Как да се погрижим за татуировките си през лятото

Да си направите татуировка е отговорна и важна стъпка - все пак ще живеете с нея доста дълго време, ако не и завинаги. Когато вземете това решение обаче, трябва да имате предвид, че ви предстои да полагате определени грижи, ако искате да запазите красотата й. Като това е особено важно през горещите летни дни. Всъщност поддръжката на татуировките не е никак сложна задача. Предлагаме ви няколко лесни начина, с които можете да запазите любимото си произведение на изкуството красиво и през лятото.  

Използвайте слънцезащитен крем  

Всички знаем колко важно е, когато се излагаме на пряка слънчева светлина през летните месеци, да нанасяме върху кожата си продукти, защитаващи я от вредните UVA и UVB лъчи. По този начин я предпазваме от рак и други слънчеви увреждания като обриви и поява на тъмни петна.  

Ако имате татус обаче, ви препоръчваме да го мажете с по-обилно количество от слънцезащитния крем. Така ще запазите детайлите му отчетливи и красиви, а цветовете (ако има такива) ще останат ярки. Забележка: Избирайте продукт, който е с не по-малко от 30-ти фактор, и го нанасяйте щедро на всеки два-три часа върху татуировката и района около нея.

 

Носете дрехи, които покриват татуировката  

Силно ви препоръчваме да носите дрехи върху татуировката си, ако трябва да останете по-дълго време на слънце. Избирайте по-леки материи (като памука), които хем ще я защитават, хем ще позволяват на кожата ви да диша. .

Хидратирайте кожата си  

Задължително е да поддържате кожата покрай татуса си постоянно хидратирана. Това може да се случи като я мажете с подходящ крем, овлажняващ лосион или натурален вазелин. За избора на правилен продукт ви съветваме да се консултирате с татуиста си.  

Ако имате нов татус, не го излагайте на слънце  

Знаем, че когато се сдобиете с нова татуировка, нямате търпение да я покажете на всички. Най-лошото, което можете да направите обаче, е да я изложите на слънце, докато все още е прясна и раната не е заздравяла напълно.  

Всеки добър татуист ще ви каже, че ще е нужно да минат поне две седмици преди да срещнете татуса си със слънцето. Не пренебрегвайте инструкциите за грижа, които професионалистите ви дават, и помнете, че дори вече заздравялата "рисунка" не бива да се излага под директните слънчеви лъчи в първите един-два месеца. За да се радвате дълго време на красив татус, проявете търпение и му позволете да заздравее както трябва.  

Наблюдавайте за рак на кожата  

Без значение от възрастта, гена или расата, през лятото всички сме изложени на еднакъв риск от развиване на рак върху кожата. Особено ако стоим по-дълго време под директните слънчеви лъчи. За това ви съветваме редовно да проверявате бенките по тялото си за изменения във вида им. И ако имате дори и най-малки съмнения, веднага се консултирайте с личния си дерматолог или лекар, за да предотвратите докато е време предраковите състояния.  

Грешно е смятането, че ако имате татуировка, то това място от кожата ви е защитено или покрито от слънцето. Всъщност дори е точно обратното – мастилото привлича лъчите и развива много по-бързо алергии и други кожни болести.  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Почина Пако Рабан - дизайнерът, който даде аромат на света

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

6 правила за красива коса през есента и зимата

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Продуктите на Olaplex са ценна инвестиция в здравето на вашата коса

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив