Как да влияем на настроението си чрез парфюм

Съществуват много начини да повлияем върху настроението си, но едно от най-сигурните и бързите средства за провокация на възприятията и сетивата определено са ароматите. За това в тази статия сме решили да ви дадем тайно "оръжие", с което да можете да контролирате правилно тази сила.

Аромати за приповдигнато настроение

Ако се чувствате отпуснати, изморени, без желание за нищо, то ви препоръчваме да си купите парфюм с ухание на роза и ванилия. Това, което трябва да знаете за тези две невероятни съставки, които впрочем се харесват от почти всички, е, че те не само даряват приповдигнато и добро настроение за много дълго време, но и имат силата  да замаглят преценките ни. Според някои световни проучвания, наличието на тези две миризми въздейства на хората така, че ги кара да започват да харчат повече - както по магазини, така и в казината...

Популярни парфюми с аромат на роза са CAROLINA HERRENA 212 VIP ROSE, CHANEL COCO NOIR, GUCCI RUSH, NINA RICCI L'EXTASE и др. Парфюми с нотки на роза подхождат както на по-млади мъже и жени, така и на по-възрастни, тъй като подчертава елегантността и изискаността на този, който го носи.

А сред най-любимите ванилови ухания са ARMANI CODE, D&G THE ONE, ESCADA INCREDIBLE ME, GUESS SEDUCTIVE и др. Характерно за ванилията е, че премахва безсънието и стреса. Също така действа като антидепресант, балансиращо и релаксиращо. Стимулира физическата и интелектуалната активност, засилва волята и помага за борба с летаргията.

Аромати за бистър ум

На всекиго се е случвало да "изключи" в един момент и да се чувства неспособен да свърши каквото и да било. И много често тези състояние идват точно тогава, когато най-малко трябва. И ако и при вас често се получава така, ви съветваме да стимулирате избистрянето на ума си чрез няколко хубави миризми като лимон и мента. Характерното за тях е, че обострят вниманието, стимулират аналитичната функция на мозъка и повишават работоспособността.

Парфюми с нотки на лимон, който са обичани в целия свят, са BOUCHERON JAIPUR HOMME, CHRISTIAN DIOR FAHRENHEIT, GUERLAIN LA PETITE ROBE NOIRE, VERSACE YELLOW DIAMOND и др. Мирисът на лимон е изключително остър, съживяващ, жизнен и способен да възбуди всяко едно съзнание. А на любителите на ментата можем да предложим AZZARO AQUA, VERSACE EROS и др.

Аромати за привличане и съблазняване

Уханията играят важна роля в изкуството на съблазняването особено когато има химия между вас и обектът на вашето внимание. Проучвания сочат, че изборът на партньор зависи на подсъзнателно ниво от феромоните. А феромоните са хормони, които се долавят изменно чрез миризмата. И едва ли ще изненадаме някого, като посочим, че най-перфектният избор за съблазняване е парфюмът с аромат на цветя. Сред най-предпочитаните такива са QUATRE BOUCHERON, MISS DIOR, LE JARDIN DE MONSIEUR LI HERMES, AWUA DIVINA BVLGARI и други.

Аромати за прилив на сила

Традиционните ухания, които подвигат самочувствието и вливат нова енергия и сила, са тези на сандаловото дърво и орхидеята. За това и много често тези ароматни нотки се намират в базата на парфюмите, за да се запазят възможно най-дълго върху нашата кожа. Сред най-популярните аромати с тези ухания, са ARMANI CODE, CHANEL BLEU DE CHANEL, CHLOE SEE BY CHLOE, D&G ANTHOLOGY LA LUNE, NINA RICCI PREMIER JOUR, PACO RABANNE OLYMPEA и др.

А ако Вие имате още наблюдения за ухания, които влияят по някакъв начин върху настроението, можете да споделите опита си с нас във формата за коментари :)

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Слънцезащитата и продуктите, от които да не се лишаваме

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми за коса - част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Filorga - синонимът на младостта

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив