Парфюм за ваканцията – как да изберем

101 Прегледа
 

Лятната ваканция за мнозина е най-трепетно очакваното време през цялата година. Избираме дестинация, дрехи, най-подходящото време, и разбира се - идеалния парфюм. На какво ухание да се спрете зависи от няколко фактора. Надяваме се с насоките в следващите редове да успеем да ви улесним при избора на нов парфюм за ваканцията.

Съобразете се с дестинацията и климата

Ако се приготвяте за ваканция на плажа, насочете се към свежи, леки и цитрусови аромати. Те ще ви озарят с енергичните си, прохладни и жизнерадостни ухания, без да са твърде натрапчиви в летните жеги.

Планирали сте ваканция в по-хладни планински райони. Добре е да имате предвид, че по-тежките и земни аромати с дървесни или пикантни нотки са по-подходящи за студен климат.

Преценете какви активности ви очакват

Добре е за ваканцията да се въоръжите с повече от един аромат или да се спрете на универсално ухание, което може да е подходящо за различни поводи през деня и вечер. Леките и морски аромати със своята свежест и ефирност са идеални за плаж. За вечерни излизания се насочете към по-интензивни и съблазнителни аромати с флорални или ориенталски нотки.

Колко ще продължи ваканцията

Ако пътуването е кратко, можете да вземете по-малък флакон или рол-он версия на любимия ви парфюм. За по-дълги пътувания може да ви е нужна по-голяма бутилка или няколко различни аромата за разнообразие. Много марки предлагат миниатюри или пробни комплекти парфюми, които са идеални за пътуване. Те ви позволяват да разполагате с няколко различни аромата по време на ваканцията, без те да заемат много място в багажа.

Спрете се на ухания, които ви допадат

Ако обичате определени нотки като ванилия, роза или жасмин, опитайте се да намерите летни парфюми, които ги съдържат. Така ще се чувствате комфортно,  уверено и заредени с настроение за чудесна ваканция. Поносете избрания аромат няколко дни преди почивката  Така ще имате време да се уверите, че наистина ви подходжда и допада, и няма да има опасност нещо да помрачи страхотното ви прекарване по време на мечтаното пътешествие.

Селекция аромати за ваканцията

Въпреки че сме наясно, че изборът на подходящ парфюм е строго личен и индивидуален за всеки човек, ще ви представим някои от най-популярните и харесвани аромати за летните месеци. Надяваме се по този начин да ви дадем интересни идеи за ново ухание, което да изпробвате през ваканцията.

Dolce & Gabbana Light Blue Summer Vibes

Dolce & Gabbana Light Blue Summer Vibes

Дървесно-ароматното ухание за мъже Light Blue Summer Vibes е лансирано от Dolce&Gabbana през 2023 година. Парфюмната концепция е на опитния майстор Алберто Морилас. В свежото средиземноморско ухание, вдъхновено от очарованието на остров Капри, са преплетени сицилиански лимон, кипарис и кехлибарено дърво. Парфюмът е чудесен за пролетта и лятото, предимно дневен.

Tom Ford Private Blend: Eau De Soleil Blanc

Tom Ford Private Blend: Eau De Soleil Blanc

Кехлибареното цветно унисекс ухание Tom Ford Eau de Soleil Blanc излиза на пазара през 2018 година. Начално впечатление за аромата създават нотките горчив портокал, нероли, бергамот, цитрон, шамфъстък, петигрен, кардамон, розов пипер и кимион, последвание от тубероза, тунизийски портокалов цвят, иланг-иланг, жасмин и галбанум в сърцевината. Базовият акорд е подчертано чувствен и запомнящ се, благодарение на съчетанието от кокос, ванилия, боб Тонка, кехлибар и бензоин. Eau De Soleil Blanc е свеж, озаряващ и по-ярък вариант на оригиналния зноен и пристрастяващ слънчев цветен аромат Soleil Blanc от 2016 година. Сочното тропическо ухание е чудесно за ежедневието през пролетта и лятото, великолепен избор за незабравимо преживяване през ваканцията. Може да се носи както в лежерна обстановка, така и при специални поводи.

Mugler Alien Goddess

Mugler Alien Goddess

Представеният през 2021 година Alien Goddess by Mugler е кехлибарен цветен аромат за жени. Предизвикателната и артистична уханна композиция е създадена от дуото Натали Лорсон и Мари Саламан. В ароматния коктейл на Mugler Alien Goddess са преплетени кокосова вода и бергамот, жасмин и хелиотроп, бурбонска ванилия и кашмеран. За лице на парфюма е избрана дъщерята на Уил Смит - Уилоу, която по най- добрия начин въплъщава магнетизма на уханието, насочено към младото поколение. Ароматът

може да се носи през всички сезони, но най-предпочитан е през лятото. Подходящ е както за ежедневието, така и вечер.

Xerjoff Erba Pura

Xerjoff Erba Pura

Кехлибареният парфюм за мъже и жени Xerjoff Erba Pura е представен през 2019 година и бързо се превръща в един от най-популярните и обсъждани нишови аромати. Уханната концепция е на Christian Carbonnel и Laura Santander. Първоначалното впечатление за средиземноморския аромат е свежо и цитрусово, благодарение на нотките сицилиански портокал и лимон, и калабрийски бергамот, последвани от сочни плодови нотки в сърцевината. Финалът на уханието е чувствен и запомнящ се, което е постигнато с използването на бял мускус, мадагаскарска ванилия и кехлибар в базовия акорд на парфюма. Пищният, дълготраен и опияняващ аромат е подходящ за всички сезони, както в ежедневието, така и вечер.

Изборът на парфюм за ваканция зависи от личните предпочитания

Макар да има общи насоки, които могат да направят вземането на решение по-лесно и бързо, най-добре е да се доверите на индивидуалния си вкус и стил. Спрете се на аромат, който ви носи позитивно настроение и ви кара да се чувствате красиви, енергични и харесвани. Заложете на ухание, с което ще създадете незабравими спомени от ваканцията, към които с желание да се връщате през цялата година, в очакване на следващото лято и новите споделени мигове на щастие и безгрижие.

 

Оставете коментар