Как да хидратираме кожата си през летния сезон

Как да хидратираме кожата си през летния сезон

Едва ли някой не е наясно от какво съществено значение е правилната грижа за кожата, особено през лятото и летните горещини. Дори и да разполагате с най-високото качество гримове и козметика, ако нямате сияйна, гладка и лишена от несъвършенства кожа, то не бихте могли да постигнете онези оптимални резултати, към които се стремите.

Затова и смятаме, че не е никак изненадващо желанието ни да си поговорим малко по-обширно и обстойно за дълготрайното запазване на повишената хидратация на кожата на лицето. Именно благодарение на него ще имаме възможността да се радваме на наистина възхитителна визия.

Как повишената кожна хидратация ни помага да изглеждаме по-млади и красиви?

Преди да пристъпим към представяне на някои наистина чудесни продукти, с помощта на които ще накараме кожата на лицето ни да заблести, ни се иска първо да обясним защо е толкова важно да снабдим кожата си с достатъчно количество влага.

Повишеното количество влага в кожата определено завишава нейната еластичност, а, оттам се минимизира шансът от ранната поява на бръчки и фини линии. Категорично красотата на лицето е тясно свързана с гладката и изглеждаща млада кожа. Затова и първа и най-важна стъпка от грижата за кожата на лицето следва да е съсредоточена върху допълнителната хидратация. За щастие в сферата на козметиката и дерматологията се радваме на присъствието на изключително добри специалисти, които с удоволствие споделят с нас няколко ценни съвета, които да следваме:

  • Приемайте достатъчно количество вода на ежедневна база, за да осигурите достатъчна хидратация на организма си – определено това ще се отрази и изключително благоприятно върху кожата на лицето;
  • Не пропускайте ежедневното почистване на лицето, за да сте сигурни в отстраняването на всички видове нечистотии, замърсявания и запушвания на пори;
  • Включете в ежедневната си грижа хидратиращи продукти, които изцяло да съобразите с типа на вашата кожа;

Особено през лятото, когато сме склонни в пъти повече към дехидратация, е от съществено значение да повишим овлажняването на кожата на лицето. Така целогодишно ще се радваме на прекрасен и сияен външен вид.

Ето някои от най-добрите продукти, които бихме могли да използваме в хидратиращата грижа за своята кожа

Ето някои от най-добрите продукти, които бихме могли да използваме в хидратиращата грижа за своята кожа

Пазарът е преизпълнен с изключително качествени и ефективни продукти за лице. Не малка част от тях са съсредоточени в осигуряването на повече влага. Целта на днешната статия е да ви запознае отблизо с някои от най-добрите козметични решения, съобразени с нуждите, спецификите и изискванията на кожата на лицето. Убедени сме, че без проблем ще съумеете да откриете онзи артикул, който най-добре ще пасне на предпочитанията ви.

Filorga безспорно са едни от лидерите, що се отнася до бялата козметика

Марката Filorga е доказала през годините изключителната ефективност на предлаганите продукти. Ето защо и не е никак изненадващо, че за днешния текст сме селектирали цели четири техни продукта с подчертано хидратиращ ефект.

Filorga Hydra Hyal е дълбокохидратиращ интензивен серум с изглаждащ ефект, чиито молекули проникват в дълбочина в кожата на лицето, снабдявайки я с оптималното и достатъчно количество влага. Подходящ е за нанасяне сутрин и вечер преди използването на дневен или нощен крем. Filorga Hydra-Filler е крем за лице с интензивно хидратиращо действие, чиято основна роля е да регенерира и възстанови кожата на лицето. С негова помощ за отрицателно време ще се сдобиете с младежка на вид кожа. NCEF Essence пък е идеалната допълваща грижа – хидратиращият лосион за лице снабдява кожата с допълнителна влага, защитавайки я от ранната поява на бръчки. Filorga Nutri-Filler Lips пък е чудесен козметичен продукт за устни, който ги овлажнява, омекотява и изглажда. Не допускайте устните ви да се напукат – предпазете ги, използвайки висококачествен козметичен продукт.

От Clarins също има какво да предложат, що се отнася до оптималната кожна хидратация

Марката Clarins е също един от брандовете, доказал се в световен мащаб по отношение на създаването на изящни и ефективни продукти за грижата за кожата. Говорейки за хидратация, и тук имаме с какво да допълним днешната ни селекция. Huile Blue Orchid Treatment Oil Dehydrated Skin е чудесно масло за тяло, което бихте могли да използвате в случаите, в които усещате кожата си особено суха. Екстрактите от орхидея доказано ще овлажнят и омекотят кожата ви, карайки я да се чувства наистина нежна и сияйна. Clarins Tonic Lotion with Camomile пък е тоник за лице, пригоден за използване специално при суха кожа – овлажняващото му и хидратиращо действие безспорно ще успее да снабди кожата ви с така необходимата порция влага.

Експертите от Clinique също се включват към предложенията на висококачествени продукти

Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator е крем за лице, характеризиращ се със специално разработена формула, която осигурява 72-часова интензивна хидратация на кожата на лицето. Гел-консистенцията му лесно се нанася и попива в кожата, без да оставя мазно и лепкаво усещане. Определено е един от най-добрите продукти на пазара, що се отнася до доставяне на допълнителна влага в кожата.

Напомняме, че кожната хидратация е една от най-добрите и важни стъпки, които следва да предприемем в грижата за кожата. Така ще се радваме на безупречно, озарено и сияйно лице, което ще бъде здраво и тонизирано.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Трикове за нанасяне на грим през летните месеци – как да създадем...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-интензивните и трайни парфюми за спорт

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-доброто от дрогерийните продукти – да заблестим през лятото

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив