Обичани парфюми на Calvin Klein

Обичани парфюми на Calvin Klein

В края на 60-те двама приятели - Калвин Клайн и Бари Шварц, съвместно основават компанията, наричайки я Calvin Klein Ltd. Първоначалният капитал възлиза само на 10 хиляди долара.

Клайн мечтаел за дизайнерската професия от младостта си. Неопитен и начинаещ той започва ръчно да изработва скици една по една. Той е завършил Висшето училище за изкуства, учил е дизайн в Ню Йорк, а след това е следвал и в Института за модни технологии. Работейки в различни дизайнерски студия в един момент той разбра, че е готов за независимо творчество.

Първоначално компанията се е намирала в един хотели и е приличала повече на ателие. Съвсем случайно обаче един от гостите на хотела посетил начинаещите бизнесмени и остави поръчка в размер на 50 хиляди долара. Това се превръща в първото признание, което определя последващата съдба на марката.

Година по-късно името на Калвин Клайн се появява на лъскавите корици на модните списания. През 1970 г. той представя адаптирана версия на мъжкия костюм в женски вариант. Дизайнерът създава палто за жени в мъжки стил, което моментално се превръща в хит на сезона. Скоро след това компанията пуска и колекция от дънки, които се превръщат в истинско произведение на изкуството. Отличителна черта на марката е именно способността бързо да се адаптира към променящите се модни тенденции.

Друг революционен трик на Calvin Klein е създаването на унисекс стил. Колекцията от дрехи, подходящи и за мъже, и  за жени веднага е одобрена от клиентите и разпродадена буквално за няколко часа.

Стартирането на парфюмната линия в концепцията на марката също повлиява на нейното по-нататъшно развитие. Вярно, първият опит за производство на аромати не се оказва много успешен. През 80-те години компанията получава лиценз за парфюма Unilever, който не придобива особено голяма популярност. След него обаче светът обръща поглед към легендарните Obsession, Eternity, One и много други. Повечето парфюми се правят в два екземпляра - мъжки и женски.

Calvin Klein Eternity

Дамският вариант на Calvin Klein Eternity е  представен на пазара 1988 г. Създаден е от парфюмериста Sophia Grojsman. През годините този аромат се е превърнал в своеобразна емблема на бранда, химн на вечните ценности любов, семейство и мир. Изключително характерен, носител на неподражаема ароматна аура, заредена с много чистота, елегантност, стил и уникално женско присъствие.

Calvin Klein Eternity парфюм за жени EDP

Класическият мъжки Calvin Klein Eternity е представен на пазара две години по-късно. Създаден е от парфюмериста Carlos Benaim. Tипичен представител е на класическите мъжки аромати, извоювал си е запазено място сред най-успешните и най-предпочитаните от почитателите на селективна парфюмерия. Прекрасно се вписва в деловото ежедневие, внасяйки своята ненатрапчиво мъжествена аура, която е носител и на свежест и деликатен шик.

Calvin Klein Eternity Aqua парфюм за мъже EDТ

Calvin Klein Euphoria

Лъчезарен, пищен, чувствен и привлекателен, Euphoria говори на жената, която копнее да бъде свободна всеки миг от живота си, както и за това провокацията да е част от вълнуващ свят, изпълнен с удоволствие, изненада и съблазън. Нейният аромат е контраст между екзотични плодове и съблазнителни цветове. Лансиран е през 2005 година.

Calvin Klein Euphoria парфюм за жени EDP Година по-късно пък се появява Calvin Klein Euphoria. Това е уди аромат за мъже, пикантен, изтънчен и свеж. Перфектният аромат за офиса. Леките пикантни акорди, свежото и елегантно присъствие, го правят предпочитан за деловото ежедневие. Ще ви помогне да се усетите, различен, желан, енергичен и секси. Създаден е от парфюмеристите Carlos Benaim, Loc Dong. И до днес се радва на многобройни и лоялни почитатели.

Calvin Klein Euphoria парфюм за мъже EDT

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Защита на кожата на лицето през студеното време

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Продуктите на Olaplex са ценна инвестиция в здравето на вашата коса

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

8 идеи за подаръци, които са подходящи за 8 март

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив