Какъв е правилният грим според цвета на очите – част 1

     На всяка жена се е случвало да погледне лицето си в огледалото и да започне да се чуди какъв е гримът, който би му отивал най-много. Интересното е, че всъщност природата е скрила в лицето ни огромна подсказка. Гледайте очите. Винаги очите. За да ви улесним при избора на правилен грим, ще ви издадем няколко „тайни“, които можете да разчетете в очите си.  

Грим за сини очи  

Сините очи се нуждаят от лек и нежен грим. Съветваме ви да използвате ненатрапчиви сенки за очи в контрастни цветове - например розово, оранжево, червено, сребърни или златисти отблясъци или перлени оттенъци. Задължително заместете черната спирала за мигли с кафява. Сините очи предразполагат към използване на по-ярки нюанси червило за устните - няма да сбъркате, ако заложите на лилавата и оранжево-червената гама. А най-подходящият руж за подчертаване на очите, е цвят праскова.  

Избягвайте зеленият цвят във всичките му нюанси  

Ще ви издадем и един трик, с който синеоките дами могат да буквално да заблестят! Вместо стандартната черна очна линия използвайте синя. Синият цвят "отваря" синьото око по невероятен начин, на който всички жени завиждат и по който всички мъже полудяват.  

Грим за зелени очи  

Както при сините очи, така за зелените е характерно, че се подчертават по-добре с цветове, които са близки до техния. Съветваме ви да използвате зелена очна линия в долната част на окото и зелен молив отгоре - ефектът е изключително нежен и прави лицето да изглежда по-младо и свежо.  

Ако сте почитателки на опушения грим, то трябва да заложите на тъмнокафявата гама  в средата и на черното в ъгъла на клепача. Ако пък обичате по-летните и свежи нюанси, значи виолетовият цвят е вашето тайно оръжие - той подчертава по неотразим начин зеления ирис. За фенките на по-нежната визия препоръчваме сенките за очи да бъдат от цвят пепел от рози или праскова. А ако търсите ефекта на драматичния поглед, то ви съветваме да комбинирате пурпур с медено-златисти оттенъци с бордо - наистина ще се получи зашеметяващо!  

За миглите подходяща е кафявата спирала, а за устните - червило в червената или кафяво-оранжевата гама. Общо взето, зеленооките дами трябва да заредят несесера си с гримове със земни цветове (кафяво, светлозелено, тъмнозелено), които придават на погледа нежност и мекота.  

Забравете са сиви и сини цветове  

Един трик, който ще издадем, е, че специфично при жените със зелени очи е, че е напълно достатъчно да сложат само един червеникав акцент на лицето (без значение сенки, руж или червило), за да подчертаят красотата на очите си.  

Грим за кафяви очи

 

На дамите, които са дарени от бога с кафяви очи, със сигурност им е най-лесно да си изберат правилния грим, защото всякакви цветове им отиват. Ако искате по-натурална и естествена визия, то изберете сенки в гамата на очите - шоколадово, опушено кафяво, бежово, охра, лешниково или карамел. За по-драматичен поглед използвайте опушен грим в сиво или черно. А за свеж, женствен и романтичен макияж се доверете на зеленото, светлосиньото и розовото.  

Лесен трик за "отваряне" на окото е използването на кафяв молив в долния клепач. Подходяща са спиралите в кафяво-черната гама, а за устните използвайте червени червила.  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрите продукти за грижа за лицето от Lancome

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

4 маски за коса, подходящи за лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Кои парфюми са подходящи за подарък за тийнейджъри

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив