Kак да се грижим за кожата на лицето си през есента

Есента чука на вратата ни и искаме или не искаме ще премине гордо през прага, за да остане през следващите три месеца. Няма как да я спрем, но пък можем да я посрещнем подготвени!

Как да полагаме грижи за кожата

За това в тази статия ще обърнем внимание на това какви грижи трябва да полагаме за кожата си през този сезон. Защото, ще се съгласите, че всичко друго по нас може лесно да бъде заменено или променено - дрехи, гримове, коса, нокти, но кожата ни е това, което остава с нас през целия ни живот. За това трябва да полагаме за нея постоянни и адекватни на времето като сезон и на сезона като време грижи.

Заради силните слънчеви лъчи през лятото кожата ни се изсушава много и след като тенът й избледнее, тя придобива жълтеникъв цвят, започва да се лющи, увисва и стават по-видими и спуканите капиляри. И това само на пръв поглед. А ако се вгледаме по-внимателно в огледалото, ще забележим, че по лицето ни са се появили нови фини линии, докато страрите сякаш са станали още по-дълбоки. За това през есента е необходимо да предприемем специални възстановителни грижи.

Пилинг

Пилингът е задължителна процедура, на която трябва да се подложим през първите есенни дни. Отстраняването на мъртвия слой на епидермиса ще помогне на кожата на лицето не само да изглежда по-свежа, но и да приема полезните вещества много по-лесно. Повечето козметици препоръчват професионалните пилинг процедури да се извършват през октомври, тъй като по това време силата на слънцето отслабва драстично и лъчите му няма да нанесат вреда върху новия и по-нежен слой кожа. 

А ако не ви се разкарва по козметични салони, бихте могли да извършите процедурата и у дома. Много внимавайте обаче при избора на продуктите за пилинг - те трябва да бъдат съобразени с вашия тип кожа. Съществуват такива ексфолиращи продукти, които отстраняват мъртвите клетки чрез изтъркване, и такива, които разтварят мъртвите кожни слоеве. Препоръчваме ви да се посъветвате с дерматолог или козметик преди да предприемете каквито и да било действия.

Маски

Един или два пъти в седмицата нанасяйте върху кожата на лицето си овлажняваща маска и веднъж такава, която има антиоксидантен, тонизиращ или антистареещ ефект. Много важно е преди да нанесете маските да изчистите много добре лицето си.

Почистване

Изберете почивстващи продукти, които са за вашия тип кожа. Препоръчително е поне веднъж в месеца да си направите и парна баня, тъй като тя отваря порите максимално и така по-лесно можете да премахнете натрупаните замърсявания в дълбочина. А като допълнение тя хидратира кожата, омекотява я и стимулира циркулацията на кръвта (заради което не се препоръчва при хора със слаби капиляри).

Хранене

Красивата и здрава кожа се поддържа не само с постоянни процедури и нанасяне на кремове, но и от начина на хранене. През есента се препоръчва да наблегнете на зеленчуците, плодовете и "добрите" мазнини като риба, ленено масло и зехтин. Подходящи през тези месеци са крушите, праза, тиквата, сладката царевица, броколите, зелето, морковите, къпините, гроздето, сливите, малините и др. Всички те са богат източник на витамини А, Б и Ц, цинк, фосфор и калий, които поддържат кожата свежа и здрава.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да влияем на настроението си чрез парфюм

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Тренди грим визия в няколко стъпки

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Тенденции в грима през сезон 2017/18

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив