Хидратиращите и подхранващи шампоани, с които да освежите косата си

Косата ни има нужда от специфични грижи в началото на всеки сезон. През пролетта природата се възражда, това е идеалното време да подхраним и освежим косата след зимата и да ѝ придадем здраве и жизненост.

В основата на качествената грижа за косата е доброто и щадящо измиване с качествен шампоан, който да хидратира и подхрани косъма, да стимулира растежа и да съхрани цвета.

Бъдете внимателни при избора и се доверявайте на шампоани от доказани марки, които съчетават патентовани формули и естествени съставки.

От какво се нуждае косата ни през пролетта?

Пролетта е време за промени - в природата, в гардероба ни, в парфюмите, които използваме. За да се чувства и косата ни добре, трябва да сме наясно от какво се нуждае през пролетта, за да ѝ го осигурим.

Влажността на въздуха се повишава, което се отразява и на косата

С повишаването на температурите навън през пролетта, неминуемо се повишава и влажността, а това може да направи косата ни неприятно хвърчаща и направо неуправляема. Изберете шампоани и серуми, които се борят с този ефект. Те придават плътност и устойчивост на косъма срещу променливите външни влияния и правят косата лесна за оформяне.

Спрете се на шампоани, които противодействат ефективно на сезонния косопад и насърчават растежа

Косопадът обикновено е естествено явление през пролетта. Както споменахме това е сезонът, в който всичко се обновява и възражда за нов живот, косата ни не прави изключение. Експерти разясняват, че косата, която пада през пролетта, обикновено е в края на жизнения си цикъл.

Добрата новина за всички, които се притесняват от косопада през пролетта е, че тя се замества от нова и млада, която съвсем скоро ще е видима и ще придаде повече плътност на прическата ви.

Може да улесните този процес на регенерация като изберете шампоани, които стимулират сгъстяването на косата и растежа на косъма.

Щателното почистване на скалпа е важно за добрия вид на нашата прическа

Винаги отделяйте достатъчно време и внимание, за да нанесете с масажни движения шампоана в корените на косата и скалпа. Натрупването на себум и недобре почистени стилизиращи продукти по скалпа, може да доведе до недобър вид на вашата коса. Може да се спрете на шампоан за дълбоко почистване, който да се справи ефективно с този проблем. Погрижете се оптимално за скалпа си, за да се радвате на здрави и жизнени кичури и блестяща прическа.

Здравословната диета също се отразява на косата

Освен чрез хидратиращи, подхранващи и стимулиращи шампоани, може да подпомогнем добрия вид на косата си като ѝ осигурим достатъчно ценни и полезни съставки с храната, която приемаме. Важно за добрия вид на косата е да получаваме редовно омега 3 и фолиева киселина.

Витамините от група В са от съществено значение за растежа на косата и подобряване на нейната структура. Витамините от група С и група А оказват антиоксидантно въздействие, подобряват притока на кръв към скалпа и го поддържат подхранен и хидратиран, което както казахме е важно за цялостния вид на прическата.

Не пропускайте редовните посещения при фризьора

За да подпомогнете регенерацията на косата си през пролетта, не пропускайте да посещавате фризьора си поне веднъж месечно. Сухите и увредени краища може да отслабят фибрите в структурата на косъма и да го направят по-податлив на накъсване. Редовното им премахване ще направи косъма по-здрав и устойчив, а косата ви ще е видимо по-плътна, жизнена и подредена.

Шампоани с естествени съставки осигуряват най-добрата грижа за косата

Залагайте само на качествени и доказани марки, когато подбирате шампоани за коса. Важно е те да не съдържат парабени, сулфати,  силни химикали и прекалено много консерванти и добавки, които може да увредят вашата коса. Доказаните брандове залагат на своите патентовани формули, както и на специално подбрани естествени съставки. Много от големите козметични компании разполагат с експерти, които пътуват до различни точки на света, в търсене на най-полезните природни богатства, които да бъдат вложени в продуктите за грижа за косата.

Сред най-полезните съставки, влагани в шампоани, балсами и маски за коса са киноата, хайверът, млечният протеин, енергийни плодови екстракти, бамбук, юка, коноп, трюфели, кокосово мляко, различни растителни масла и др.

Грижата за косата ви може да се превърне в наистина специално преживяване, когато подберете най-добрите продукти. Натуралните съставки в качествените шампоани не само ще подарят здраве на вашата коса, но и ще донесат истинска наслада за всичките ви сетива с прекрасния си аромат и свежестта, която носят. Не правете компромиси в грижата за вашата косата, разчитайте на качествени продукти от доказани марки!

Milk Shake Sweet Camomile Shampoo Ревитализиращ шампоан за руса коса

Ревитализиращият шампоан за руса коса Milk Shake Sweet Camomile хидратира и подхранва, благодарение на формулата си, обогатена с натурален екстракт от сладка лайка и органичен мед. Активните съставки в продукта са подбрани с внимание и грижа от експертите на Milk Shake. След всяко измиване с нежния шампоан, без парабени, косата става жизнена и копринено мека на допир. Шампоанът Milk Shake Sweet Camomile освежава русите кичури и им придава красив блясък.         

Milk Shake Argan Shampoo Шампоан с арганово масло

Шампоанът с арганово масло на Milk Shake е подходящ за всеки тип коса. Благодарение на съдържащото се в продукта арганово масло, шампоанът подхранва, хидратира, придава блясък и предпазва цвета на косата от избледняване.

Редовната употреба на шампоана с арганово масло на Milk Shake ще направи косата ви по-плътна и устойчива на външни влияния, което ще минимизира и така досадното наелектризиране. Експертите на Milk Shake съветват да използвате шампоана в комбинация с останалите продукти от серията Argan Range, за да се радвате на максимално добри резултати. 

Milk Shake Integrity Nourishing Shampoo Подхранващ шампоан за всеки тип коса

Шампоанът Integrity Nourishing от MilkShake е в състояние да подхрани всеки тип коса, включително и увредена след прекомерно третиране с бои, химикали или термоизточници. Той възстановява естествения воден и липиден баланс в структурата на косъма и прави косата мека, здрава и блестяща.

В шампоана Integrity Nourishing експертите на MilkShake са съчетали по най-добрия начин иновативните си формули със силата на естествените съставки и техните полезни свойства. Резултатите са видими още след първата му употреба, благодарение на маслото муру муру, което сдържа. Шампоанът е обогатен също с млечни и растителни протеини, които играят важна роля за укрепване на косъма.

В състава на Milk Shake Integrity Nourishing Shampoo са вложени също плодови екстракти от годжи бери, малини и ягоди, които са безценен източник на живителни за косата витамини, минерали и антиоксиданти. Благотворно въздействие върху косата и скалпа оказва и съдържащият се в шампоана пчелен восък.

Milk Shake Integrity Nourishing Shampoo е обогатен също с витамин Е, който забавя стареенето. В шампоана се долавят свежи, цитрусови нотки, които се дължат предимно на използваните етерични масла от бергамот и няколко вода портокал.                                     

Milk Shake Silver Shine Shampoo Шампоан за руса коса неутрализиращ жълтеникавите оттенъци

Шампоанът за руса коса Milk Shake Silver Shine е полезен за блондинки, които желаят да премахнат месинговите тонове от косата си. Благодарение на подхранващите си съставки шампоанът поддържа русата коса жизнена, здрава и блестяща.

Активните съставки в структурата му са млечен протеин, богати на витамини горски боровинки, ягоди и малини, и виолетов пигмент, който неутрализира златните тонове. Шампоанът почиства нежно косата и се грижи за качеството и устойчивостта на цвета, придава блясък и мекота. 

Olaplex No.4P Матиращ шампоан за възстановяване и премахване на нежелани жълти оттенъци

Възстановяващият и тонизиращ шампоан за руса коса Olaplex No.4P е подходящ за премахване на нежелани оттенъци. Целта на продукта е да направи косата ви още по впечатляваща. Продуктът е базиран на патентованата технология на OLAPLEX за въздействие върху косъма на структурно ниво и за изграждане на нарушените връзки, които влияят на плътността, устойчивостта и здравия вид на косата.

След редовната употреба на Olaplex No.4P цветът на косата ви става видимо по добър, а тя е по-мека, жизнена и податлива на оформяне. За оптимални резултати се препоръчва съчетаване на шампоана с останалите продукти на OLAPLEX за цялостна грижа за косата.

Alterna Caviar Anti-Aging Smoothing Anti-Frizz Шампоан за непокорна коса с изглаждащ ефект

Шампоанът на Alterna - Caviar Anti-Aging Smoothing Anti-Frizz притежава невероятната сила да изглади и опитоми дори най-непокорната коса. Цялата линия продукти на марката е базирана на подхранващата сила на хайвера. В тях не се влагат парабени, сулфати и синтетични оцветители.

Благодарение на ефективните си съставки от биологични производства, шампоанът Alterna Caviar Anti-Aging Smoothing Anti-Frizz хидратира и възстановява косата, като ѝ придава по-жизнено и младежко излъчване. Продуктът се отличава с нежното си и щадящо въздействие, успокоява скалпа, изглажда несъвършенствата в структурата на косъма и прави косата по-плътна и бляскава.

Доверете се на силата на природните съставки и патентованите формули, чрез които са разработени наистина качествените шампоани. Изберете подходящите за вашата коса и ѝ подарете най-добрата грижа в началото на пролетта. Така ще направите косата си жизнена, устойчива и енергична за предстоящите слънчеви дни. Косата е единственият аксесоар, който е винаги с вас. Погрижете се да е в най-добрата си форма във всеки един миг, а тя ще ви се отблагодари като ви накара да се почувствате по-уверени в чара и магнетизма си.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Задължителна козметика за лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Obsession for Men на Calvin Klein e най-предпочитаният аромат в...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Подходящи съставки в козметиката за лице през лятото

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив