Най-харесваните парфюми с нотки на цветя

Най-харесваните парфюми с нотки на цветя

По-голямата част от парфюмните композиции включват в своите букети голямо разнообразие от цветя в различни комбинации. Съответно, обхватът на техния звук е много широк - от сладък до горчив, от ненатрапчив до силен, от лек до интензивен, от мек до остър. Най-често парфюмеристите използват нотки на цветя в горните и средни нотки на ароматна композиция, използването на цветя в основата на аромата е много по-рядко.

Цветята са най-достъпните и най-прости от всичките познати ни радости на живота, така че флоралните парфюми няма да оставят никого безразличен. Техният аромат възбужда душата, играе и прелива от най-ярките цветове, създава празнична атмосфера. Парфюмеристите разполагат с огромно количество съставки за правене на флорални парфюми, но най-предпочитани от тях са жасмин, роза, момина сълза, люляк, лилаво, нарцис, тубероза и др.

Естествено, съставът на парфюмната композиция включва много други съставки, но нотката на цветята в ароматите  категорично доминира, определяйки цялостния характер на цялата композиция, независимо дали тя е лека, безтегловна, деликатна, романтична, женствена, елегантна... Ето защо цветните парфюми имат огромен брой фенове, които, независимо от възрастта, външния вид, характера и начина на живот, могат лесно да изберат за себе си подходящия аромат.

Но за да ви улесним да се ориентирате сред цялата гама от цветни аромати, която се среща на пазара, в тази стетия сме подрбали едни от най-харесваните парфюми с нотки на цветя за всички времена.

За жени

Dolce & Gabbana Dolce

Dolce представлява емоционално и чувствено пътешествие през Сицилия, което ще ви потопи в магията и атмосферата на тази област в Италия. Дамски парфюм който ще ви порази с естественото си излъчване и с цветната си и естествена аура. Ароматната композиция се описва като мек и женствен аромат с нотки на бели цветя. Свежест на листа от нероли , заедно с цветове от папая отварят сърцевината, домиращия нюанс включва беладона, нарцис и водна лилия . Основата е мека с леки нотки на мускус и кашмир.

Dolce & Gabbana Dolce Garden Парфюм за жени EDP

Donna Karan DKNY Be Delicious

Donna Karan Be Delicious е енергичен и свеж аромат за жени, чиято женствена, чиста и очарователна ароматна аура е много предпочитана и харесвана от жени по целия свят. Характерно за това ухание е, че зарежда с настроение и радост. Ароматът е създаден за енергични и жизнерадостни дами, като смело подчертава тяхната женственост и деликатен сексапил.

Donna Karan DKNY Be Delicious парфюм за жени EDP

Nina Ricci Nina L`eau

Nina Ricci Nina L'Eau е нов ярък и неподражаем парфюм, създаден за очарователни жени. С него лейбълът Nina Ricci просто написа поредната приказна история! Парфюмът принадлежи към цветно-плодовите аромати. Той се появява под формата на бял ангел с копринена рокля, който ни приканва да погледнем в мистериозен свят - света на топенето на снеговете и началото на пролетта. Ароматната комбинация съдържа нотки на нероли, мандарина, зелена ябълка, грейпфрут, гардения, черна череша, водни бележки и мускус.

Nina Ricci Nina L`eau парфюм за жени EDT

За мъже

Dsquared He Wood

Цветен и в същото време дървесен младежки аромат, олицетворение на свободата и волният дух на младия човек. Ароматна композиция от нотки на бял бор, амбра, мускус и теменужка. Dsquared He Wood парфюм за мъже EDT

Armani Acqua di Gio

Giorgio Armani Acqua di Gio е мъжки парфюм, превърнал се емблема на дизайнера. От 1996 година до сега той се радва на изключителната любов на почитателите си, които стават все по-многобройни. Това е аромат на свободата на духа и тялото, на безкрайната водна шир, вятъра и слънцето. Създава усещане за чистота, свежест, жизненост и енергия. Жените харесват мъжа, който носи Giorgio Armani Acqua di Gio, защото той е елегантен, секси и изключително магнетичен. Еднакво добре ще изрази мъжката индивидуалност и в деловото ежедневие, и във времето в коетосе забавлявате.

Armani Acqua di Gio Absolu Парфюм за мъже EDP

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми за коса от Byredo

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Време е за слънцезащита – продуктите, които да включим в грижата за...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

D&G първa среща Денерис Таргариен и Джон Сноу от “Game of thrones”

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив