Как се прави опушен грим - ръководството, от което се нуждаете

Как се прави опушен грим

Изкуството на гримирането безспорно е един от ключовите моменти, що се отнася до създаването на красота. За всяка дама декоративната козметика представлява средство, чрез което съвсем успешно и лесно да пренесем вътрешната си изящност и отвън. Прекрасният макиаж е сред силните оръжия на дамите – следва, обаче, да споменем, че съществуват някои техники, които изискват малко повече майсторство.

Такъв именно е опушеният грим – макар и да печели почетното първо място сред най-любимите макиажи, то тази грим техника изисква повече умения, за да изглежда наистина съвършено. Точно поради тази причина създаваме тази статия под формата на ръководство – посвещаваме я на всички дами, желаещи да узнаят как се прави опушен грим и как най-лесно могат да постигнат тази прекрасна и енигматична визия.


От какви продукти се нуждаем, за да направим красив опушен грим


Разбира се, всяко грим ръководство следва да започне с упоменаване на продуктите, които биха ни били необходими.

За да се радвате на енигматичен и брилянтно изглеждащ опушен грим, то ви съветваме да се сдобиете с:

  • Подходяща основа за грим;
  • Палитра сенки, съдържаща както неутрални и светли тонове, така и по-тъмни нюанси;
  • Молив за очи или очна линия;
  • Спирала;
  • Висококачествени четки за грим;
  • Фиксиращ грима спрей;

палитри сенки и четки за грим

Добрата новина е, че за създаването на опушен грим никак не са ни необходими специални грим продукти – успешната визия опира до правилното прилагане на стъпките и умелото полагане на макиажа.


Създаваме прекрасен опушен грим само в няколко стъпки


Стъпка 1: Нанесете основата за грим

Знаем, че специалистите гримьори съветват никога да не пропускаме основата за грим – именно тя помага на макиажа ни да се задържи максимално дълго върху лицето и клепачите. За направата на опушен грим отново следва да се обърнем към любимата ни основа – нанесете я както върху цялото си лице, така и върху клепачите. Продуктът ще помогне на сенките плътно и устойчиво да прилепнат по клепача, като това ще им попречи да се изронят.

опушен грим


Стъпка 2: Подберете неутрален цвят за целия си клепач

С помощта на четка за грим нанесете избрания от вас неутрален цвят сенки върху целия си клепач. Тази стъпка е важна, тъй като придава нюанс на очите като, същевременно с това, служи за основен цвят на цялостния грим. Ако предпочитате да създадете по-екстравагантна и правеща впечатление визия, бихте могли да заложите и на по-ярък нюанс сенки за очи.


Стъпка 3: Тъмният цвят нанесете във външната част на клепача, а най-светлият оставете за вътрешното ъгълче на окото

От палитрата си със сенки подберете тъмен и светъл цвят – тях ще използваме като контрастиращи елементи за своя грим. С четката нанесете тъмния нюанс във външната част на окото, а най-светлият цвят запазете за вътрешното ъгълче. Така оптически издължавате очите си и придавате на погледа си така неустоимите дълбочина и енигматичност.


Стъпка 4: С помощта на четка „прелейте“ нюансите на своя опушен грим

Използвайки преливаща четка, целта на тази стъпка е да прелеем нюансите така, че плавно да преминават от един към друг. Разбира се, най-тъмният цвят следва да е съсредоточен в края на клепача, умело вливайки се в основния неутрален цвят. Същата стъпка прилагаме и към светлите багри във вътрешното крайче на окото.

опушен грим


Стъпка 5: Нанесете молив за очи или очна линия за още по-драматична визия

Нито една грим визия, целяща създаване на предизвикателен и подчертан макиаж, не може да съществува без очертаване на окото с молив за очи или очна линия – опушеният грим също не прави изключение. Опциите пред вас са две – или заложете на дефинирани линии, или, отново с помощта на четка за грим, прелейте очертанията за получаване на още по-опушен ефект на окото.


Стъпка 6: Не забравяйте за спиралата – категоричният перфектен финиш на бляскавата ви визия

Приключвайки с опушените ефекти на своя грим като следвате гореизложените стъпки, остава да прибегнете до нанасянето на спиралата. Удължените и обемни мигли със сигурност допринасят за още по-притегателен и съблазняващ поглед. Класическият черен туш е най-честият избор, но можете да се спрете и на кафяв, сив или син вариант.

опушен грим


Стъпка 7: Завършете цялостната си готова визия с фиксиращ спрей за грим

Обзалагаме се, че искате вашият опушен грим да издържи максимално най-дълго върху лицето ви, нали? В такъв случай не забравяйте за фиксиращия спрей – само няколко впръсквания ще направят така, че макиажът ви да остане непокътнат за максимално дълго време.


Надяваме се, че предоставеното ръководство за направата на опушен грим ще се превърне във вашия верен наръчник за създаване на любимия си вид макиаж. Сигурни сме, че ви предстоят много бляскави и невероятни визии.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да предпазим кожата на лицето си от слънцето

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

За един ароматен старт на 2022 – парфюмите, които ще ни донесат...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

6 грешки в грима, които придават изморен вид

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив