Съхранете косата си здрава при смяната на сезоните с качествени маски за коса

Съхранете косата си здрава при смяната на сезоните с качествени маски за коса

Маските за коса са сред най-важните продукти в грижата за красотата, както и за здравето на нашата коса. Те помагат за нейното подхранване, заздравяване и хидратиране, което е особено важно при смяната на сезоните, която неминуемо се отразява на косата. Правилно подбраните маски за коса правят косъма по-плътен и устойчив, което означава, че става по-малко податлив на вредни въздействия от околната среда.

Винаги се съобразявайте с характерните нужди на косата си, когато подбирате маски за коса

Маските за коса се различават спрямо типа коса, към който са насочени. Може да се обособят маски за суха, мазна, къдрава и третирана коса, както и за коса от смесен тип, която се нуждае от повече грижи и поддръжка, за да изглежда добре.

Основната задача на маските за суха и изтощена коса е хидратацията. Редовната употреба на маски с кокосово или арганово масло, зехтин, мед или грозде, ще направи сухата коса по-жизнена, плътна и устойчива срещу цъфтеж и начупване на косъма.

Маски за коса, които подобряват липидния баланс, оказват благотворно влияние на коса, която е склонна към бързо омазняване. Полезна за тънкия и фин косъм на хора с мазни коси е маска за коса с авокадо, хума, алое вера или слънчогледово масло.

Маски за коса с банан, желатин или авокадо са полезни за хора, чиято коса е от комбиниран тип. Тази коса е доста трудна за поддръжка, предвид характерните си особености - мазни корени и сухи краища. Правилно подбраната маска за коса обаче, със сигурност ще повлияе добре и ще облекчи грижата за комбинирания тип коса.

Най-облагодетелствани са хората с нормален тип коса. Те могат да изпитат влиянието на разнообразни маски за коса и да извлекат най-доброто от тях в различните аспекти на грижата за косъма. Маски с рициново масло или с мая ще подобрят плътността и жизнеността на вашата прическа.

Хората с къдрави коси се нуждаят от продукти, които да им помогнат за лесното оформяне на косата. Маските, специално разработени за къдрави коси, подобряват хидратацията и подхранват. Най-полезни в този случай може да бъдат маски с кокос, авокадо или масло от гроздови семки.

Маските за боядисани коси са щадящи към цвета

Когато решите да боядисате или да изстветлите косата си, най-важно за вас е цветът да запази своята свежест и блясък максимално дълго време след посещението във фризьорския салон. Ценен помощник в тази мисия са маските за боядисани коси. Повечето компании разполагат и със специални серии маски за изрусени коси. Освен че съхраняват цвета, този тип маски за коси подхранват, хидратират и намаляват щетите от третирането на косата.

Има значение дали косата ви е къса или дълга, когато подбирате подходящи маски за коса

За дългата коса важни са обемът, плътността и жизненият вид на прическата. Ценен помощник това да се случи са маски за коса с овес, мед или етерични масла. Хора с къси коси може да си позволят по-богати маски за коса. На къса коса благотворно влияние може да окажат маски с макадамия, кокос или арганово масло.

Използвайте маска за коса толкова често, колкото косата ви има нужда

Няма съвет, който да е общовалиден, по темата колко често трябва да се използва маска за коса. Вслушайте се в нуждите на вашата коса, тя ще ви даде най-точен ориентир.

Ако косата ви е в добро състояние и не се нуждае от експресно възстановяване, може да си позволите да нанасяте маска веднъж на две седмици. Това ще е най-добрият вариант и ако косата ви е фина - в такъв случай най-добре е да не я утежнявате допълнително с едновременната употреба на много продукти, достатъчно е да използвате маска за коса веднъж на две седмици, за да подхраните и хидратирате косъма.

Сгъстете времето между нанасянията на маска за коса на веднъж седмично, ако забележите първите признаци на увреждане на косата ви или ако косъмът ви е по-плътен. Може да прибегнете и до използване на маска за коса два пъти седмично, ако косата ви е много изтощена и увредена от често третиране с бои или различни топлинни и химически източници.

Запознайте се предварително как точно да нанасяте нова маска за коса

В повечето случаи маска се нанася по дължините на косата, след измиване с шампоан и балсам и се отмива, след като се остави да подейства за около 5 минути. Съществуват някои специални видове маски за коса, предназначени за нанасяне в корена, но това е изрично указано на опаковката, затова прочетете внимателно инструкциите за оптимална употреба, когато тествате нов, непознат за вас до момента вид маска за коса.

Използвайте редовно маска за коса, за да се радвате на ослепителна прическа всеки сезон

Дори косата ви да изглежда здрава и жизнена, не пропускайте да я тонизирате и озарите допълнително с редовната употреба на маска за коса, която хидратира, подхранва и повишава устойчивостта. Правилно подбраната маска за коса противодейства на естествения процес на дехидратация, който засяга структурата на косъма.

Milk Shake Argan Deep Treatment Възстановяваща арганова маска за коса

Milk Shake Argan Deep Treatment

Възстановяващата маска за коса с арганово масло на MilkShake е подходяща за всеки тип коса. Тя подхранва, хидратира и предотвратява накъсването и наелектризирането, тъй като улеснява разресването. Въпреки обогатената си с ценни съставки формула, маската не утежнява и предпазва цвета на боядисаната коса.

Редовната употреба на маската за коса Milk Shake Argan Deep Treatment прави косата мека и блестяща, а прическата устойчива, след оформяне. Благотворният ефект от маската за коса с арганово масло на Milk Shake е видим още след първата употреба.

За още по-добри резултати, експертите на Milk Shake съветват да я съчетаете с останалите продукти от серията с арганово масло - шампоан и балсам.

Olaplex No.8 Bond Хидратираща и подхранваща маска за коса

Olaplex No.8 Bond

Хидратиращата и подхранваща маска за коса Olaplex No.8 е един от ценните продукти на Olaplex, с които може да осигурите качествена грижа за косата си и в домашни условия. Характерно за продуктите на Olaplex е, че въздействат върху структурата на косъма, като възстановяват нарушените връзки.

Редовната и последователна употреба на продуктите на Olaplex видимо заздравява и уплътнява косъма, което прави косата по-гъста, жизнена и гладка. Маската за коса Olaplex No.8 е подходяща за всеки тип коса. Добре е да я прилагате след укрепващата терапия с Olaplex No.0 и Olaplex No.3, както и след измиване с шампоан Olaplex No.4 и нанасяне на балсам Olaplex No.5. Маската Olaplex No.8 е подходяща за всеки тип коса. Добре е да изчакате около 10 минути след като я нанесете върху измита и влажна коса, след което отново трябва да изплакнете.

Alterna Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Masque Хидратирараща и възстановяваща маска за коса с екстракт от хайвер

Alterna Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Masque

Възстановяващата маска за коса Alterna Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Masque хидратира и подхранва с ценната сила на хайвера. Продуктът допълва интензивната грижа, която цялата серия за коса с хайвер Alterna Caviar осигурява, като същевременно предпазва от избледняване цвета на боядисаната коса.

Маската за коса Alterna Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Masque прави косата видимо по-здрава и жизнена, като подсилва влагата в дълбочината на косъма. Тя прави косата по-устойчива и действа превантивно срещу бъдещи увреждания.

Продуктите от серията Alterna Caviar Anti-Aging се борят с естествения процес на стареене на косъма благодарение на ценния си състав, обогатен с омега 3 мастни киселини и ензими.

Olaplex 4-in-1 Moisture Mask Хидратираща и изглаждаща маска за всички видове коса

Olaplex 4-in-1 Moisture Mask

Хидратиращата и изглаждаща маска Olaplex 4-in-1 Moisture Mask оказва благотворно въздействие на всеки тип коса с иновативната си формула, която въздейства върху структурата на косъма, овлажнява и регенерира. Маската е обогатена с масла и жизненоважни аминокиселини.

Благодарение на високата концентрация на полезни съставки, маската Olaplex 4-in-1 Moisture Mask придава плътност и озарява косата. За по-пълноценен ефект я използвайте с останалите продукти за коса на Olaplex.

Milk Shake Natural Care Active Yogurt Mask Маска за подхранване на естествена или третирана коса

Milk Shake Natural Care Active Yogurt Mask

Маската за коса Milk Shake Natural Care Active Yogurt Mask подобрява състоянието на косата, като разчита на подхранващата и хидратираща сила на млечния протеин който е една от най-ценните съставки в продуктите на Milk Shake. Маската е обогатена също с растителни масла и витамини. Продуктът изгражда и UV защита на косата, която я предпазва от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето през цялата година. Истинска наслада от използването на маска за коса Milk Shake Natural Care Active Yogurt Mask създават и плодовите екстракти от ягоди, малини и годжи бери, които действат тонизиращо и освежаващо на косъма.

Доверете се на качествена маска, подходяща за вашия тип коса, използвайте я редовно и резултатите няма да закъснеят. Бъдете последователни в грижата за косата си, не пестете време и внимание, използвайте продукти от доказани марки, за да се радвате на ослепителна визия на вашата прическа през всички сезони.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Околоочен крем - как се нанася и защо е важна употребата му

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмеристът Жак Золти - създателят на ароматите за сноби

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Продуктите на Olaplex са ценна инвестиция в здравето на вашата коса

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив