Грижа за околоочния контур – защо я пренебрегваме и какво я прави задължителна

Грижа за околоочния контур

Когато чуем за грижа за кожата на лицето, вероятно всички я асоциираме с маски, тоници и кремове. Безспорно тези продукти са от решаващо значение за това да се радваме на наистина безупречна кожа на лицето. Всеки от нас добре познава задължителните стъпки, които следва да предприемем рано сутрин по отношение на грижата за лицето:

  • Използваме добър и щадящ измивен продукт;
  • Нанасяме тоник, който да осигури по-добро абсорбиране на крема;
  • Посягаме към бяла козметика – серуми и кремове за лице и зоната на очите;
  • Завършваме с основа за грим, която има предпазен ефект;

Знаем, че не ви съобщаваме нищо ново. Една от стъпките в грижата за лицето обаче, по наше мнение, остава на по-заден план от останалите – говорим за използването на козметика, специално предназначена за околоочния контур. Голям процент от дамите акцентират вниманието си и инвестират в наистина качествен и добър козметичен крем за лице, но все по-голяма част от тях сякаш неглижират важността от специална грижа за зоната около очите.

В днешната статия избрахме да поговорим по-подробно именно по този въпрос. Вижте защо е важно да отреждаме специално внимание на тази зона от лицето си.


Качествената козметика за околоочната зона е най-добрият начин за борба с мимическите бръчки


Зоната около очите е особено нежна и деликатна – ежедневните гримаси и мимически жестове способстват за появата на фини бръчки. Ето защо е важно да включим в колекцията си от продукти за лична грижа качествен околоочен крем, който да има стягащо и регенериращо действие.

С правилната грижа и козметика ще съумеем да предотвратим ранната поява на бръчки в зоната или пък да ограничим задълбочаването на вече възникнали такива. Често срещана грешка е да нанасяме от ежедневния си крем за лице и върху зоната на очите – нека не забравяме, че кожата там е съвсем различна. Тя изисква много по-щадящи продукти, ориентирани към стягането и регенерацията на кожните клетки.

Reverse Eyes е околоочен крем на Filorga, лидер в козметичния свят. Продуктът съдържа полиревиталиращ комплекс, който стимулира кожната регенерация и клетъчното обновяване. Спомагащи невероятното му действие съставки са още витамин Ц, хиалуронова киселина, кофеин, есцин и колаген. Тази мощна формула е едно безупречно решение за грижата за околоочния контур. Нанасяйте сутрин и/или вечер върху добре почистена околоочна зона с нежни потупвания до пълно абсорбиране на продукта.

козметика за околоочния контур

Bio-Performance LiftDynamic е предложение пък от Shiseido, към което също не бихме могли да останем равнодушни. Стягащият ефект на продукта е така необходим, именно поради факта, че кожата в околоочната зона е много по-фина и нежна, което я прави и много по-податлива на белезите на времето. Марката е доказен лидер по отношение на качеството на предлаганата козметика – със сигурност продуктът би бил изключително мощно и ценно средство в борбата срещу бръчките.


Околоочната зона се нуждае от ежедневна хидратация


Намалената влажност на кожата е основната причина за появата на бръчки – понижената хидратация прави зоната много по-податлива на набръчкване. Ето защо е важно, освен добре да почистваме лицето си, то и да му даряваме необходимата доза допълнителна хидратация. Това важи и с особена сила за околоочната зона.

Oxygen Glow-Eyes от Filorga представлява изглаждаща и хидратираща грижа за околоочния контур, която снабдява кожата с необходимата влага, за да я поддържа максимално еластична. Именно така най-лесно и категорично се противопоставяме на възникването на бръчки. Продуктът успешно се справя със:

  • Заличаването на вече появили се бръчки;
  • Понижаването на шанса от възникването на нови такива;
  • Заличаването на тъмните кръгове и признаците на умора;
  • Детоксикирането на кожата около очите.

козметика за околоочния контур

Benefiance NutriEffect е серум за очи от Shiseido, обогатен с изключително много хранителни вещества, които подхранват деликатната зона около очите в дълбочина. Възстановява еластичността на кожата, изглажда бръчките и я оставя обновена, хидратирана и озарена. Безспорно е един от най-добрите продукти, които бихте могли да включите в козметиката си за грижа за лицето.

Не забравяйте, че е важно да снабдявате тялото и лицето си с продукти, които са с доказано качество от световнопризнати марки. Околоочните кремове на Filorga и Shiseido са именно такива – убедени сме, че не бихте останали разочаровани дори и за миг.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Козметична подмладяваща грижа за лице – как да избистрим тена

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрите продукти за грижа за лицето от Shiseido

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

8 идеи за подаръци, които са подходящи за 8 март

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив