Мускус - ароматът на фаталното привличане

,

Знаете ли, че ако на хората ни липсваше възприятие за мирис, нямаше да сме способни да изпитваме чувства и емоции? Именно обонянието е единственото ни сетиво, което има възможността да изпраща импусливните си впечатления директно до мозъка, заради което оказва огромно и постоянно въздействие върху нашия живот. Още в най-древни времена хората са знаели това и са използвали силата на ароматите като свой най-верен помощник във всяка ситуация. Особено пък, когато става дума за любов.  

Вече векове наред ароматът на мускус се свързва именно с любовта, тъй като се е смятало, че заради извличането му от животински жлези в него се съдържат натурални феромони, които събуждат първичните инстинките на човека. И точно заради невероятното му свойство да предизвиква сексуално желание както у мъжете, така и у жените, той е бил възприеман като оръжие, което е имало силата да разпръсква появилото се в семейното ложе зло и да сдобрява младите влюбени.  

Ангелика - едно от растенията, от които се извлича мускус

Приложение

Мускусът представлява силно ароматно маслообразно вещество, което е една от най-високо ценените суровини в парфюмерийната индустрия. Това, което го превръща в предпочитана базова основа за много парфюми, всъщност е уникалната му способност да балансира всяка парфюмна композиция и да намалява изпаряването й, като така й позволява да се задържи по-дълго време върху кожата. Именно по тази причина това е и една от най-използваните съставки, която може да бъде срещната в почти всеки трети парфюм днес. 

Ароматът на мускуса се отличава със своя силен, фиксиращ и облагородяващ ефект. А най-впечатляващото е, че от неговото сладникаво, тежко, опияняващо и съблазняващо въздействие могат да се възползват както жените, така и мъжете. Понеже е силен афродизиак, мускусът има силата да пребори съществуващата емоционална студенина, да усили чувствителността и да стимулира сетивността и сексуалното желание. Ето защо при играта на флиртуване можете да използвате именно този аромат като безотказно "тайно оръжие". 

 Азиатски елен  

Извличане

Откъде идва силата му на мощен афродизиак? Интересното е, че ароматът на мускус може да бъде получен по три различни начина:

- по естествен път - оригиналният аромат на мускус всъщност се получава от пирениалните жлези на тибетския елен. По време на размножителния си период азиатският елен използва именно силното ухание на своите жлези, за да очарова набелязаната женска. Днес обаче този вид животински мускус не може да се извлича, тъй като от 1979 г. насам животното е обявено за защитен вид. Това, от своя страна, води до увеличаване на търгуването с този екстракт на черния пазар, където цената му е по-висока и от тази на златото.

- от растения - има няколко вида растения, които произвеждат съединения с животински нотки, копиращи аромата на мускуса. Сред тях са ангеликата и зърната на един конкретен вид хибискус - hibiscus abelmoschus.

- по синтетичен начин - който е и най-популярният днес. Интересното при него е, че формулата му е открита като по чудо от неизвестен до преди това учен, който провеждал експерименти с TNT експлозиви. Е, това е поредното доказателство, че най-хубавите неща се случват случайно!

Синтетичен мускус Синтетичен мускус 

Парфюми

В своята богата гама от продукти онлайн магазин Parfium.bg включва голямо разнообразие от парфюми, съдържащи в основата си ароматните нотки на мускус. Като специално за дамите сме извадили кратък списък с едни от най-популярните и обичани дамски модели:

Versace Crystal Noir Eau De Parfum EDP цена 98.99 за 90 ml 

Lalique L`Amour EDP цена 60.99 за 50 ml

Prada Candy L`eau EDT цена 123.99 за 80 ml

Christian Dior Miss Dior 2012 EDP цена 122.99 за 50 ml

Tom Ford Black Orchid Eau de Parfum EDP цена 121.99 за 50 ml  

А ако вие имате друг свой любим парфюм с аромат на мускус, можете да го споделите с нас в коментарите.  

Оставете оценка:

Подобни обяви

Към магазина

Последни публикации

Топ 5 парфюма, които жените трябва да притежават през 2019 г.
Най-харесваните парфюми с нотки на цветя
Най-скъпите марки парфюми – аристократичната история на марката Creed
За мъже - най-изисканите парфюми

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена
Toп 10 на мъжките парфюми, които ще са хит през 2016 година

Архив