Грижа за кожата след лятната почивка

Грижа за кожата след лятната почивка

В края на летния сезон ни се стори особено подходящо да обърнем внимание на темата за грижа за кожата. Вероятно всички ние сме се впуснали в летни приключения – завръщайки се от морския бряг, е повече от препоръчително да насочим усилията си в посока на това да възстановим и подхраним максимално кожата на лицето си.

Зловредното влияние на слънчевите лъчи, морската вода, сухият въздух и горещият летен вятър са все предпоставки за изтощаване на кожата. Често в края на лятото е възможно да се сблъскаме с появата на пигментни петна, лунички, понижена кожна хидратация. Нищо не би подействало по-добре от едно щателно подхранване и хидратиране на кожата в дълбочина. За щастие имаме късмета да разполагаме с наистина прекрасни продукти, които мигом ще ни зарадват със своята ефективност.

От какво се нуждае кожата на лицето ни след лятната почивка в края на горещия сезон?

Сигурни сме, че, на прага на края на лятото и посрещайки есента, всеки от нас желае да изглежда максимално добре. Ключът към бляскавата визия, разбира се, започва от безупречната кожа на лицето. Не веднъж сме споменавали, че е без значение какъв грим ще си направим, ако основата под него не изглежда във върховата си форма.

Именно летните горещини и морската солена вода са основните виновници за видимото повяхване на кожата, намалената й хидратация и еластичност и изтощаването й в следствие от загубата на важни витамини и минерали. Затова е повече от задължително да се погрижим максимално за лицето си в края на летния сезон.

За целта е важно да спазваме някои прости правила, които, според експертите и козметиците, ни гарантират постигането на сияен и здравословен вид на кожата на лицето без несъвършенства:

  • Заложете на подхранваща грижа – насочете вниманието си към използването на продукти, обогатени с ценни за кожата витамини, минерали, киселини и флуиди;
  • Не пропускайте ежедневната хидратация – не е достатъчно само и единствено да почистваме добре лицето си. От съществено значение е и да му осигурим необходимата доза влага. Ежедневно използвайте хидратиращи дневни и нощни кремове.
  • Преборете се с пигментните петна от слънчевите лъчи – някои козметични продукти са специално насочени към борбата срещу петната и луничките. През лятото те са особено често срещани – за целта е добре да подберем козметика с гликолова киселина, хиалуронова киселина и ниацинамиди например.
  • Изберете подходящи маски за лице – те в дълбочина ще подействат подхранващо и заздравително на раздразнената от слънцето ви кожа.

Разбира се, ключът към успешното прилагане на грижа за кожата се състои не само в правилния подбор на подходящите продукти, но и в регулярността на тяхното използване. Не очаквайте чудеса след ден или два – бъдете постоянни в грижите и не след дълго ще се радвате на прекрасна и сияйна кожа.

Кои продукти могат да бъдат верните ви спътници по пътя към здравата и блестящо изглеждаща кожа след морската почивка

Кои продукти могат да бъдат верните ви спътници по пътя към здравата и блестящо изглеждаща кожа след морската почивка

За да сте сигурни, че всички продукти, които нанасяте върху кожата си, ще имат максимален и дълготраен ефект, то първо трябва да се погрижите за оптималното почистване на лицето в дълбочина.

За тази цел най-добрата опция си остават ексфолиантите – те нежно отстраняват остатъците от замърсяванията в порите, като помагат за стимулацията на кожното регенериране и производството на нови клетки. От Filorga успяват да ни зарадват с Scub & Detox Intense Purity Foam Exfoliator – високоефективна почистваща пяна за лице. В съдържанието й откриваме активен въглен, който е известен с прекрасните си почистващи и антибактериални свойства.

Ако пък сте изгорели от слънцето и ексфолиантът не е опция за използване в момента, то отново не бива да пропускате доброто почистване – просто заложете на продукт без пилинг ефект, който ще измие остатъците от замърсяване по нежен и щадящ лицето начин. Безспорно от Clarins са първенци в производството на точно такъв тип измивни продукти – изпробвайте почистващата им пяна за лице с екстракт от памук. Доказано след употреба продуктът ще остави кожата ви добре почистена, подхранена и извънредно мека.

Никак не е задължително грижата за кожата ви да приключва с нанасянето на вечерния крем. От Filorga представят на пазара нощна маска за лице – NCEF Night Mask е мултикоригираща маска, която е прекрасен вариант в случаите, когато усещате кожата си уморена и нуждаеща се от подхранване. Червеното индиго е ключовата съставка във формулата – тя спомага за освобождаване от оксидативния стрес и натрупаните замърсявания през деня. Достатъчно е да нанесете тънък слой от продукта на добре почистена кожа и да оставите да действа през цялата нощ.

Разбира се, всяка грижа за кожата следва да завършва с подходящ подхранващ и омекотяващ продукт. Разкрасяващият балсам за уморена кожа от Clarins Beauty Flash Balm е чудесен продукт, който ще се погрижи в дълбочина за кожата ви след щателно и дълбоко почистване. Ще я хидратира и остави мека и озарена.

Надяваме се да сме успели да ви ориентираме в това какво е добре да правите в грижата за кожата си след морската почивка, за да се радвате на равномерен, без несъвършенства и озарен тен. Не се колебайте, а час по-скоро приложете на практика нашите препоръки и съвети.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Tрикове за мъже: Как да бъдете неустоими през лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрите продукти за лице и тяло от Clarins – перфектна формула...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Prada - символът на лукса в парфюмния свят

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив