Най-добрите летни парфюми на популярни марки

221 Прегледа
 

Изборът на подходящ парфюм за горещите месеци е приятно задължение в началото на всяко лято. Важно е ароматът да е свеж, жизнерадостен и да ни зарежда с позитивно настроение за летните дни и нощи. Всички доказани парфюмерийни марки имат в каталозите си разнообразни предложения за аромати, подходящи за горещите месеци. Как да се улесним при избора?

Обърнете внимание на уханните нотки

Специалисти в ароматния бранш отбелязват, че някои уханни нотки са по-подходящи за лятото, тъй като са свежи, ефирни и жизнерадостни.

Особено предпочитани през горещите месеци са ароматите с цитрусови акценти. Уханието на лимон, лайм, бергамот, портокал и грейпфрут придават свежест и енергия на летните парфюми. Харесвани са и по-екзотичните нотки като ананас, кокос, манго и палмови листа.

На одобрение през летните месеци се радват и парфюмите с деликатни флорални акценти. Жасмин, лавандула, роза, лилия и гардения добавят лекота и романтика в свежите ухания за горещите дни и нощи.

Много харесвани през лятото са и парфюмите с морски и водни нотки, които създават усещане за прохлада и ефирна свежест. Подобно е внушението и на уханията със зелени и билкови нотки, като най-предпочитани са акцентите мента, босилек, зелен чай и др.

Изберете по-леки концентрации, но обърнете внимание на дълготрайността

Тоалетните води и одеколоните са по-подходящи за лятото в сравнение с по-концентрираните парфюмни води, парфюми и еликсири. Те са по-леки и ефирни, а ароматът не е толкова наситен, поради което експерти съветват да се насочите към тях през горещите месеци. Важно е също да обърнете внимание на трайността. От значение е уханието, на което се спрете да е свежо и не прекалено интензивно, но въпреки това да издържа дълго време върху кожата.

Изпробвайте няколко ухания и не бързайте с избора

Важно е парфюмът, на който се спрете, да се съчетава по най-добрия начин с вашия естествен аромат. Затова е най-добре да го изпробвате върху кожата си, за предпочитане върху малък участък от китката, за да може да забележите ако предизвиква някакви алергични реакции, които не са рядко явление през лятото. Обърнете внимание също как се развива ароматът. Първоначално впечатление за всяко ухание получаваме от началните му нотки, дайте шанс да се прояви цялата пирамида от средни и базови акценти, за да прецените дали ароматът ви допада и е това, от което имате нужда през лятото.

Инвестирайте в добър ежедневен и вечерен парфюм

За да се чувствате подготвени за всякакви ситуации, най-добре е да имате в уханния си гардероб за лятото, както ежедневен, така и вечерен парфюм. Все повече марки предлагат аромати, които може да се използват при всеки повод. Преценете дали да се спрете на едно или на повече ухания, които да използвате при различни ситуации. Важното е винаги да използвате парфюми, които съответстват на настроението ви, повишават самочувствието ви и ви карат да се чувствате красиви и харесвани, като подчертават личния ви стил и индивидуалните качества, които притежавате.

Идеалните дамски парфюми за лятото са леки, ефирни и елегантни

Големите парфюмерийни компании предлагат за лятото дамски ухания с цитрусови, цветни, плодови, морски и билкови нотки. Разнообразието е наистина значително. Вслушайте се във вашите лични предпочитания, за да се спрете на аромат, който ви подхожда и ви зарежда с позитивно настроение. Добрите дамски парфюми за лятото носят свежест и прохлада, ефирност и жизненост, като същевременно са деликатно женствени и вълнуващи.

Ето нашите предложения за летни дамски парфюми от популярни марки:

Versace Yellow Diamond

versace yellow diamond

Флоралният парфюм за жени Yellow Diamond е лансиран оп Versace през 2011 г. Ефирната и искряща уханна композиция се открива със свежи плодови акценти амалфийски лимон, круша, бергамот и нероли. Сърцевината пленява с омайния букет мимоза, фрезия, водна лилия и африканско портокалово цвете. Базовият акорд е преплел чувствените ухания на мускус, кехлибар и гуаяково дърво. Ароматът е чудесен за ежедневието през пролетта и лятото със своята озаряваща свежест.

Dolce & Gabbana Light Blue Forever

gabbana light blue forever

Light Blue Forever от Dolce&Gabbana е цветно-плодов аромат за жени, който излиза на пазара през 2021 г. Уханната композиция е дело на Оливие Кресп. В аромата са преплетени лимон, червен портокал и зелена ябълка, портокалов цвят и бели цветя, бял мускус, кедър и кашмеран. Уханието е ежедневно и жизнерадостно, и е идеален освежаващ избор за пролетта и лятото. Ароматът е едновременно ефирен, женствен и модерен, любим на дами по целия свят.

Предпочитаните мъжки парфюми за лятото са освещаващи, тонизиращи и динамични

Всички големи марки включват в каталозите си свежи, прохладни и енергизиращи мъжки парфюми, които са идеални за горещите месеци. Те често включват цитрусови, акватични и зелени нотки, а базовите акорди обикновено са дървесни и мускусни, но без да утежняват аромата. Изберете своето ухание, с което ще ви е комфортно и приятно през лятото.

Ето два от най-популярните мъжки аромати за горещите месеци:

Armani Giorgio Acqua Di Gio

acqua di gio

Свежият воден аромат за мъже Acqua di Gio е лансиран от Giorgio Armani през 1996 година и вече близо 30 години запазва своята популярност. Жизнерадостната и прохладна уханна композиция е разработена от Алберто Мориляс, Аник Менардо и Кристиан Дюсолие. Ароматът се открива със свеж средиземноморски цитрусов полъх на лайм, лимон, бергамот, жасмин, портокал, мандарина и нероли. В сърцевината прохладни и солени морски нотки са съчетани с деликатния полъх на жасмин, калон, розмарин, праскова, фрезия, хиацинт, циклама, виолетка, кориандър, роза, индийско орехче и миньонет. Базовият акорд е изграден от бял мускус, кедър, дъбов мъх, пачули и кехлибар. Създаването на Acqua di Gio е вдъхновено от омагьосващата красота на остров Пантелерия, където самият Джорджо Армани обичал да прекарва своите ваканции. Ароматът се отличава с добро представяне и дълготрайност и е подходящ, както за ежедневието, така и за специални вечерни поводи.

Paco Rabanne Invictus

paco rabanne invictus

Дървесно-акватичният мъжки аромат Invictus е представен от Paco Rabanne през 2013 година. Уханната композиция е дело на Вероник Ниберг, Ан Флипо, Оливие Полж и Доминик Ропион. В ароматния коктейл са съчетани морски нотки, грейпфрут и мандарина, дафинов лист и жасмин, амбра, гваяково дърво, дъбов мъх и пачули. Уханието е свежо, спортно и енергично. Името означава "непобедим" и олицетворява усещането за сила, динамика и енергия, което ароматът създава, а флаконът е проектиран под формата на трофей. Уханието е универсално и е подходящо за различни поводи през всички сезони.

С подходящ летен парфюм ще сте свежи и заредени с добро настроение

Спрете се на аромат, който по най-добрия начин отразява вашата личност и естетически предпочитания. Независимо дали ще заложите на плодово, цветно, дървесно, или морско ухание, важно е с него да се чувствате добре и заредени с енергия и желание за нови и незабравими положителни емоции, които лятото несъмнено ще ви донесе.

 

Оставете коментар