Любими парфюмни съставки през май

Любими съставки в парфюмите

Отново се срещаме и през май, за да си поговорим за онова, което прави от благоуханията любими парфюми - техните съставки. Завръщаме се и през този месец с избора си на онези компоненти, които навяват усещане за лято, топлина, добро настроение и чувствена сладост.

Представяме ви любимите парфюмни съставки през май

Знаем добре, че онова, което прави от една ароматна есенция истински парфюмен шедьовър, са именно съставките, които откриваме в шишенцето. Техните качество и упойващ аромат са онова, което придава своеобразен магнетизъм на всеки един парфюм. А през май избрахме онези, които асоциираме със страст, горещо лято и любов.

Кехлибарът в Eternity и Passenger ни кара да потеглим към морето

Парфюмни съставки в Calvin Klein Eternity

В парфюмерията уханието на кехлибар тясно се обвързва с амбрата в състава на аромата - знаем, че вкаменената смола е изключително ценна съставка в света на благоуханията. Парфюмите, свързвани с аромат на кехлибар, асоциираме с топлина, лято, слънце - едва ли има по-подходяща съставка за начало на любимия месец от годината.

Кехлибар долавяме при:

Тези два мъжки парфюма блестят с безпрецедентно качество и дълготрайност. Любими на мнозина господа, тези аромати окриляват сетивата и пренасят носещите ги на безброй места по света, благодарение на екзотичните си съставки. В Eternity, освен кехлибар, срещаме още и лавандула, мандарина, бергамот, кориандър, нероли, босилек, градински чай, ветивер, палисандър, момина сълза - сами виждате богатството на съставки в този епохален аромат. При Dupont и любимия Passenger се натъкваме на жасмин, кардамон, морска вода, мандарина, зелени акорди - лято в бутилка!

За ценителите на гурме преживяването сме подготвили изтънчените аромати на круша и бадем от Lancome и Carolina Herrera

Парфюмни съставки в Carolina Herrera Good Girl и Lancome Idole

Mекотата и сладостта на крушата, както и плътният любим вкус на бадема нямаше как да ни оставят безразлични. В света на парфюмерията ароматите, побиращи в себе си "ядивни" съставки, откриваме в категорията гурме парфюми - това са именно онези есенции, които стимулират вкусовите ни рецептори.

Круша откриваме в предложението на Lancome Idole. Парфюмът блести на пазара и покорява сърцата на милиони почитатели от 2019г. Онова, което отличава аромата и го прави знаков, е неустомият подбор на съставките му - освен сладостта на крушата, в него усещаме още и бергамот, индийски жасмин, бял мускус и ванилия. А за да остане в историята, от бранда умело вплитат в състава на Idole есенции от:

  • турска роза от Испарта
  • френската роза Centifolia

От Carolina Herrera завладяват сърцата на всички с иконичния си аромат Good Girl, който вече години не спира да се превръща в любим на все повече дами. Комбинацията от съставки предопределя парфюма като подчертано ориенталски и секси. Подходящ за пламенни жени с необуздан характер и необятни сърца, този аромат залага на бадема като откриваща нотка, заедно със съблазнителната горчивина на кафето. В сърцето на благоуханието откриваме жасмин и тубероза, а базата му е разгърната брилянтно чрез

  • тонка
  • какао
  • сандалово дърво
  • ванилия

за още по-изкусителен и запомнящ се аромат. Good Girl е парфюм, който кара погледите да се извръщат; той е символ на силната женска природа, вплитаща в себе си страст и нежност едновременно.

Нима мислихте, че ще подминем цветята? Любимият ни карамфил е при Elizabeth Arden и Green Tea

Парфюмни съставки в Elizabeth Arden Green Tea

Green Tea от Elizabeth Arden ще се хареса на онези от вас, които имат подчертан афинитет към по-дръзките и необичайни аромати. Много от парфюмите съдържат добре познати и често използвани съставки. Тук случаят е различен - Green Tea разчита на екстравагантни съчетания, които, обаче, със сигурност изиграват добре ролята си. Сред съставките откриваме карамфила - цвете с прекрасен аромат, което обаче не е сред най-често срещаните флорални елементи в парфюмите. Сладостта и свежестта му чудесно се вплитат с нотките жасмин, кимион, целина, дъбов мъх и ревен.

Зад успеха на един парфюм, освен таланта и въображението на парфюмериста, откриваме още и качествените съставки - именно това е извънредно успешната формула, която гарантира бижу в бутилка.

Знаем, че всеки парфюм е построен на основата на три групи нотки, във всяка от които откриваме специфичен тип съставки, спомагащи за неговите прекрасен аромат и дълготрайност:

  • връхните нотки ни се разгръщат при първото впръскване и често там срещаме свежи цветя и цитруси
  • в сърцето на парфюма откриваме ароматите, които се превръщат в запазената му марка
  • в парфюмната база са съставките, които подсилват неговите сила и устойчивост.

Сигурни сме, че всеки един от гореспоменатите парфюми ще оправдае очакванията ви!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Смирна - тайната нотка на най-загадъчните, чувствени и сложни парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Уханието на фрезия е едно от най-деликатните в ароматния свят

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Мястото на кожата в парфюмерията

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив