Раздразнена кожа на ръцете Ето как да я предпазим!

Как да предпазим кожата на ръцете

Смело може да се твърди, че кожата на ръцете ни не е никак облагодетелствана в момента.

Зимният сезон всяка година подлага на изпитание здравината и еластичността на кожата ни по ръцете. Знаем, че мразовитото време не се отразява никак благоприятно - мнозина се оплакват от загрубяла от студения вятър кожа, която и не рядко се напуква и води до болка и дискомфорт.

След приключването на студеното време, последва и още едно изпитание за кожата на ръцете ни - предвид ситуацията в страната, ежедневно и често третираме ръцете си с дезинфектанти на алкохолна основа, които допълнително изсушават кожата ни и погубват нейните мекота и еластичност.

Ето защо решихме в днешната статия да съберем за вас малко полезна информация за това как най-добре да се справим с раздразнената кожа и как да я предпазим, връщайки здравословния й вид.


Ексфолирайте ръцете си веднъж седмично


Знаем, че ситуацията в момента налага честото третиране на ръцете с дезинфектант през деня, когато сме активни и докосваме много предмети и повърхности. Това действително е изключително важно, за да запазим здравето си, но се отразява неблагоприятно на кожата на ръцете.

Ето защо съветваме да отделяте време за грижа вечер, когато ограничавате досега си с околната среда възможно най-много.

Използвайте ексфолиант веднъж седмично, с който нежно да отстраните загрубялата кожа, премахвайки замърсяванията в дълбочина и оставяйки я нежна, мека и в здрав вид. Облейте ръцете си с хладка вода, след което нанесете малко количество от ексфолианти и, чрез кръгови движения, нежно го втрийте в кожата си. Изплакнете се отново с хладка вода и подсушете деликатно с мека кърпа.

Ако пък сте почитатели на изцяло натуралните средства за красота, ви предлагаме сами вкъщи да си приготвите чудесен ексфолиант за ръце - смесете захар и зехтин. Така ще почистите кожата си и, едновременно с това, ще я подхраните.


Нанасяйте крем за ръце винаги, когато е възможно


Кремът за ръце има чудното свойство да омекотява и подхранва кожата на ръцете ви.


Clarins Hand and Nail Treatment Cream Крем за ръце


Ето защо е от изключително важно значение да ползвате такъв продукт, винаги когато подлагате кожата си на често и щателно третиране с препарати, както и винаги след ексфолиране. Бързо абсорбиращите се кремове попиват много бързо в кожата ви и не оставят така неприятното за мнозина "мазно усещане". Clarins Hand and Nail Treatment Cream е именно такъв продукт - овлажняващият крем ще подхрани и заглади кожата ви, оставяйки я мека, сияйна и изключително нежна.


Правете си маска за ръце веднъж седмично


Мислите, че маски могат да се прилагат само на лицето и косата?

Помислете пак!

Все повече дами използват маски, за да се погрижат и подхранят и кожата на ръцете си. Те са особено подходящи, когато ръцете ви се нуждаят от ударна доза хидратация - чрез тях осигурявате така необходимата влага на кожата си, за да запазите нейните еластичност и здрав вид.

Нанесете маската, след което завийте ръцете си с мека кърпа или си сложете ръкавици - топлината помага на порите да се отворят и да абсорбират по-добре и в дълбочина влагата. Отмийте продукта с хладка вода и нанесете крем, за да "заключите" влагата в кожата си.


Не забравяйте и за защитата от слънцето


Кожата на ръцете, също както и кожата на всички други части от тялото, е също уязвима от вредното влияние на слънчевите лъчи. Не бива да пропускате продуктите със слънцезащитен фактор - те ще се погрижат ръцете ви да не пострадат от прекомерното излагане на слънце. Предстои летния сезон и ето защо е наистина добра идея да си подарите един такъв продукт. Бъдете подготвени и в очакване на топлите летни дни!

Тези съвети побират в себе си най-основните етапи от грижата за кожата на ръцете ви. Следвайки ги, вие ще си осигурите всичко необходимо, за да се радвате на здрави, красиви и сийяни ръце. Нека не забравяме, че те създават впечатление - да не пропускаме да им обърнем щателно внимание.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Антиейдж козметиката, без която не можем

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Професия "Нос" - Жан-Клод Елена

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

За един ароматен старт на 2022 – парфюмите, които ще ни донесат...

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив