Хидратация за различните типове кожа

Независимо кой е вашият тип кожа, със сигурност ви се е случвало тя да се изсуши и да загуби свежестта и блясъка си. Бързо и лесно можете да я върнете във форма, ако следвате съветите на специалистите.

Чувствителна кожа

Характерното за чувствителната кожа е, че тя е изключително уязима и може да покаже негативна реакция на почти всички промени в околната среда или към точно определени продукти. Хората, чиято кожа е чувствителна, най-често имат цялостно усещане за обтегнатост на кожата или неравномерен тен, по който се срещат сухи участъци. Това е така, защото при този тип кожа, порвъхностният слой, който предпазва вътрешността от външната среда, е доста тънък и небаланиран. И това става причина за увеличен риск от загуба на хидратация. Трябва да се има предвид, че тази "барирера" с напредването на възрастта става все по-тънка и това прави кожата още по-суха. За да избегнете това, използвайте хидратиращи продукти, които ще направят кожата ви по-гладка и ще я защитават и през светлата, и през тъмната част на денонощието. Набавете си задължително подходящ дневен крем за чуствителна и/или суха кожа и успокояващ нощен крем.

Мазна кожа

Силното омазняване на кожата е причинено от завишеното производство на себум. Характерното за него е, че причинява лъщене и води до проблеми като поява на черни точки, разширени пори и пъпки около брадичката, челото и носа (или т.нар. т-зона). Мазната кожа е сигурен знак за нарушен вътрешен баланс и противно на логиката, честото й миене е огромна грешка. Единственото, до което то води, е до изсушаване, което пак стимулира възнивкане на излишно количество себум. За да се спасите от този порочен кръг, трябва да използвате продукти с балансиращо хидратиращи свойства. Такива са продуктите с лека текстура и матиращ ефект, които имат функцията едновременно да поддържат хидратацията балансирана и да предпазват от омазняване. 

Суха кожа

Едва ли има някой, който да не може да различи сухата кожа - липса на сияние, видими фини линии, разширени пори, зачервявания. Хората, които имат такава кожа, обикновено усещат, че тя е прекалено обтегната  в определени области. От какво обаче зависи сухотата на кожата? Това всъщност е способността на епидермиса (най-горният слой) да поддържа едно стабилно и добро ниво на хидратация. Основните фактори, които оказват влияние върху това, са климатът и възрастта. Както вече стана ясно, с годините производството на себум намалява, което довежда до дехидратация. Влияние оказва и предкален остудентият или прекалоено горещ климат, който изсушава въздуха, а с това и кожата. За да се педпазите, трябва да използвате продукти, които хидратират в дълбочина - успокояващ дневен крем за чувствителна и суха кожа и същият за през нощта.

Комбинирана кожа

Най-труден е подходът към комбинираната кожа. Както и нейното идентифициране. Това е така, заото нейните характеристики могат да бъдат едновременно на два или повече типа кожа. Но най-характерното за хората, които имат такава, се сблъскват с проблеми като омазняване в т-зоната - носа, челото и брадичката, а в същото време в другите зони тя е съвсем нормална. Интересното е, че комбинираната кожа става суха само в определени периоди, които са свързани най-вече с рязка промяна на времето. Оказват влияние също и хормоналните проблеми. И най-лошото, което хората с този тип кожа правят, е да не поддържат баланса - грижата за т-зоната е за сметка на цялостната хидратация на кожата. Не допускайте в никакъв случай това да се случва, като използвате продукти от различно естество, които отговарят на нуждите на отделните частни на кожата, независимо какво етяхното състояние. Задължително ползвайте хидратиращ дневен и хидратиращ нощен крем.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

6 грешки в грима, които придават изморен вид

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Пет правила при избор на парфюм за пътуване

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

8 съвета за прекрасна коса през лятото

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив