Мускус - ароматът на фаталното привличане

Мускус аромат

Знаете ли, че, ако на хората ни липсваше възприятие за мирис, нямаше да сме способни да изпитваме чувства и емоции? Известна е връзката между даден аромат и извикването на определено чувство в съзнанието ни, което асоциираме с човек, ситуация, място.

Именно обонянието ни е сетивото, което има възможността да изпраща импулсните си впечатления директно до мозъка, заради което оказва огромно и постоянно въздействие върху нашия живот. Още в най-древни времена хората са знаели това и са използвали силата на ароматите като свой най-верен помощник във всяка ситуация. Особено пък, когато става дума за любов.  

Вече векове наред ароматът на мускус се свързва именно с любовта. Смятало се е, че съдържа натурални феромони, тъй като се извлича от животински жлези. Това, съвсем естествено, събужда човешките естествени инстинкти. Ролята му на афродизиак и на субстанция, предизвикваща сексуално желание, през годините му е отредила устойчива роля в производството на аромати. На парфюми с мускус и до ден днешен се гледа като на символ на творчество и докосване до най-интимния вътрешен свят на онзи, който ги носи.

мускус


Какво е мускус


Мускусът представлява силно ароматно маслообразно вещество, което е една от най-високо ценените суровини в парфюмерийната индустрия.


Приложение – какво прави мускусът толкова предпочитан екстракт


Това, което го превръща в предпочитана базова основа за много парфюми, всъщност е уникалната му способност да балансира всяка парфюмна композиция и да намалява изпаряването й, като така й позволява да се задържи по-дълго време върху кожата. Именно по тази причина това е и една от най-използваните съставки, която може да бъде срещната в почти всеки трети парфюм днес. 

Ароматът на мускуса се отличава със своя силен, фиксиращ и облагородяващ ефект. А най-впечатляващото е, че от неговото сладникаво, тежко, опияняващо и съблазняващо въздействие могат да се възползват както жените, така и мъжете. Понеже е силен афродизиак, мускусът има силата да пребори съществуващата емоционална студенина, да усили чувствителността и да стимулира сетивността и сексуалното желание. Ето защо при играта на флиртуване можете да използвате именно този аромат като безотказно "тайно оръжие". 


Извличане – как добиваме мускус


Откъде идва силата му на мощен афродизиак? Любовта към парфюмите преминава през детайлното опознаване на техните съставки. Ароматът на мускус може да бъде придобит по три различни начина:

  • по естествен път - оригиналният аромат на мускус всъщност се получава от пирениалните жлези на тибетския елен. По време на размножителния си период азиатският елен използва именно силното ухание на своите жлези, за да очарова набелязаната женска. Днес обаче този вид животински мускус не може да се извлича, тъй като от 1979 г. насам животното е обявено за защитен вид. Това, от своя страна, води до увеличаване на търгуването с този екстракт на черния пазар, където цената му е по-висока и от тази на златото.
  • от растения - има няколко вида растения, които произвеждат съединения с животински нотки, копиращи аромата на мускуса. Сред тях са ангеликата и зърната на един конкретен вид хибискус - hibiscus abelmoschus.
  • по синтетичен начин - най-популярният днес начин за добиване на мускус. Интересното при него е, че формулата му е открита като по чудо от неизвестен до преди това учен, който провеждал експерименти с TNT експлозиви. Това е поредното доказателство, че най-хубавите неща се случват случайно! Именно добитият по този начин мускус е получил наименованието «бял мускус» от широката аудитория. Накратко, бихме казали, че под «бял мускус» разбираме обикновено синтетично придобит продукт.

В кои парфюми бихме могли да се докоснем до този съблазняващ и неустоим аромат?


Ароматът на мускус в парфюмите се слави със своите сладостни, дървесни и земни акорди. Често го откриваме в сърцето или в базата на аромата – придава плътност на цялостната композиция, неколкократно усилвайки трайността и притегателната й сила.

Няма как да не ви зарадваме с една неповторима мускусна селекция. Представяме ви някои от най-прекрасните аромати, в състава на които се натъкваме на тази любима съставка. В света на дамските аромати попадаме на:

парфюми с мускус

For Her Pure Musk by Narciso Rodriquez

Това е един изтънчен дамски парфюм, в който, освен бял мускус, откриваме още и бели цветя и кашмир. Невероятно ароматни очарование, което би накарало всяка дама да се усеща наистина прелестно в кожата си.

Noa by Cacharel

Това чувствено дамско вдъхновение, обогатено с акорди от мляко, мускус, бял божур, лилия, кафе и кориандър, омайва сетивата и се превръща трайно в любима парфюмна композиция. Подходящ за всяко време от годината, този аромат би послужил като перфектния подарък за всяка обичана дама.

Woman by Versace

Освен мускус, в това брилянтно очарование намираме още и иланг-иланг, жасмин, кралска роза и амбра. Този парфюм на Versace не случайно се води основополагащ за дамската парфюмерия – трудно ще открием дама, която да не го хареса още при първото докосване.

В света на мъжките аромати също имаме какво да предложим. Мускусът безспорно е съставка, на която се натъкваме в не един и два аромата за господа. Ето най-прочутите от тях:

парфюми с мускус

Touch by Burberry

Епохален дървесно-мускусен аромат, способен да разтопи всяко сърце. Ако търсите перфектния подарък за любимия господин, то безспорно сте се натъкнали на правилния вариант. Очарователен, траен и изтънчен – така бихме го описали!

Bleu Noir by Narciso Rodriguez

Компания на мускуса правят съставки като индийско орехче, кардамон, кедър и черен абанос. Предизвикателният и будещ интереса аромат е един от най-търсените и предпочитани мъжки парфюми. Изискан и впечатлителен, това благоухание е прекрасно за вечерно носене.

L’Envol de Cartier by Cartier

Артемизия, мед и цитруси са перфектната компания на мускуса в този предизвикателен мъжки аромат. Ако ви се носи нещо различно, нестандартно и будещо любопитство, то сте попаднали на точния парфюм за вас. Cartier е символ на класа и лукс и този аромат изобщо не е изключение.

Не сме забравили и почитателите на унисекс парфюмерията. Мускусното изкушение, което избрахме както за дамите, така и за господата е Be by Calvin Klein – бергамот, мента, ванилия, праскова и сандалово дърво перфектно се вплитат в мускусната топлина, създавайки един от най-любимите унисекс аромати.

Е, избрахте ли вече своя следващ мускусен ароматен любимец?

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Естествени и синтетични съставки при производството на ухания

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Бергамот - аромат от сърцето на Италия

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-съблазнителните парфюми

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив