Щадяща грижа за косата през ноември за красиви, меки и здрави кичури

Щадяща грижа за косата през ноември за красиви, меки и здрави кичури

Едно е сигурно – за косата си следва да полагаме специални грижи, независимо от текущия сезон. В разгара на есента решихме да обърнем внимание на красивите кичури и да дадем някои ценни насоки за тяхната грижа.

Прелестната, здрава и бляскава коса рядко е продукт само и единствено на гените. В голям процент от случаите следва да полагаме специфични и специализирани грижи, за да я поддържаме в най-добрата й форма. Приветстваме ви към днешния текст, в който сме се постарали да съберем на едно място всички ценни съвети и насоки, свързани с грижата за косата през месец ноември.

Кои коси особено много се нуждаят от щадяща грижа през есента?

Определено не е никак лошо дори и здравите и жизнени коси да получават оптимална грижа през есента, но със сигурност има няколко типа кичури, характеризиращи се с изострена нужда от такава.

С помощта на дерматолози и коафьори, изброяваме при кои случаи следва да си изградите рутина за грижа за косата:

  • При сух и лющещ се скалп;
  • При прекомерно омазняване на корените;
  • При наличието на пърхот;
  • Ако косата ви е боядисана;
  • Ако разполагате с обезцветени кичури;
  • Ако косата ви е лишена от блясък;
  • При наличието на накъсване и заплитане;
  • При липсата на обем;

Всеки един от гореизброените симптоми гарантира за специфичен проблем, свързан с кожата на главата и косата. Специалистите определено препоръчват да не чакате дълго, преди да пристъпите към грижа и внимание за кичурите си. Така съвсем скоро ще се радвате на здрава, сияйна, блестяща и дълга коса!

Съветите на професионалистите за грижа за косата – ето какво да предприемете

Съветите на професионалистите за грижа за косата – ето какво да предприемете

Добрата новина е, че ще ви помогнем не само в разпознаването на различните видове проблеми, свързани с косата, но и ще ви предложим добри и адекватни съвети за разрешаването им.

За сухите коси и лющещите се скалпове определено бихте могли да заложите на медицинска козметика за коса, пригодена специфично за такъв тип проблем. Избягвайте да използвате продукти за масова употреба, тъй като определено косата ви се характеризира със свои специфични изисквания и нужди. Включете в грижата и подходящ хидратиращ продукт в дълбочина.

Един трик при мазните коси е свързан с приучаването на косата на по-редки измивания – вероятно сте чували, че колкото по-често в седмицата миете косата си, толкова по-бързо ще се омазнява тя. Това се дължи на отмиването на ценните за скалпа масла и корените ви се опитват да компенсират загубата, омазнявайки косата ви още повече.

Пърхотът също следва да се третира с медицинска козметика, пригодена специално за това. Консултирайте се с диетолог – често можете драстично да подобрите състоянието на косата си, ако ограничите някои храни, наблегнете на други или пък включите в диетата си определени хранителни добавки.

Боядисаната коса изисква използването на продукти, специално разработени за такъв тип кичури. Те спомагат за поддържането на ярките цветове и запазването на пигментите възможно най-дълго във фоликулите. Не забравяйте за подхранването – боите изтощават косата и тя регулярно има нужда от витамини и хранителни вещества.

По подобен начин стои въпросът и с изрусените или обезцветени коси. Всяка дама е наясно, че преходът от тъмна към руса коса винаги е белязан от наличието на обезцветител. За съжаление, тези препарати често имат деструктивно действие върху косата, особено в краищата. Ето защо е задължително след подобна процедура да обърнете специално внимание на кичурите си – снабдете се с подхранващи и регенериращи масла, богати на кератин, подстригвайте косата си често и нанасяйте възстановяващи маски. Препоръчваме и крем за коса за краищата.

За косите, лишени от блясък и обем, е добре да наблегнете на хидратацията и протеините. На пазара се предлага достатъчно разнообразие от продукти, които ще помогнат на косата ви да запази форма при стилизиране.

Надяваме се да сме били особено полезни и да ви помогнем по пътя към красивата и здрава коса, дори и в мразовитите условия на есента.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмен хороскоп за 2019 г. – част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Пет правила при избор на парфюм за пътуване

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Защо ни е необходим дезинфектант за ръце ?

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив