Маски за лице и ексфолиране – как правилно да се грижим за кожата на лицето

Маски за лице и ексфолиране – как правилно да се грижим за кожата на лицето

Всеизвестен факт е, че безупречната кожа на лицето е ключът към прекрасната и красива визия. Дори и сполучливото носене на грим за дамите, които го предпочитат, до голяма степен се определя от състоянието на кожата. Затова днешната статия решихме да посветим на едни от най-важните техники за поддържане на безупречна кожа на лицето – нанасянето на маски за лице и честото ексфолиране.

Отдавна е ясно, че никак не е достатъчно просто да отстраняваме замърсяванията, нечистотиите и себума само с измивен продукт за лице. Маските за лице и ексфолиращите продукти са от съществено значение за постигане на красив, равномерен и сияен тен на лицето. В днешния текст ще разясним защо това е така, както и ще споделим с вас някои продукти, доказали се в сферата на красотата и дерматологията със своята ефикасност.


Защо е важно да ексфолираме кожата на лицето си?


Ексфолирането и пилингът са задължителна стъпка от грижата за кожата на лицето, която е добре да прилагаме веднъж или два пъти седмично спрямо конкретните нужди на всекиго.

Ексфолиращите продукти за лице са обогатени най-често с гранулки с различна форма, чиято цел е да премахват мъртвите кожни клетки, както и да почистват порите в дълбочина – така се осигурява наистина специализирана грижа за кожата на лицето. Знаем, че най-честите причини за прекомерното омазняване на кожата и възникването на акне и комедони са именно запушените пори. Ето защо е от особена важност да се погрижим за тяхното ефективно почистване. Препоръчително е да прибягваме до ексфолианти и пилинги за лице веднъж или два пъти седмично – прекомерната или ежедневна употреба е възможно да доведе до раздразнение и зачервяване. За да помогнете на продукта максимално да разгърне потенциала си на действие, експертите препоръчват първо механично да отворите порите си, използвайки напоена с топла кърпа вода, която да поставите на лицето си за няколко минути.


Маските за лице са не по-малко важни за постигане на сияен вид на кожата


Маските за лице са не по-малко важни за постигане на сияен вид на кожата

Употребата на маски за лице също се препоръчва веднъж или два пъти седмично, ако желаете да се радвате на безупречна, подхранена и добре хидратирана кожа.

Добрата новина е, че пазарът предлага изобилие от видове маски за лице, които са способни да удовлетворят желанията, очакванията и нуждите на всеки клиент, съобразявайки се изцяло с различните типове кожи. Бихме могли да избираме между хидратиращи маски за лице, ексфолиращи маски за лице, подхранващи и регенериращи маски за лице, както и такива с успокояващ ефект. Маските са обогатени с ценни витамини, минерали и добавки, които доказано спомагат кожната регенерация, регулацията на отделяното количество себум, изравняването на тона на кожата на лицето, както и дълбокото подхранване на порите.

Ако трябва да обобщим най-честите препоръки на специалистите дерматолози, свързани с използването на ексфолианти, пилинги и маски за лице, то ви предоставяме следните няколко съвета:

  • Винаги избирайте продуктите си за лице, базирайки се на типа на своята кожа – нормална, смесена, суха, мазна или чувствителна;
  • Доверявайте избора си на продукти с натурални съставки, витамини, минерали и дерматологично тествани формули;
  • Пазарувайте от доказали се марки, първенци в сферата на красотата, козметиката и дерматологията;
  • Използвайте ексфолиращите продукти и маските за лиже веднъж до два пъти седмично;
  • Комбинирайте ексфолиращите си продукти и маските си за лице с почистваща и тонизираща грижа от същата серия;
  • За красива кожа и оптимални резултати не забравяйте да комбинирате висококачествената козметика със здравословен хранителен режим и прием на достатъчно количество вода;

Продуктите, които определено заслужават внимание за постигане на безупречни резултати


След като разяснихме с подробности множеството ползи от употребата на ексфолиращи продукти и маски за лице, ни се иска да предложим и няколко козметични решения, които определено биха ви били от полза и в чиято ефикасност бързо ще се убедите.

Filorga Scrub and Detox

Ексфолираща пяна за лице от марката Филорга с активен въглен – този продукт определено ще почисти кожата ви в дълбочина, а благодарение на включения в състава активен въглен ще приложите и ефективна антиоксидантна грижа. Продуктът е особено подходящ за кожа, склонна към акне и черни точки.

Filorga Scrub and Mask

В допълнение към ексфолираща си ежеседмична грижа ви препоръчваме да включите и възстановяваща и регенерираща маска, която ще подхрани кожата ви и ще накара лицето ви да изглежда озарено, гладко и без несъвършенства.

Filorga Oxygen-Peel

Този микропилинг лосион за лице от Филорга е обогатен с две активни съставки, които определено му отреждат челно място в грижата за лицето. Хиалуроновата киселина и биоактивният кислород спомагат за минимизирането на бръчките и постигането на сияен и гладък, свеж вид на кожата на лицето.

Clarins Purifying Gentle Foaming Cleanser With Alpine Herbs & Meadowsweet Extracts

Чудесният ексфолиращ тоник на Кларинс е особено подходящ за комбинирана към мазна кожа. Благодарение на екстрактите от алпийски билки, продуктът успява успешно да регулира отделяното количество себум и да придаде на кожата на лицето естествен матиран финиш.

Clarins Men Exfoliating Cleanser

Ексфолиращ почистващ продукт за лице, специално създаден за господата. Почиства в дълбочина и хидратира кожата, запазвайки за дълго нейната еластичност.

Clarins One-Step Gentle Exfoliating Cleanser

Нежният почивстващ ексфолиант за лице с екстракт от портокал на марката Кларинс е още едно чудесно допълнение към личната козметична колекция за грижа за лицето. Определено препоръчваме употребата му в случаите, в които усещате кожата си особено уморена, повехнала и без блясък.

Искрено вярваме, че сме съумели да ви предоставим ценна информация, касаеща грижата за лицето и поддържането на красив и равномерен тен без несъвършенства и бръчки.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Щадяща грижа за косата през ноември за красиви, меки и здрави кичури

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да се справим с пролетната умора

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмен хороскоп за 2019 г. – част 1

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив