от слънчевите лъчи.

Знаем колко красиво и елегантно изглежда покафенялата кожа - летният загар е една от причините, поради които така обичаме горещия сезон и нямаме търпение той да дойде. Редно е да отбележим обаче, че постигането на равномерен шоколадов тен следва да се случва безопасно и контролирано. Малко неща действат по-пагубно на кожата ни от слънчевото изгаряне. Доказано е, че прекомерното и незащитено излагане на слънце води до:

  • дехидратация на кожата и цялостния ни организъм;
  • поява на пигментни петна;
  • болка и неприятни кожни зачервявания;
  • повишаване на риска от поява на кожни заболявания в последствие.

Считаме, че гореизложените причини са достатъчни, за да се замислим и преценим колко важна е слънцезащитата. Нека времето, прекарано на морето, е белязано само от положителни емоции, а не от болка и дискомфорт.

В днешната статия представяме няколко продукта, които неимоверно много ще ви помогнат в това да опазите кожата си защитена и здрава. Следвайте неотлъчно нашите съвети и ще се радвате на красив, дълготраен, но и здравословен шоколадов загар. Вредните слънчеви лъчи нанасят невъобразими щети на кожата ни - предпазете я, за да се радвате на мекотата и нежността й за още дълги години.


Здравословният й красив тен се постига чрез качествени продукти


Бързото потъмняване на плажа е един от най-желаните ефекти, които искаме да постигнем край морето. За целта мнозина от нас използват плажни олиа със сравнително краткотрайно време на защита. Но качеството на тези продукти също е от съществено значение - подберете такива с натурален и доказан произход на съставките, за да избегнете риска от всякакви кожни алергии и реакции. Такова олио за тяло със слънцезащитен фактор ни представят от марката Moroccan Oil - доказан лидер при козметичните продукти за тяло. Нежните съставки подхранват и хидратират кожата ви, а слънцезащитният фактор спомага за нейното предпазване. И, все пак, бъдете бдителни - продуктът е с краткотрайно време за защита. За да се възползвате в пълна степен от неговите функции, не пропускайте да го нанасяте на всеки 15 минути под слънцето.

Shiseido Benefiance Wrinkle Resist 24 SPF 15 Подхранващ и хидратиращ крем за ръце

Ръцете често биват пренебрегвани, що се отнася до слънцезащита


Чували ли сте израза, че възрастта на една жена би могла да се познае по кожата на ръцете й? Днес ви напомняме да не ги изключвате от грижата за тялото си, докато сте на плажа. Пясъкът има чудесни ексфолиращи свойства, но пък би могъл и да раздразни и разрани нежната кожа по ръцете. Ето защо е важно да имате в близост подходящ крем, който да нанасяте често, докато сте край морския бряг. От Shiseido ни очароват с Benefience Wrinkle Resist - крем за ръце, съчетаващ у себе си две изключително важни функции:

  • той има анти ейдж ефект - стимулира кожната регенерация и помага на ръцете ви да изглеждат по-млади за по-дълго;
  • снабден е със слънцезащитен фактор, който да ги предпази от зловредното слънчево влияние.

Морската вода действа дехидратиращо на кожата в дълбочина, особено ако лятната ви почивка е от по-дълготрайните - снабдявайте ръцете си с необходимата честа хидратация, за да са винаги нежни и изящни.


За любителките на коктейлни напитки в по-ранните часове на деня, избираме и подходящия фон дьо тен


Макар и на плажа дамите да са без макиаж, то часовете извън него често прекарваме в приятна компания на местенце, предлагащо изкушаващи коктейлни напитки и вкусна храна. Всяка дама би желала да изглежда ослепително - ето защо подбрахме специално за представителките на нежния пол подходящ продукт от декоративната козметика, който биха могли да използват на морето.

Фон дьо тенът на Givenchy Teint Couture е снабден със слънцезащитен фактор, което го прави идеален избор за лятната почивка. Погрешно се счита, че следва да предпазваме кожата си от слънцето, само когато сме на плажа. Това никак не е вярно - зловредното влияние на слънчевите лъчи ни застига и извън пределите на плажната ивица. Не пропускайте да защитите лицето си с първокласен фон дьо тен, който ще изравни тена ви и ще ви накара да се почувствате наистина неотразима.


За онези, които не са любители на шоколадовия загар - имаме нещичко и за вас


Лятната почивка, прекарана на брега на морето, не предполага задължително хващането на тен - доста хора харесват кожата си светла и никак не биха искали тя да потъмнява драстично. Трудно обаче е да съумеем да не я излагаме на слънце изобщо - слънчевите лъчи все ще достигнат до лицето ни. В такива ситуации на помощ идва избелващият продукт от Clarins - White Plus Pure Translucency. Той спомага за:

  • изравняване на тена с помощта на мощния екстракт от ацерола;
  • кожната хидратация;
  • предпазване от прекомерно потъмняване, благодарение на слънцезащитния фактор в състава си.

Нанасяйте продукта сутрин с нежни масажни движения, за да се насладите бързо на дълготрайните му ефекти.

Искрено се надяваме да прекарате една наистина незабравима почивка това лято. Използвайки правилните и качествени продукти за слънцезащита, вие си осигурявате спокойствието, че кожата ви ще остане хидратирана, гладка и нежна за целия летен сезон.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Защо ни е необходим дезинфектант за ръце ?

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

През юли това са нашите парфюми любимци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Серията на Boucheron Quatre

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив