Kaк да се грижим за косата си през горещите месеци

Всяка жена се стреми да има красива и здрава коса, но сигурно повечето от вас са забелязали, че това се постига много по-трудно през горещите месеци от годината, отколкото по което и да е друго време. За това този материал сме посветили на това да ви помогнем сами да се научите как да помагате на косата си да изглежда добре дори и в най-топлите летни дни.  

Измивайте косата си правилно  

Най-вероятно ще ви се наложи да смените шампоана си. Независимо дали сте в града, на море или на планина подберете специален шампоан, с който да миете косата си. Тайната на летните продукти е, че ви позволяват да увеличите броя на измиванията (тъй като през лятото косата по-бързо се омазнява) без да вредят.  

Не трябва да се притеснявате дори и да ви се налага да миете косата си всеки ден, ако правите това с правилния шампоан. Запомнете обаче, че алкалните (силните) шампоани ще й нанесат повече щети дори и от атмосферните влияния и другите увреждащи фактори през този сезон. За това избирайте шампоани, богати на повече натурални съставки, като задължително съобразявайте избора си с друго обстоятелства - за мазна коса, за боядисана, за къдрена, против пърхот и т.н.

Ако сте на море, то необходимо е и използването на шампоан за след слънце - неговата формула е създадена така, че да измива косата без да дразни кожата на скалпа и без да уврежда косъма. Сред останалите му екстри са възстановяване, придаване на допълнителен блясък, хидратиране в дълбочина, улесняване на сресването, премахване на наелектризирането и възстановяване на водомастния филм на косъма.  

Използвайте и лосиони, с които да контролирате омазняването. Препоръчваме ви да измивате косата си с хума, тъй като тя поема мазнината и не позволява слепване.  

Използвайте балсам  

Чудили ли сте се, защо след като измиете косата си, тя започва да хвърчи във всички посоки? Това се случва, когато не използвате т.нар. балсам антистатик (можете да намерите такъв във всички по-големи козметични магазини) - нанасяте го след измиване, изчаквате 2 минути и отмивате.  

Предпазвайте косата си от лъчите на слънцето  

Винаги когато се излагате под директните слънчеви лъчи, вие използвате различни продукти, за да защитите лицето и кожата си, но често забравяте за косата. А тя е изложена на радиацията също толкова, колкото и тялото ви.  

Съветваме ви да използвате водоустойчиви продукти за защита под формата на спрей или пяна. Характерното за тях е, че образуват тънък невидим филм около косата и така предотвратяват бързото изсушаване на косъма или наслояването на хлор от басейна или на сол от морската вода. А благодарение на подхранващите си съставки, тази козметика допълнително омекотява косата и улеснява сресването й.  

Продуктите срещу слънце са особено нужни на хората с боядисана коса, студено къдрена коса или с чувствителна кожа на главата.  

Използвайте подхранващи и овлажняващи продукти  

Дори и да използвате перфектния шампоан, ако не го съчетаете с подходящи подхранващи и овлажняващи продукти, косата ви пак може да пострада. Препоръчваме ви да се снабдите с хидратиращи лосиони и кремове, които да нанасяте върху чиста коса без след това да отмивате. Редовното им използване възстановява еластичността на косъма, съживява го и прави косата нежна, мека и блестяща като коприна. В нашият онлайн магазин може да намерите подходящи продукти, като посетите секцията козметика за коса.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Milk Shake възвръща естествената красота на вашата коса

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Почистващите продукти за лице, които ще ви подарят красота и здраве

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Серията Аllure на Chanel

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив