Натурални средства, които можем да използваме вместо козметика

Ако изведнъж осъзнаете, че любимият ви крем е свършил или този месец не успеете да отделите достатъчно средства за любимата ви козметика, то няма причина да биете камбана за тревога. Има няколко натурални средства, които има във всеки дом и които могат да бъдат временен заместител на качествената козметика.

Зехтин вместо козметика за прочистване на грима и като маска за коса

Можете да използвате зехтина или друг вид нерифинирано растително масло вместо козметика за почистване на грима. Това е едно хипоалергенно и екологично средство, което може да бъде открито във всяка кухня. А освен чудесните му почистващи качества, зехтинът е чудесен и за подхранване на косата и заздравяване на изтощените краища. Ако всяка седмица си правите маска с него, то ви гарантираме, че ще забравите за изтощената и суха коса. 

Кисело мляко за успокояване на кожата

Най-естественият начин, по който можете да успокоите кожата на лицето и тялото си, се крие зад вратата на вашия хладилник. Киселото мляко е чудесен продут, с който можете да облекчите кожата си, ако през деня ви се е наложило по-дълго от обикновено да я излагате на дирекни слънчеви лъчи и тя е станала по-суха или е изгоряла. 

Мазен крем за удължаване на действието на парфюма

Ако в любимото ви ароматно шишенце са останали само няколко капки, а сте забравили да си купите ново, то ще ви издадем един малък трик, с който да го направите по-икономичен. Характерно за аромата на парфюма или тоалетната вода е, че е по-краткотраен, когато кожата е суха. Така че ако имате този проблем, просто го смесете с мазен крем, който ще удължи живота на уханието и ще премахне необходимостта от многократно повторно пръскане през деня. Как действа? Преди да нанесете парфюма върху кожата си просто сложете от крема върху съответните зони.

Зелен чай срещу торбичките под очите

Пакетчетата зелен чай са един от най-натуралните и екологични начини за справяне с торбичките под очите, ако ви е свършил околочният крем, и едва ли има жена, която да не знае това. Наясно ли сте обаче защо е така? Истината е, че кофеинът, който се съдържа в пакетчето зелен чай, тонизира и освежава кожата. За целта то трябва да се накисне в студена вода и да се държи върху клепачите за 10-15 минути.

Балсам за коса като крем за бръснене

Едва ли някой ще се изненада, че балсамът за коса може да бъде чудесен заместител на традиционния крем за бръснене. Той не само че ще омекоти кожата на лицето ви, но и ще ви осигури безпроблемен и безопасен процес на бръснене. 

Морска вместо термална вода

Цената на термалната вода не е по джоба на всеки, затова ще ви дадем един прекрасен вариант, с който да я замените. Ако обаче живеете далеч от морето и не можете да загребете директно, то напълнете пулверизатора с изворна или минерална вода и добавете една чаена лъжичка морска сол. Използвайте получената течност за периодично освежаване на лицето и гарантирано кожата ви ще изглежда по-свежа и млада.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Пет правила при избор на парфюм за пътуване

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Любимите парфюми на най-известнтие хора на планетата

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Трикове за трайност на парфюмите

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив