Какъв е правилният грим според цвета на очите - част 2

"Разберете, че езикът може да скрие истината, но очите - никога" е казал някога великият руски писател Михаил Булгаков. Ако се вглеждаме повече в очите си, ще видим, че те ни казват повече, отколкото си мислим. Това важи в пълна сила и за избора на правилен грим. След като в предишната статия става дума за три от най-популярните цвята очи - сините, зелените и кафявите, то сега ще обърнем внимание и на дамите, които природата е дарила с по-специфични особености.  

Грим за черни очи  

Интересен факт е, че черните очи се смятат за най-рядката разцветка на ириса и това ги прави изключително привлекателни и интересни. За притежателите си те издават както силна воля и психологическа издръжливост, така и чисто физическа сила.  

Дамите, които притежават тъмния поглед, през есента и зимата могат да използват като свой верен съюзник в грима златистите цветове, както и сребристото, черното, тъмнокафявото и тъмносиньото. Първите ще ви придадат по-романтично и топло излъчване, докато с останалите ще изглеждате по-студени, дистанцирани и драматични. А за топлите месеци ви препоръчваме да слагате минимален грим с лека консистенция, който няма да запушва порите и да изглежда зле при изпотяване. Подходящи са светлосините и сивите сенки. За миглите си се доверете на класическата черна спирала, а относно червилото - спирайте избора си на максимално натурални цветове, които не стоят натрапчиво. Същото важи и при избора на руж.  

Грим за сиви очи  

Дамите с много светли очи, които отиват към сиво, също като тези с кафявите са изключителни късметлийки, защото им отиват почти всякакви цветове. Съветваме ви да бъдете смели и да експериментирате с различни нюанси, за да откриете онези, които най-много допадат на вашите лични предпочитания и вкусове.  Ако сте почитателки на опушения грим, то правете го по-тъмен, за да акцентирате върху светлия цвят на очите. А за да постигнете по-поразяващ ефект, подчертавайте окото със светла очна линия - подходящи са синята и зелената гама.  

Единствените нюанси, които трябва да избягвате, са меденото и кафявото, за които е характерно, че потискат светлия цвят и му пречат да изпъкне. Цветът на ружа и червилото избирайте в зависимост от това къде искате да е акцентът на грима - ако е върху очите, то направете устните и скулите си по-натурални, а ако искате да подчертаете именно тях - спрете се на по-искрящи цветове.  

Грим за пъстри очи  

Дамите с най-красивите очи заслужават и най-красивия грим. А най-превъзходния начин да накарате пъстрите си очи да заблестят, е като използвате златисти сенки или такива със златист оттенък. Достатъчно е дори да добавите само малко златен блясък на ежедневния си грим и ще направите погледа си наистина неустоим! Характерното за пъстрите очи е, че на различна светлина изглеждат различно – могат да бъдат кафяви, златисти, зелени и дори и с лилави оттенъци. За това ви съветваме на дневна светлина да се спрете на светлокафявата гама и цвят какао, а през нощта на по-драматичният и тъмен грим – така очите ви ще изглеждат по-студени и светли.  

На пъстрите очи ще отива както черна, така и зелена и синя спирала, а що се отнася до червилото – имате пълна свобода на избор.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-търсените парфюми от българите през това лято

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Гримът и топлото време - някои трикове

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Грижа за косата през топлото време – как да запазим блясъка и...

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив