Как различните аромати влияят върху мъжете

Всеизвестна е сентенцията, която ни учи, че пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха. И в това определено има някаква истина. При това тя не е свързана толкова пряко със самото готвене, колкото с отделните компонените и аромати, които се използват в него. Оказва се, че те допадат толкова много на мъжете, защото им напомнят за приятни моменти или просто за вкусните гозби на мама...  

Но нека не се разсейваме. Преди няколко години Асоциацията за изследване на вкусове и аромати в Чикого направи проучване, чиито резултати се оказаха изключително интересни. На група, която включвала 31 мъже на възраст между 18 и 65 години, били дадени 24 различни аромата, подбрани специално с цел да въздействат върху техните сетива. Като се подлагали на всеки един от тях мъжете демонстрирали реакции, които се свързат със сексуалната им възбуда. Интересното е, че повечето от миризмите, които им били предложени, ни били парфюми, а ухания, свързани с определени храни.

Сандалово дърво, момина сълза, портокал, тиквен пай и лавандула

Съчетаването на парфюм или аромат с даден хранителен продукт довежда мъжете до реакция на възбуда. Уханието на лавандула в съчетание например с тиквен пай накарало 40% от тестваните мъже да изпитат състояние на възбуда. След това следва ароматът на портокали, който породил реакция в 19,5% от случаите и момината сълза - с 11%. А колкото до ветивера и сандаловото дърво - за тях се смята, че успяват да предизвикат мъжете на химично ниво.

Понички, ванилия и канела

Като продължение на комбинацията на лавандула и тиквен пай, учените открили, че ако се комбинира с понички, тиквеният пай довежда до реакция на възбуда при 20% от субектите, които били подложени на тестове по време на проучването. Основната теория на учените от Асоциацията е, че мъжете реагират по този начин заради наличието на канела в тиквения пай и на ванилия в поничките, тъй като и двете съставки се смятат за афродизиак.

Черно биле, Кока-Кола и пуканки

Ако трябва да откроим най-необичайните аромати, които били включени в проучването и които успели да провокират в мъжете сексуална реакция, то това са черното женско биле, мирисът на пуканки и мирисът на Кока-Кола. Черното женско биле породила реакция при 14% от всички тествани мъже - както самостоятелно, така и в колаборация с миризмата на Кока-Кола. А кафявата газирана напитка в комбинация в понички пък породила възбуда при 12,5% от случаите. А 9% показали реакция при уханието на пуканки с масло.

Феромони

Може би малко от вас знаят, но тамянът, извличан от смола, има съдържание на химични вещества, които са почти на 100% идентични със сексуалните секрети на човека. За съжаление обаче, трябва да ви разочароваме - ефектът на човешките феромони върху сексуалната възбуда при мъжете се оказва, че е минимален. Това се дължи най-вече на факта, че с еволюцията хората са загубили голяма част от способността си да търсят и откриват своите потенциални партньори на базата на феромони. Така че, дами, ако искате да съблазните някой самец, то парфюмите с феромони няма да се окажат вашето "тайно оръжие".  

Но ако съумеете да изпозвате разумно цялата тази статиските при избора си на следващ парфюм, то доста вероятно е всички мъже по улицата да се обръщат след вас неусетно. 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Време е за слънцезащита – продуктите, които да включим в грижата за...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Clarins - грижата за лицето и тялото, от която имате нужда

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Трикове за нанасяне на грим през летните месеци – как да създадем...

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив