Почистващите продукти за лице, които ще ви подарят красота и здраве

Почистващите продукти за лице, които ще ви подарят красота и здраве

Редовното и щателно почистване на кожата на лицето всяка сутрин и вечер е от решаващо значение, за да се радваме на здрава и сияйна кожа с младежко излъчване. Важно е да подберете подходящ продукт, който да е съобразен с конкретните нужди и характерни особености на вашата кожа. Бъдете редовни и последователни в качественото почистване на лицето и резултатите няма да закъснеят!

Почистващите продукти за лице са с различен състав, текстура и действие

Козметичните марки предлагат специфични видове почистваща пяна, гел, лосион, скраб. Те се различават, както по полезните и активни съставки, които съдържат, така и по начина им на въздействие върху кожата на лицето. За да изберете най-подходящите за вас, трябва да сте добре запознати с типа на вашата кожа и характерните ѝ нужди.

За суха и чувствителна кожа, експертите в козметиката препоръчват ежедневното използване на измивна пяна. Поради своята текстура пяната се нанася лесно и действа нежно и щадящо, като почиства ефикасно.

Ако кожата ви е мазна и склонна към образуване на акне, заложете на гелове, които действат облекчаващо в тази посока. Те влияят върху прекомерното производство на себум и съчетани с подходящите кремове и серуми за лице възстановяват липидния баланс на кожата.

Скраб за почистване на лице използвайте само при нужда, съветват още експерти. Характерно за този продукт е, че въздейства чрез премахване на външния слои от мъртви клетки по повърхността на кожата. За да не предизвикате прекомерно раздразнение, ограничете използването на скраб до веднъж седмично, максимум, а най-добре е веднъж на две седмици. Разбира се всичко е индивидуално, наблюдавайте внимателно кожата си и се водете от нейните актуални нужди. Важно е също веднага след почистване на лицето със скраб, да нанесете хидратиращ и подхранващ крем, за да подпомогнете регенерацията на кожата.

Комбинирането на подходяща козметика за лице е важно за оптималните резултати

Многостепенната грижа за кожата е един от най-ефективните начини, познати в света, за поддържане на здраве, красота и сияен вид на лицето. За оптимално почистване е добре да се комбинират два продукта – един на маслена и един на водна основа. Задължително за всички дами е да разполагат със специален продукт за премахване на грим, който да използват всяка вечер, преди основното почистване на лицето. Подходящи за тази цел са мицеларни води и тоалетни млека.

Последователното прилагане на два почистващи продукта за лице е гаранция, че всички замърсявания ще бъдат премахнати от кожата и тя ще бъде освежена и готова да усвои подхранващите и хидратиращи съставки от крема, който ще нанесем след това.

Добре е вечер да завършим ритуала по грижа за кожата с богат регенериращ нощен крем, а сутрин е задължително освен хидратиращ продукт да нанесем и слънцезащитен крем, който да предпази кожата от вредните ултравиолетови лъчи, които оказват своето влияние през всички сезони.

Всеки почистващ продукт за лице предлага характерни ползи и решава конкретни проблеми

От вас зависи да предпочетете най-подходящия, като се съобразите с нуждите на вашата кожа. Запознайте се внимателно със съставките, когато избирате нов продукт, за да предотвратите евентуални алергични реакции. Доверявайте се на доказани марки, чиито експерти подбират с голяма грижа суровините, които използват и разчитат до голяма степен на силата на природата, като я съчетават с разработени от тях иновативни формули.

Guerlain Mousse De Beaute Gentle Foam Wash Pure Radiance Cleanser Почистваща пяна за лице

Guerlain Mousse De Beaute Gentle Foam Wash Pure Radiance Cleanser

Почистващата пяна за лице Guerlain Mousse De Beaute Gentle Foam Wash Pure Radiance Cleanser ще премахне щателно, но и нежно всички натрупвания по кожата. Тя е богата, плътна и копринено мека, нанасяне се лесно и действа щадящо и ефективно. Редовната употреба на Guerlain Mousse De Beaute Gentle Foam Wash Pure Radiance Cleanser ще направи кожата на лицето здрава, мека и сияйна.

Пяната почиства, хидратира, заглажда и намалява видимостта на порите и несъвършенствата по лицето. Тя разчита на природната сила на масло от цветовете на черен кимион, включено в състава ѝ. Полезните свойства на маслото от цветовете на черен кимион или нигела, са познати още от древността. Маслото се приема като едно от съкровищата на Ориента. Обогатената с екстракт от нигела почистваща пяна Guerlain Mousse De Beaute Gentle Foam Wash Pure Radiance Cleanser освобождава кожата от замърсявания, позволява ѝ да диша свободно и да се възстановява пълноценно за постигане на здрав и сияен вид на лицето.

Clarins Velvet Cleansing Milk With Alpine Golden Gentian & Lemon Balm Extracts Почистващо мляко за лице

Clarins Velvet Cleansing Milk

Нежното и кремообразно почистващо мляко за лице Clarins Velvet Cleansing Milk With Alpine Golden Gentian & Lemon Balm Extracts премахва замърсяванията, като се грижи да запази естествения състав на кожата и я прави чиста, мека, и хидратирана. Използването на почистващото мляко е лесно и бързо. Нанася се без затруднения, след което се изплаква с вода или се отстранява с памучен тампон, напоен с тонизиращ лосион.

Нежното почистващо мляко за лице Clarins Velvet Cleansing Milk With Alpine Golden Gentian & Lemon Balm Extracts е обогатено със свежи и пречистващи алпийски билки, отглеждани във фермата на открито във Френските Алпи, с която компанията разполага и от която добива ценни натурални съставки за своите продукти. Кадифеното почистващо мляко съдейства и за елиминирането на токсините, като разчита на благотворното въздействие в тази посока на екстракта от моринга.

Clarins Velvet Cleansing Milk With Alpine Golden Gentian & Lemon Balm Extracts може да се използва върху всеки тип кожа. Нанасянето му върху очите и устните не предизвиква раздразнения. Освен с полезното си и благотворно въздействие върху кожата, почистващото мляко се отличава и с приятния си аромат. 

Clarins Soothing Toning Lotion With Chamomile & Saffron Flower Extracts Почистващ и успокояващ тоник за суха и чувствителна кожа

Clarins Soothing Toning Lotion

Почистващият и успокояващ тоник Clarins Soothing Toning Lotion With Chamomile & Saffron Flower Extracts е подходящ за суха и чувствителна кожа. Не съдържа оцветители и алкохол, които биха предизвикали дразнене, зачервяване и нежелани реакции. Благодарение на екстрактите от лилава шишарка и органична лайка нежно хидратира и тонизира кожата, като я прави гладка, мека и лъчезарна. Тоникът се прилага върху почистена кожа, сутрин и вечер.

Filorga Age-Purify Clean Gel Почистващ гел за лице с изглаждащо действие

Filorga Age-Purify Clean Gel

Почистващата гел пяна Filorga Age-Purify Clean Gel притежава успокояващо въздействие върху кожата на лицето, като заздравява и изглажда несъвършенствата. Редовната ѝ употреба ще накара дори чувствителната кожа да се чувства комфортно и ще елиминира първите признаци на стареене, което прави продукта подходящ за мъже и жени над 30 години. Благодарение на леката си и приятна текстура, гел пяната е лесна за употреба, като бързо и ефективно премахва замърсяванията.

Filorga Age-Purify Clean Gel нежно почиства кожата, успокоява, намалява раздразненията и възпаленията. Продуктът е изключително толерантен, което го прави подходящ за всеки тип кожа, като особено ценно е въздействието му при лишената от жизненост, както и склонната към омазняване и към образуване на акне кожа. Използвайте го всяка сутрин и вечер и съвсем скоро резултатите ще са видими - кожата ви ще е чиста, гладка и хидратирана.

Clarins Men Active Face Wash Почистваща гел-пяна за лице за мъже

Clarins Men Active Face Wash

Clarins Men Active Face Wash е гел за почистване на лице, създаден специално за нуждите на мъжката кожа. Продуктът ефективно премахва замърсяванията и придава свежест и равномерност на тена. Бъдете редовни при използването на Clarins Men Active Face Wash, за да се радвате на чиста, тонизирана и мека кожа.

Измиването на лицето с гела всяка сутрин, ще освежи лицето на мъжа и ще го приготви за бръснене. Почистването вечер с Clarins Men Active Face Wash ще премахне неприятното замърсяване, натрупано върху кожата през деня и ще осигури активната ѝ регенерация през нощта - не пропускайте да нанесете богат подхранващ нощен крем, който да въздейства благотворно докато спите.

Качествената грижа за лицето започва с щателно и пълноценно почистване. Инвестирайте в качествени продукти, които са подходящи за вашата кожа и ги прилагайте редовно, за да се радвате на здрава, еластична и сияйна кожа.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Любимите парфюми на най-известнтие хора на планетата

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-често използваните морски нотки в парфюмите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Хидратиращите и подхранващи шампоани, с които да освежите косата си

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив