Подходящи съставки в козметиката за лице през лятото

Подходящи съставки в козметиката за лице през лятото

Не е тайна за никого, че внимателна и пълноценна грижа за кожата трябва да осъществяваме през всички месеци от годината. Макар и към края си, лятото все още ни напомня за присъствието си – дните навън са горещи, а слънчевите лъчи все още озаряват лицата ни. Затова е важно все още да подбираме бялата си козметика спрямо съставките, които съдържа и които се характеризират с особено висока ефективност през лятото.

Многократно досега сме отбелязвали, че пътят към сдобиването с красива и изящна кожа се крие в използването на висококачествена бяла козметика, която е и изцяло съобразена както със специфичните кожни нужди, така и със сезона, в който ще я използваме.

Ето защо насочваме вниманието на днешната статия към някои от най-подходящите съставки, които бихме могли да открием в любимите си козметични продукти, за използване през летния сезон.

Фокусната лятна концепция на бялата козметика следва да гравитира около хидратацията и слънцезащитата

През лятото се потим прекомерно, губим повече вода и, съвсем естествено, кожата на лицето ни има нужда да навакса с изгубената влага. Ето защо правило номер едно, що се отнася до грижа за кожата през лятото, касае използването на хидратиращи продукти.

За щастие на пазара се предлага изобилие от различни видове кремове за лице, серуми, маски за лице и лосиони с подчертан хидратиращ ефект – всички те успешно ще съумеят да балансират и запазят оптималното количество кожна влага. Добре хидратираната кожа се характеризира с много плюсове – изглежда свежа, сияйна, а рискът от поява на бръчки и фини линии се минимизира. Това се дължи на факта, че добре хидратираната и овлажнена кожа съумява за по-дълго да запази своята еластичност.

Другият компонент от съществено значение при лятната грижа за кожата касае използването на слънцезащита. Слънцезащита е добре да използваме целогодишно, но именно през лятото тази препоръка е от задължителен характер. Силните слънчеви лъчи биха могли да се отразят пагубно на кожата – именно те са основният причинител на пигментните петна, луничките, понижаването на кожната хидратация и появата на бръчки.

Разбира се, за да е максимално ефективна една козметика, е наистина важно да съблюдаваме за ефикасността на нейното съдържание. Затова ви представяме някои от съставките, които са повече от препоръчителни за употреба през летния сезон. Гарантирано, ако заложите на продукти с тези формули в състава си, ще се радвате на озарена и здраво изглеждаща кожа през топлите месеци от годината.

Най-полезните и ефективни съставки в бялата козметика за употреба през летния сезон

Най-полезните и ефективни съставки в бялата козметика за употреба през летния сезон

Търсете някоя от следните съставки следващия път, когато желаете да си закупите нова козметика за лице през лятото:

  • Витамин Ц – употребата на витамин Ц е полезна не само под формата на хранителна добавка, но и като част от състава на редица козметични продукти. През лятото е особено добре да заложим на козметика с витамин Ц в съдържанието си, тъй като той е мощен антиоксидант, широко използван за заличаването на пигментните петна и луничките от слънцето. Ако искате равномерен и бистър тен, то категорично включете в ежедневната си рутина козметичен продукт с витамина в състава си.
  • Ниацинамид – ниацинамидът е витамин от групата „Б“ и неговите свойства са широко популярни в създаването на слънцезащитната козметика. Знае се, че ниацинамидът успешно блокира зловредното влияние на слънцевите лъчи. Включва се често в серуми за лице и обикновено се прилага преди нанасянето на дневния крем.
  • Розова вода – все повече в състава на различните козметични продукти се залага на употребата на етерични масла. През лятото е особено препоръчително да заложите на розовата вода – тя има доказано успокояващо действие и е перфектната съставка при раздразнена от слънцето и изгоряла кожа на лицето.
  • Хиалуронова киселина – употребата на хиалуронова киселина се характеризира с прекрасна ефективност през лятото, тъй като тя е естествен хидратант. Ако кожата ви има нужда от мощно количество влага и балансирането й в дълбоките кожни слоеве, то отговорът се крие в крем с хиалуронова киселина. Не забравяйте винаги да използвате допълнителна слънцезащита, ако прибягвате до употребата на киселини върху лицето си, независимо в колко малки количества ги откривате в продуктите.
  • Гликолова киселина – мазните кожи се характеризират с по-широки пори и това е особено вярно през лятото, когато кожата ни отделя прекомерно количество себум. Ако желаете да минимизирате порите си и да изгладите неравностите и несъвършенствата по лицето си, то заложете на продукти с гликолова киселина.

Надяваме се предоставената информация да ви е полезна и да откривате в статията нови знания, които ще ви помогнат в правилния избор на козметика през горещите дни. Погрижете се в дълбочина за лицето си, за да бъдете винаги неотразими и в най-добрата си форма.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-често използваните морски нотки в парфюмите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Време е за слънцезащита – продуктите, които да включим в грижата за...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Тенденции в грима през сезон 2017/18

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив