Парфюмеристът Жак Золти - създателят на ароматите за сноби

Има хора, от които e невъзможно да откъснете очи. Хора, чийто ентусиазъм и енергия са толкова заразни, че започвате да вярвате, че на този свят наистина няма невъзможни неста. Е, такъв човек е Жак Золти. Художник и фотограф, модел и автор на марката за парфюми със същото име, това е човек, чието отношение е различно от обикновеното, защото знае как да намери красотата дори там, където изглежда, че няма. Не ни вярвате? Прочетете тази изключителна публикация!

Интервю с Жак Золти

- Жак, кой е първи аромат, който помните? - Миризмата на трева в полето, мирисът на гъбите и малко гнило дърво. Миризмата на реката и аромата на водата в реката. Забелязали ли сте някога, че водите на реката имат особена миризма? Проверете и ще останете много изненадани! - В миналото бяхте модел, след това се пробвахте във фотографската професия, а след това с лека ръка пуснахте парфюмна марка, която кръстихте на себе си. Как дойде идеята да създадете първия си аромат?

- Правилно е казано, че всичко идва от младостта. През младостта ми живеех в природата и бях изключително чувствителен към всичко, което ме заобикаляше. И тъй като винаги използвах парфюм и по природа съм сноб - такъв, който не прилича на други, затова реших да създам нещо за себе си. Да, да, във всички случаи това е егоизъм. Но исках да създам нещо, което да ме отличи от другите, нещо, което другите не използват и за какво още не знаят. Това е сравнимо само с "яке", което не купувате на масовия пазар, а шиете по поръчка.

А как създадох аромата си? Един ден на вечеря бях заедно с фотографа Патрик Демаршелие, директор на американския Интервю Фабиен Барон, и с интериорния дизайнер Кристиан Лаагра, които излсушаха идеята за моя нов експеримент и диагностицира: "Това е началото на нещо ново, искаме продължение! ". Така че през 2007 г. под светлините на провежкорите се появи парфюмът на Жак Зоти. Момчетата ме подкрепиха напълно - Барон създаде дизайна на бутилката и опаковката, а Демаршелие ги снима прекрано.

Ето защо създадох своята линия, ръководена от едно правило - тя да бъде различна от всичко, което се продава навсякъде. Създавайки всичките си аромати, се опитвах да мисля за уникалните хора. Исках, слагайки моите парфюмите, те да не се чувстват като всички останали. А да усещат, че са един вид изключителни, т.е. да се усетят такива, каквито наиситна са.

- Какви са вашите любими съставки? Какви са най-интересните парфюмни "заигравки", които сте създавали? - Харесват ми нотките на много от дървесни растения. А също мои много любими аромати са създадени на базата на нотката на лайм.

Знаете ли, с течение на времето се променят вкусовете ми - често усещам желание да се откажа от аромати, които вече съм усещал, и да опитам нещо ново. Например роза. Наистина ми харесват нейните ухания. Същото е и с ароматите на бели цветя - хортензия, лилия и жасмин. - Всеки парфюм носи себе си някакъв вид памет, символизъм. Каква е основата на най-новия ви парфюм "J'suis Snob"? - Историята на Борис Виан - френският автор и композитор, който е написал известния роман "Пяните дни". Този бестселър е известен във всички университети. Той разказва историята на любов, която възниква на фона на джаз музиката, където авторът създава песен, наречена "Аз съм сноб".

Идеята беше да се създаде нещо оригинално, което да надхвърля разбирането за традиционните аромати. Винаги съм бил смутен, че повечето от миризмите, произвеждани от големи марки, по търговски причини не се различават много от всички други. И тъй като най-незабравимите мигове в живота не могат да бъдат по-добре свързани с един традиционен акорд, затова исках да създам парфюм, който да разбие стереотипите, да надхвърля обичайната рамка. Затова наричам новото си творение: "Музика от 40-те години с аромати на шампанско", защото този парфюм ни връща към ерата на джаза и любовта от 40-те години на миналия век. Това е скица от пясъчния бряг, с разходка под луната, която се отваря с нотки на розов пипер, роза и шампанско и която ще продължи до зори.

J'suis Snob е парфюм, в който всичко започва със сладките нотки на срещата, продължава с аромати на наркотично-възхитителна любов и романтичен послевкус на танци под луната. Върхните нотки сана листа от касис и розов пипер. Средни нотки включват роза и шампанско. А базата е за бял мускус и кехлибар.

Още парфюми на Жак Золти, които си заслужава да бъдат усетени, са Private Session, Lily Beach, Sparkling Sand, Ombrella Crash и др.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрите продукти за грижа за лицето от Lancome

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

От обич към тялото - козметиката, която се отплаща

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Beauty routine: как да третираме кожата си след баня

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив