Gritti - от страстта до парфюма

Gritti парфюми

Gritti Venetia е семейна парфюмерийна къща, която се ръководи от Лука Гритти - известен като бунтаря в ароматния свят. Уханията на Gritti са силни, смели и различни. Ароматите на италианския бранд се представят ексклузивно в България, благодарение на parfium.bg. Може да ги поръчате бързо, лесно и със сигурна доставка, която се осъществява в рамките на 48 часа.

Gritti Venetia отдава почит към семейната история на рода Гритти

Гритти е благородна венецианска династия, свързана с политиката, изкуството и търговията с подправки. През XVI в. Alvise Gritti е именит търговец и дипломат. Династията Гритти е известна с това, че е един от най-важните венециански вносители на подправки за всички времена. Векове наред Венеция е смятана за главното търговско пристанище на Европа - много подправки, етерични масла и други съставки на парфюми произхождат оттук.

Бунтарят Лука Гритти решава да увековечи историята на своята фамилия, като създаде парфюмна къща, която да се превърне в законодател в света на уханията. Нишовите аромати на Gritti са разработени от висококачествени съставки и са израз на творческия размах и вдъхновението на своя създател.

При проектирането им Лука влага страст и се опира на вековния опит на фамилията си да отсява най-висококачествените ухания, характерни за различни точки на света. Самият той лично пътува до близки и далечни дестинации, за да открие най-добрите суровини, които да вплете в своите предизвикателни ароматни композиции.

Първите парфюми с марка Gritti се появяват през 2009 година

Дебютните ухания на Лука Гритти формират “Черната колекция”, която трасира успешния път на бранда. Истински фурор предизвикват бестселърите на Gritti -

19-68, Decimo, Rebellion.

Няколко години по-късно парфюмерийната къща представя “Бялата колекция”, в която Лука Гритти разглежда различните аспекти на женствеността чрез най-привлекателните ароматни семейства: цветно, плодово и гурме. След световния успех на Chantilly, Rebrodè и Macramè, Gritti лансира линията I Turchesi, а вдъхновението е от южната част на Италия с нейните спиращи дъха цветове и парфюми. Част от колекцията е парфюмът Pomelo Sorrento, който се превръща в една от емблемите на Gritti.

Впечатляващи са също опияняващите композиции на колекцията Ivy, а селекцията Gritti Privé е облечена в кадифе и 24-каратово злато. Тези смели и богати ухания са олицетворение на италианския стил и са изработени с изключителното внимание към най-висококачествените парфюмерийни съставки, характерни за нишовите аромати.

Парфюмите на Gritti впечатляват с прецизност във всеки детайл

Освен от безспорното високо качество на ароматите, клиентите на италианския бранд са запленени от ръчно изработените капачки на флаконите от Бялата колекция, както и от кадифените кутии на Gritti Privé.

Всеки артикул на марката е уникален - като се започне от идеята и създаването на формулата на аромата и се стигне до ръчното пълнене на флакона и външната опаковка.

Характерна за Gritti е предаността към корените

Освен към фамилната история и традиция, с парфюмите си Лука Гритти демонстрира и своята привързаност към Италия и гордостта от всички богатства на своята страна. Производствената база на Gritti е разположена в един от най-красивите градове на Северна Италия - Болоня, който е източник на вдъхновение за художници и модни дизайнери.

От бранда са убедени, че "Произведено в Италия" е синоним на превъзходство, красота и най-високо качество. За компанията е от съществено значение да подкрепя местните занаятчии, като поръчва при тях, както ръчно изработените капачки за парфюмните флакони, така и луксозните опаковки. Gritti си сътрудничи с производители на суровини от Южна Италия, известна с отличните си цитрусови масла.

От Gritti са категорични, че единствено с уважение към корените и историята, може да се върви устойчиво напред. Тази философия е вдъхновила и фамилния герб, увенчан с известния девиз Sustinet nec fatiscit ("Не позволявайте на трудностите да ви спрат").

Уханията на Gritti съчетават страст, традиция и експерименти

В разработването на уханните композиции бунтарят Лука Гритии дава израз на фамилно предопределената си любов към ароматите. Той ги съчетава по неочакван начин, който предизвиква внимание. Gritti проправя свой собствен път в нишовата парфюмерия с категоричната си прецизност във всеки детайл.

Gritti Duchessa Унисекс

Gritti Duchessa Унисекс

Цветният плодов парфюм е подходящ, както за мъже така и за жени. Gritti Duchessa е представен на пазара през 2020 година. Ароматната композиция печели почитатели със своята чувственост, освободеност и страст. Мистериозното ухание се открива с нотки черна череша, горчив портокал и цвят шафран. В сърцевината разцъфват жасмин и карамфил, гарнирани с какао. Базовият акорд е топъл и сладък, съчетал бадем, ирис и кафява захар.

Gritti Decimo за мъже

Gritti Decimo

Плодово-шипровото ухание за мъже е представено през 2016 година. В ароматната композиция Лука Гритти съчетава две парфюми семейства, които силно го вълнуват и предизвикват. Резултатът е свеж, динамичен, искрящ и подчертано мъжествен парфюм с марка Gritti. Уханието на Decimo се открива с нотки бергамот, касис и ананас, последвани от бреза, пачули и роза в сърцевината. Базата от мускус, амбра и ванилия придава дълготрайност на аромата. Ароматът е предназначен за енергични и самоуверени мъже, които обичат приключенията.

Gritti Fenice Унисекс

Gritti Fenice

Ароматът е цветен и плодов, с ориенталски привкус. Изисканото и изкусително ухание е подходящо, както за жени, така и за мъже. Gritti Fenice е лансиран през 2020 година. Парфюмът е вдъхновен от магията на театъра - изкуство, което процъфтява в родния град на Лука Гритти - Венеция. Страстното ухание се открива с нотки маракуя, праскова и портокалов цвят. Сърцевината е пудрена и деликатна, съчетала акценти лилия и магнолия. Впечатляващият финал на Gritti Fenice е постигнат с преплитането на амбър, ууд и мускус.

Gritti Kill The Lights Унисекс

Gritti Kill The Lights

Kill The Lights от Gritti е пристрастяващо кожено ухание за жени и мъже, представено от италианския бранд за нишови парфюми през 2023 година. Силният аромат е едновременно изтънчен и покоряващ. Първото впечатление за него създават акцентите артемизия, давана и хвойна, последвани от сено, розов пипер и кожа. Базовият акорд е формиран от брезов катран, мастика и гваяково дърво. Запомнящият се аромат е предназначен за всички, които не се притесняват да преминават отвъд норми и стереотипи в преследване на целите си.

Gritti Pomelo Sorrento Унисекс

Gritti Pomelo Sorrento

Свежият парфюм Pomelo Sorrento се превръща в една от емблемите на нишовия италиански бранд Gritti. Уханието е лансирано през 2017 г. За създаването му Лука Гритти се вдъхновява от цъфтящите цитрусови дървета във вилата на негов приятел в Соренто, на когото гостува. Началото на ароматния коктейл е жизнено, охлаждащо и тръпчиво, благодарение на нотките мента, помело, грейпфрут и прохладна зеленина. Уханната сърцевина е съчетала бели цветя, зелен чай и роза. Кехлибар, ветивер и ирис в базата осигуряват подобаващ финал на аромата.

Gritti Macrame за жени

Gritti Macrame

Флоралният дамски аромат Gritti Macrame е представен през 2010 година. Експертите го определят като изтънчен и класически, което го прави един от най-предпочитаните сватбени парфюми. Вдъхновен е от деликатна дантела, която е емблематична за булчинските рокли в Италия. Финото и елегантно ухание се открива с нотки ябълков цвят, бергамот, круша и праскова. Роза, касис и пудра в сърцевината придават характер на аромата, а базата от мускус, кехлибар и пачули му придава дълготрайност и емоционален финал.

Gritti Antalya Унисекс

Gritti Antalya

Свежият воден и пикантен аромат за мъже и жени Gritti Antalya е дебютен за нишовата парфюмерийна марка от Италия. Представен е през 2010 година. Вдъхновен е от полъха на соления морски бриз и усещането за свобода, жизненост и безкрайност. Уханието се открива с нотки мирта, морска сол и ангелика, последвани от водорасли, тютюн и безсмъртниче. Базовият акорд е формиран от кедрово дърво, кехлибар и дъбов мъх.

Gritti Rialto Унисекс

Gritti Rialto

Енергичното плодово ухание Rialto от Gritti е представено през 2020 година. Парфюмът е вдъхновен от ароматните пазари за плодове, цветя и подправки във Венеция, които Лука Гритти познава от дете. Уханната композиция се открива с нотки манго, шафран и бергамот, последвани от чувствена експлозия таифска роза, ирис и тропически плодове. Финалът на аромата е подчертано чувствен, благодарение на акорда от кехлибар, уд и, бял мускус.

Парфюмите на Gritti са емблематични за съвременната нишова парфюмерия, но са вдъхновени от изминалите векове в Италия и по конкретно от семейната история на рода Гритти. В уханията личи, както бунтарският дух на техния създател - Лука Гритти, така и предаността към фамилията и богатствата на родния край. Ароматите на Gritti са забележителни и вдъхновяващи. Те проправят собствен път в света на нишовата парфюмерия с впечатляващото внимание към всеки детайл.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Празничният грим, с който ще заблестите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Красиви родители за първия учебен ден – на кои парфюми да заложим?

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kак да се грижим за кожата на лицето си през есента

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив