Околоочен крем - как се нанася и защо е важна употребата му

Околоочен крем - как се нанася и защо е важна употребата му

Светът на бялата козметика безспорно е преизпълнен с множество продукти – от изящни кремове и лосиони до висококачествени серуми и маски за лице. Съществуват, обаче, още един вид продукти, които често остават сякаш на заден план, а употребата им е от изключително важно значение.

Днешната статия посвещаваме на околоочните кремове – ще се опитаме максимално подробно да представим ролята им, най-ценните съставки, които съдържат, както и подробно ръководство за тяхното нанасяне.


Защо е важно да използваме околоочен крем и какви ползи ни предоставя той?


Знаем, че кожата около очите ни е извънредно нежна и изискваща специални грижи. Именно в тази зона забелязваме първите признаци на стареене. Грижата за лицето често преминава през употребата на лосиони, кремове и серуми, но никак не бива да пропускаме употребата и на околоочен крем. Продуктите от този тип съдържат специално разработени формули, които в дълбочина спомагат за кожната регенерация, хидратация и изглаждане на бръчките.

околоочен крем ползи


Наличието на кои съставки в околоочните кремове гарантират тяхното качество?


Разбира се, многократно сме заявявали, че е от изключително значение да се информираме за състава на избираните от нас козметични продукти. Околоочните кремове не правят изключение – фокусираме вниманието си върху някои от най-ценните съставки, които бихме могли да открием в съдържанието им.

  • Антиоксиданти – изключително важни съставки, спомагащи за предпазването на кожата от зловредните слънчеви лъчи, както и помагат срещу тъмните кръгове;
  • Ретиноиди и пептиди – стимулират кожната регенерация и производството на колаген и еластан;
  • Хиалуронова киселина – повишава кожната хидратация и е чудесна съставка за борба срещу появата на фините линии;

Как правилно да нанасяме околоочен крем за максимална ефективност?


След като изтъкнахме неоспоримите преимущества на използването на околоочен крем и след като обърнахме внимание на някои от най-ценните съставки, които бихме могли да срещнем в съдържанието му, следва да отправим поглед и към правилните начини на неговото нанасяне.


Стъпка 1: Подгответе лицето си с висококачествени измивни продукти


Както и при нанасянето на крем за лице, така и при нанасянето на продукт за околоочния контур важи правилото за съвършено чистата кожа. За да подготвите околоочната зона за добрата абсорбация на крема, следва да я почистите добре с подходящ измивен гел или пяна. Така премахвате замърсяванията и подготвяте зоната за последващите стъпки.

почистване на лице


Стъпка 2: Използвайте показалците си и заложете на количество от продукта с големината на грахово зърно за зоната и около двете очи


Важно е да споменем, че висококачествените кремове за околоочната зона притежават висококонцентрирани формули. Това се дължи на факта, че те често се причисляват към антиейдж козметиката и са създадени с цел да се преборват с възникването на бръчки. Ето защо е важно да знаем, че съвсем малко количество от продукта е напълно достатъчно за достигане на максимална ефективност.

Количество крем с размерите на грахово зърно е оптимален вариант за нанасяне на продукта в зоната и около двете очи. Не забравяйте, че завишеното количество на активни вещества прави достатъчно използването на минимално количество от продукта. Използвайте показалците си за нанасяне, тъй като с тях най-удобно и деликатно ще успеете да разнесете околоочния крем.

околоочен крем нанасяне


Стъпка 3: Нанасяйте малки точици от продукта под и над очите


Нанесете малки количества от продукта в зоната под и над очите, достигайки до линията на веждите. След това използвайте потупващи и леко масажиращи движения, за да разнесете крема и да спомогнете неговата абсорбация в кожата. За оптимални резултати експертите козметици и дерматолози съветват да изчакате до пълното попиване на продукта, преди да преминете към нанасянето на крема за лице. Старайте се да не препокривате двата продукта – важно е да помним, че консистенцията на всеки от тях е строго специфична към определената лицева зона.


Надяваме се днешната статия да е съумяла да ви предостави необходимата информация за важността и правилното нанасяне на околоочен крем. Както добре знаем, най-важната стъпка по пътя към красивата и нежна кожа се крие в използването на висококачествена и подходяща за нейните специфични нужди козметика.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Маски за лице и ексфолиране – как правилно да се грижим за кожата...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрите хидратиращи лосиони за лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да се грижим за кожата си през предстоящите летни месеци

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив