Полезни съвети за носенето на маски за лице

maski_za_lice

Здравейте, скъпи приятели и любители на ароматните приключения. Ние от екипа на Parfium.bg държим на правилата и отговорността те да се спазват, грижим се за здравето, красотата и щастието на нашите клиенти с оригинални и качествени продукти. Винаги избираме най-доброто за Вас и се стремим Вие да го получите бързо, лесно и безопасно. Ние вярваме, че когато сме обединени, можем да постигнем всичко. Във време на обявено Извънредно положение в страната ни, ние сме социално отговорни към Вас и Вашето здраве. Нека Ви разкрием част от процеса на нашата работа и как с общи усилия, хъс и положителна енергия даряваме частица щастие на нашите клиенти.

На първо място най-добре ни предпазва ограничаването на контакти с околните, затова част екипът ни работи от вкъщи. Обработваме Вашите поръчки от най-сигурното и приятно място на всеки човек, нашият дом. Така ние оставаме по-спокойни, продуктивни, предпазваме нашите близки и имаме възможността да прекарваме по-дълго време с тях..

На второ място колегите, които подготвят Вашите пратки използват ръкавици. Те ни предпазват в случай, че нямаме възможност в даден момент да използваме дезинфектант и запазват ръцете ни чисти, а помещенията се дезинфектират на определено време.

На трето място сме осигурили предпазни маски на всеки един. Маските за лице помагат за ограничаване на разпространението на микроби. Ако някой е болен, маската за лице може да намали броя на микробите, които освобождава чрез кашлица и кихане и по този начин предпазва хората около себе си от заразяване. Тук ще Ви дадем няколко съвета как да ги използвате и какви видове маски се предлагат.  

  • Предпазна маска-състои от три слоя – белият, който се поставя към лицето абсорбира влагата. Средният слой е с вграден филтър срещу микроскопични частици. Цветният външен слой е изработен от водоотблъскващ материал, който не позволява на частици от слюнка при кашляне да достигнат до устата и носа. Овлажняват се бързо и трябва да се сменят на максимум един-два часа. При директен контакт с вирусоносител маската трябва незабавно да се подмени.

  • Хирургична маска -състои от три слоя и е стерилна. Първият слой абсорбира влагата, вторият е антибактериален, третият предпазва лекаря от кръв, вдишване на частици от слюнка, вируси и бактерии. Овлажняват се по-бавно и прилепват по-плътно върху лицето, като не позволяват достъп на микрочастиците до носа и устата на лекаря. Маските трябва да се сменят на час или два, в зависимост от това дали носещият ги говори или не.

  • Респираторна маска-използва в строителството, хранителната и химическата индустрия и селското стопанство, могат да послужат и за защита от вирусите и бактериите. Маските са за еднократна употреба. Материята, от която са изработени, не позволява да се овлажнява бързо и могат да издържат цял работен ден - 7-8 часа. Преди поставяне или отстраняване на маската трябва да се погрижим ръцете да са почистени добре със сапун и вода или дезинфектант на алкохолна основа.

  • И на последно, но не и по важност място, редовно почистваме и дезинфекцираме работното място. Дезинфектантите, които използваме са на алкохолна основа, съдържащи етанол, пропанол или изопропанол. С тях почистваме малките повърхности, като клавиатури, мишки, консумативи, с които опаковаме и други, тъй като са лесно запалими. За по-големите използваме дезинфектант под формата на концентрат, който преди употреба трябва да се разреди с вода.

По този начин, спазвайки стриктно правилата, от Parfium.bg вярваме, че ще надделеем настъпилата епидемия. Приканваме всички Вас да последвате нашите примери и се надяваме, че заедно ще успеем и скоро ще можем отново да Ви посрещнем с усмивка в нашия шоурум.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Грижа за кожата през пролетта

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Времето оставя своя отпечатък върху лицето ви - доверете се на Filorga

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Трикове за трайност на парфюмите

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив