Пет правила при избор на парфюм за пътуване

Пет правила при избор на парфюм за пътуване

Какви парфюми да изберете за своето пътуване. Представяме ви петте най-важни правила, които са изброени от парфюмеристи и опитни пътешественици.

На избора на парфюм за пътуване в никакъв случай не трябва да гледате на като проблем. Повечето може би искат да сложат целия си парфюмериен арсенал в пътната чанта, защото за различни случаи използваме различни аромати. Освен това "носим" различни миризми с различни дрехи, а леката цитрусова миризма, която идеално съответства на любимата ни плажна рокля, едва ли ще бъде добър избор за изящна коктейлна вечер. Затова е най-добре да се спрем на един вариант, който да може да използваме при всички случаи. Пет правила, на които да обърнем внимание

1. Парфюм без алкохол

На първо място, при пътуване в топли дестинации е по-добре да изберем свежи, леки парфюми, които не включват алкохол. Факт е, че алкохолните съединения в жегата бързо ерозират и изсушават кожата, както и че могат да причинят сърбеж и алергии. А едва ли се нуждаете точно от това при пътуване. Препоръчваме парфюмите, които са изградени на базата на масла, защото те защитават кожата и са по-трайни. Отлично решение е да закупите специално лятно издание на любимите си парфюми (почти всички реномирани производители на парфюми представят подобни оферти).

2. Специални парфюми за пътуване

Някои марки парфюми произвеждат специални парфюми за пътуване. Такива парфюми се отличават с компактния размер на бутилката и специалната пътна опаковка (под формата на корици, куфарчета или силни кутии). Ако не намерите такива, съветваме ви да обърнете внимание на солидни парфюми - те се срещат по-често в магазините и вие ще сте сигурни в тяхната безопасност по време на пътуването.

3. Малки шишенца

Друг закон за избор на аромати за пътуване е да не вземате големи бутилки със себе си, защото дори 15-30  мл. са достатъчни за дълга ваканция. Днес много марки предлагат парфюмерийни колекции в малки бутилки, опитвайки се да ги направят възможно най-разнообразни - от леки, чисти аромати до ярки вечерни.

Gucci Guilty Pour Femme Парфюм за жени EDP

4. Вечерни аромати

Дори да отидете на почивка с деца, трябва да сте сигурни, че ще имате и подходящ вечерен парфюм, тъй като винаги излизаме вечер. Парфюмерите казват - и за партита, и за романтични вечери се нуждаем от подходящ вечерен аромат, не твърде богат, сладък или пикантен, но доста ярък и изискан. Оттук идва и най-добрият избор - изразителни, но ненатрапчиви флорални аромати.

5. Ароматна козметика

По време на пътуване обикновено рядко се задържаме на едно място. И по-рядко имаме възможност да си вземем душ. Затова е добре да изберете душ гел или козметика за тяло, която да носи аромата на любимия ви парфюм например. Лосионите за тяло, с които омекотяваме кожата след слънцето, също имат приятни миризми. А ако не успеете да си изберете подходяща козметика преди пътуването, то в много страни можете да си купите прекрасни ароматни масла, както сапуни с естествени екзотични съставки на добри цени.

Парфюми, подходящи за пътуване

Ако все още обаче ви е трудно да направите точния избор, то имаме няколко предложения, които винаги са правилни. При пътуване жените няма да сбъркат, ако се доверят на ориенталско-флоралния Gucci Guilty Pour Femme, на луксозния Cartier Carat, както и на вечния Coco Mademoiselle. А на мъжете препоръчваме екзотичния Mont Blanc Explorer и ориенталския Bvlgari Man Black Orient.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Зимни тенденции сред парфюмите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Новите парфюми за зима 2017/2018 - част 2

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Защита на кожата на лицето през студеното време

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив