Корейска козметика ви озарява с естествена красота и свежест

Качествената корейска козметика печели все повече почитатели сред любителите на нежната, щадяща и натурална грижа за кожата и косата. Популярността на продуктите корейска козметика през последните години далеч надхвърля Корейския полуостров. Те са особено търсени в азиатските държави, както и в Западна Европа и най-вече във Великобритания.

Какво е характерно за добрата корейска козметика?

Най-важното, което отличава корейската козметика е, че при разработването й се използват само естествени и щадящи съставки, които помагат по най-нежния и деликатен начин на кожата да бъде винаги чиста, здрава и сияйна. Използването на най-полезните за лицето природни съставки има вековна традиция в Корея.

В миналото хората на Корейския полуостров изкарвали прехраната си със земеделие, което означава, че прекарвали по-голяма част от времето си на открито. Това ги провокирало да се обърнат към силата на природата, за да открият естествени съставки, с които да поддържат кожата на лицето си мека и сияйна, въпреки продължителното излагане на слънце.

Корейците бързо открили полезните свойства на ориза, зеления чай, орхидеята, камелията, боба мунг и др. Тези висококачествени естествени съставки намират място и в съвременното производство на корейска козметика.

През годините към тях са добавени муцин от охлюв и твърди морски частици, които се оказва, че също имат благотворно въздействие върху кожата.

Филтрат от охлювен секрет и азиатска центела са активните съставки във възстановяващия крем за лице Some By Mi

крем за лице Some By Mi

Азиатската центела, която е една от основните съставки на крема, е известна също като тигрова трева. Родината на растението е Индия. То вирее в блатисти местности и се бере на ръка.

Многобройните му лечебни качества са особено ценени в източния свят. Ползите на азиатската центела са съчетани с филтрат от охлювен секрет при разработването на възстановяващия крем за лице Some By Mi. Продуктът е обогатен също с 5 типа серамиди, морски колаген и пептиди.

Кремът е подходящ за всеки тип кожа, а леката му текстура позволява бързо усвояване, без неприятен лепкав ефект. Възстановяващият крем Some By Mi защитава кожата от вредни влияния на околната среда, тъй като укрепва и поддържа естествения й щит.

Продуктът има силата да успокои чувствителната кожа. Полезен е и при заличаването на прекомерната пигментация. Добре е да бъде нанасян след пълноценно почистване и освежаване на лицето със серум.

Крем с колаген  Farmstay Collagen Super Aqua Cream  се грижи за деликатна и чувствителна кожа на лицето

Крем с колаген  Farmstay Collagen Super Aqua Cream

Разработен от популярната козметична лаборатория FarmStay, кремът изглажда бръчките по лицето и интензивно овлажнява нежната кожа, като възвръща естествената й еластичност и устойчивост с помощта на хидролизирания колаген.

Активните съставки на крема се борят с несъвършенствата на кожата, като насищат тъканите с полезни вещества, витамини и минерали.

Текстурата на крема с колаген е приятна на допир и лесна за нанасяне. Продуктът се абсорбира бързо и не оставя следи по кожата. Подходящ е за ежедневна употреба, като се нанася върху предварително почистена кожа.

Есенцията с екстракт от див пелин The Potions Mugwort Essence хидратира кожата в дълбочина

The Potions Mugwort Essence хидратира кожата в дълбочина

Продуктът използва пълноценно полезните свойства на диви пелин, който е мощен източник на антиоксиданти и витамин Е, известен е и с антибактериалните си и противовъзпалителни качества, което го прави изключително подходящ за чувствителна и склонна към акне и раздразнения кожа.

Есенцията с екстракт от див пелин разрешава съществуващите проблеми и действа превантивно срещу появяването на нови. Тя е важна стъпка в цялостната грижа за нежна и чувствителна кожа. Няколко капки от есенцията се нанасят върху лицето, шията и деколтето и се разнасят внимателно с пръсти до попиване на продукта.

Есенцията с див пелин може да се използва както самостоятелно, така и в комбинация с други есенции или кремове със сходен или допълващ се ефект.

Ако решите да комбинирате няколко продукта добре е да знаете, че нанасянето им започва от този с най-лека консистенция и продължава с по-плътните.

Ампулата с хиалуронова киселина The Potions Hyaluronic Acid Ampoule подсилва защитните свойства на кожата

Ампулата подобрява хидробаланса на кожата и я прави по-устойчива на външни влияния. Нанася се върху лицето, шията и деколтето, като може да бъде използвана самостоятелно или в комбинация с други продукти корейска козметика.

За постигане на оптимални резултати добре е кожата да бъде навлажнена преди нанасяне на ампулата с хиалуронова киселина, а след прилагането ѝ е препоръчително да бъде използван и хидратиращ крем.

Подхранващото масло за устни Petitfee Super Volume Lip подхранва, овлажнява и придава обем

Подхранващото масло за устни Petitfee Super Volume Lip

Маслото за устни е обогатено с витамин Е и комплекс растителни масла от жожоба, макадамия, бадемово масло, масло от марула, кактусови семена, лешниково масло и др.

Силиконовият накрайник улеснява нанасянето на продукта дори в движение. Подхранващото масло за устни хидратира кожата на устните, за да изглеждат винаги свежи и сочни.

Пяна за лице с морски колаген Mary and May White Collagen Cleansing Foam възвръща блясъка и еластичността на кожата

колаген Mary and May White Collagen Cleansing Foam

Хидролизираният морски колаген е близо 50% от състава на кремообразната почистваща пяна за лице Mary and May White Collagen Cleansing Foam.

Продуктът нежно почиства замърсяванията, балансира отделянето на себум, стяга порите, изравнява тена и възстановява еластичността на кожата, като я прави свежа и лъчезарна.

Пяната за лице с морски колаген не съдържа сулфати, парабени, изкуствени аромати и оцветители, алкохол и минерални масла, което я прави подходяща за чувствителна кожа. Продуктът може да се използва за почистване на лицето сутрин и вечер.

Продуктите корейска козметика действат пълноценно, когато са част от многостепенна грижа

Ритуалът за красота в Корея печели все повече популярност по целия свят. Всички, запленени от добрата корейска козметика, се стремят да постигнат чиста и сияйна кожа, характерна за жителите на Корея. Специфична за тях е многостепенната грижа за кожата с натурални и щадящи продукти, която се прилага сутрин и вечер.

Всички в Корея са наясно, че добрата грижа за кожата започва с качествено почистване. Разработени са два типа продукти корейска козметика за почистване - на маслена и на водна основа, които е добре да бъдат използвани един след друг. Важно за красотата на лицето е и ексфолирането, което се прилага толкова често, колкото има нужда. Основна роля за добрия вид на кожата има поддържането на оптимален хидробаланс, за да го постигнете нанасяйте редовно тоник и есенция.

Продължете пълноценната грижа за вашата кожа с поставяне на  масла за лице, серуми, ампули и маски, които сте подбрали съобразно нейните специфични потребности, тъй като разнообразието от подобни продукти корейска козметика е наистина впечатляващо. Окоолоочният и овлажняващият крем също са важни стъпки в ритуала за красота, които трябва да бъдат спазени.

Сутрешният ритуал грижа за лицето задължително трябва да завърши с поставянето на слънцезащитен тонален крем, който осигурява оптимална защита от вредните влияния на околната среда. Вечер осигурете пълноценно възстановяване на кожата си през нощта с нанасянето на регенериращ продукт.

Превърнете ежедневната грижа за вашата кожа в релаксиращ ритуал и време само за вас, което открадвате от забързаното си ежедневие сутрин и вечер. Бъдете последователни и се наслаждавайте на всяка стъпка, тъй като грижата с корейска козметика е дългосрочна а резултатите са видими.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

8 идеи за подаръци, които са подходящи за 8 март

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Красиви родители за първия учебен ден – на кои парфюми да заложим?

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Серията на Boucheron Quatre

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив